HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2018 Salı - 12:11

İyi Partili Dervişoğlu’ndan ‘evi’nde mesaj seli: İzmir’in vicdanında biz varız!

Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, İzmir’de birinci parti olacaklarını söylerken, “İzmir’e ayrı bir anlam yüklüyoruz. İzmir’in vicdanında şimdi İyi Parti var. İyi Parti İzmir’e iyi gelecek. İzmir’de birinci parti olacağız diyorsak çok sayıda belediye alacağız anlamı çıkar” dedi.

İyi Partili Dervişoğlu’ndan ‘evi’nde mesaj seli: İzmir’in vicdanında biz varız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.  Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu’na İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, İl Sekreteri Hüsmen Kırkpınar, İl Başkan Yardımcısı Koray Ükünç, il başkan yardımcıları, parti yöneticileri eşlik etti.

İzmir siyasetinin önemli ismi Dervişoğlu ve Ulupınar, 17 Şubat programı hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu. Dervişoğlu ülkenin içinde bulunduğu siyasi ortamı özetlerken, partisinin çalışmaları ve hedeflerine yönelik önemli mesajlar verdi.

İzmir özelinde oldukça iddialı konuşan Dervişoğlu ayrıca iktidarı hedef alan açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Ulupınar ise Genel Başkan Meral Akşener’in katımıyla gerçekleşecek il binası açılış programına tüm İzmirlileri davet etti.

ŞART NE OLURSA OLSUN SEÇİMLERE GİRMEYE HAZIRIZ!
İzmir ziyaretine ilişkin açıklamalarıyla söze başlayan Dervişoğlu, “İzmir İl Teşkilatı kurulduktan ve bina açıldıktan sonra ilk kez geldim. İftihar ediyorum. Çok güzel bir bina yapmışlar. Güzel ve yerinde hazırlıklar gerçekleşmiş. Şekil şartının yerine getirilmesi açısından kongrelerin tamamlanmasına ihtiyaç vardı. YSK İyi Parti’nin önüne bazı zorluklar çıkarmak üzere adımlar atıyordu. Geçmiş dönemde bazı partilere tanınan hakların bize tanınmayacağına dair emareler gördük ki kongrelerimizi tamamlama ihtiyacı hissettik. Artık hiçbir mazeretleri kalmamıştır. İyi Parti artık şart ne olursa olsun mahalli ve genel seçime girmeye hazırdır” dedi.

GÜÇLERİ YETİYORSA ENGELLEMEYE ÇALIŞSINLAR
Süreçte bu yönde bir algı oluşturulduğunu ifade eden Dervişoğlu, “Çeşitli spekülasyonlar yapıldı. İyi Parti’yi seçime sokamayacaklar… Onlara sorarsanız İyi Parti’yi kurdurmayacaklardı ama İyi Parti kuruldu. Seçime de girecek. Olur da hukuku çiğnemeye kalkarlarsa bunun da çaresi vardır. Sayın Genel Başkanımız oldukça açık ve net biçimde ifade etmiştir. Güçleri yetiyorsa engellemeye çalışsınlar görelim bakalım” diye konuştu.  

EKSİK KALMAMIŞ, HER ŞEY HAZIR
İl binası çalışmalarını değerlendiren Dervişoğlu, “Ben denetlemeye gelmedim. Hazırlıkları yerinde göreyim, bu gururu İzmir İl Teşkilatı’yla birlikte yaşamak için geldim. Genel başkanımızın İzmir’e gelişinin duyurulması noktasında neredeyse eksik kalmamış. Her şey hazır” açıklamasında bulundu.  

İZMİR İYİ PARTİ’YE SAHİP ÇIKIYOR
Dervişoğlu, “Türkiye zor günler geçiriyor. Bunların aşılması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu aşikardır. Yıllardır kutuplaştırma politikalarıyla birbirlerine hasım olan insanlar var. Bir rahatlamaya ihtiyaç var. İyi Parti her yere bunu götürmek istiyor. Biz Türkiye’ye iyi geldik.  Genel başkanımız 35 ile ziyaret tamamlamış olacak. Allah nasip ederse 17’sinde İzmir’de olacağız. Türkiye’yi dolaşmaya ve her yerde İyi Parti’yi anlatmaya devam edeceğiz. Bu ülke ayrışmak ve farklılaşmaktan yoruldu. İyi Parti Türkiye’nin birliği için siyaset sahnesinde yerini aldı. İyi Parti’yi biz kurmadık, millet kurdu. İzmir’de de bunun izlerini görüyoruz. İzmir halkının İyi Parti’ye sahip çıktığını görüyor ve gurur duyuyoruz” yorumunu yaptı.

İZMİR’İN VİCDANINDA ŞİMDİ İYİ PARTİ VAR
“İzmir’e ayrı bir anlam yüklüyoruz” sözleriyle konuşmasına devam eden Dervişoğlu,  “İzmir demokrasinin beşiğidir. Bu beşik kendi içinde kimi salladıysa onu iktidar etmiştir. İzmir’in vicdanında şimdi İyi Parti var. İyi Parti İzmir’e iyi gelecek. İzmir de İyi Parti’ye şans getirecek. Başka yerlerde yaptığımız açılışların çok üzerinde bir katılım olacağını düşünüyoruz. Bayram tadında bir gün geçireceğiz. İzmir o gün bir işaret fişeği patlatacaktır. İzmir kaç kişiyi alırsa o kadar kişi bekliyoruz. İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz. Yaptığımız kamuoyu araştırmaları var. İzmir’de birinci parti olacağız. İktidar partisinin manipülatif anket sonuçlarını paylaşmayacağız. Tayyip Erdoğan artık anket yaptırmayacağını söylüyor” dedi.

MHP’YLE İLGİLİ KONUŞMADI
Önceki partisi Milliyetçi Hareket Partisi’yle (MHP) ilgili gelen bir soru karşısında konuşan Dervişoğlu, “MHP’den istifa ettim. İstifa etmeden önce de yapılması gereken ne varsa yaptım. Artık başka bir partinin mensubuyum. Geçmişte görev yaptığım bir partinin iç meseleleri üzerine partimi ilgilendirmediği müddetçe konuşmak istemiyorum. Başka siyasi partilerde olduğu gibi bir kişinin iki dudağı arasından çıkan sözlerle siyaset yapmıyoruz” diye konuştu.  

İKTİDAR PARTİSİ NE ZAMAN SEÇİM YAPMAYA KARAR VERİRSE İKTİDAR OLMAK İÇİN HAZIRIZ
Erken seçim ihtimali üzerine konuşan Dervişoğlu, “Erken seçim bekliyor musunuz?’ diye sorarsanız Türkiye’de her şey olabilir. Seçim kararını almak TBMM’nin işidir. Bizim 5 milletvekilimiz var. Karar alacak sandalye sayısına sahip değiliz. İktidar partisi ne zaman seçim yapmaya karar verirse biz iktidar olmak için hazırız. Biz soğuk savaş dönemi siyasetçisi değiliz. İyi Parti’yi millet kurmuştur. Bu partide gömleğini değiştiren kimse yok. Herkes kendi kimliğiyle bu partide siyaset yapıyor. Görüşlerini ifade ediyor ama tüm görüşlerin ifade edilmesi sonrasında ortaya çıkan karar ne olursa olsun buna uyuyor” dedi.  

SARAYDAN GÖRÜLMÜYORUZ AMA ŞATODAN TAKİP EDİLİYORUZ
İktidar partisi ve hükümetin İyi Parti ismini telaffuz etmekten kaçınmasıyla ilgili konuşan Dervişoğlu, “Saray bir koalisyon kurdu. Sarayın ortağı diğer ortağı adına sürekli açıklamalar yapıyor.  Biz saraydan görülmüyoruz ama şatodan takip ediliyoruz” açıklamasında bulundu.  

İKTİDAR OLMAK VE AKŞENER’İ CUMHURBAŞKANI YAPMA İDDİASINDAYIZ
Yerel seçimler için de iddialı konuşan Dervişoğlu, “İzmir’de birinci parti olacağız diyorsak çok sayıda belediye alacağız anlamı çıkar. İzmir’de ve Türkiye’de birinci parti olacağız iddiasını ortaya koyuyoruz. Türkiye’de iktidar olabilmek ve Sayın Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapmak iddiasındayız. Parti bunun için kurulur” dedi.

AK TROLLERLE BİZİM ESKİ PARTİMİZİN MENSUPLARI…
İttifak iddialarını değerlendiren Dervişoğlu, “Erdoğan’ın ittifaklara alışkın olduğunu söyledim, bizimle mücadele etmek istiyorsa filmi geriye alsın, İmralı’ya gitsin Apo’yla, Pensilvianya’ya gitsin Feto’yla görüşsün. Papa’yı, Devlet Bahçeli’ye alsın gelsin karşımıza. Oslo da pazarlık yaptı mı? FETÖ denilen çeteyle ‘bunlar ne istiyorsa verdik’ türünden bir takım şeylere girildi mi? Elbette ki girildi. Onların yaptığı ittifakı tanımlıyorum. Ak trollerle bizim eski partimizin mensupları o alanda ilk ittifakı kurmuşlar. Söylediğimiz lafın arkasındayız. Aldatıldık, kandırıldık demekle olmuyor. Devlet adamıysanız, ehliyet sahibi olup aldatılmayacaksınız. Doğruları söylememiz onları biraz hırçınlaştırıyor. Biz sakiniz, onlar niye hırçınlaşıyor?” açıklamasında bulundu.

KADIN KOLLARI YOK, NEREDEYSE ERKEK KOLLARI AÇACAĞIZ
İyi Parti’nin kadınlara bakış açısını değerlendiren, “Bizim kadın kollarımız yok. Kadınların o kadar talebi var ki neredeyse erkek kolları kuracağız. İzmir’in kadınlara verdiği önemi ve değeri bilirim. Belediye başkan adayı olduğum dönemde her listede ilk sırada kadın olacak demiştim. Partimizde de şu an yüzde 25 cinsiyet kotamız var. Sayın genel başkanımız dışında 3 tane de kadın genel başkan yardımcımız var. Bu delegede de böyle olacak. İzmir’in böylece daha fazla sahiplenmesi olacak” dedi.

İYİLER EVLERİNİ KURDU MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR
İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise, göreve geldiği süreçten bu yana gerçekleşen çalışmaları kısaca özetledi. Başkan Ulupınar, “3 aylık dönemden sonra iyiler evini kurdu, odalarını yerleştirdi, misafirlerini ağırlamaya başladı. Şimdi şekil şartlarını yerine getirmek için genel merkezden gelen talimatları yerine getirdik. Kongrelerimiz geride kaldı. 10 Mart’ta İzmir il kongresi yapılacak. Sonra da 1 Nisan’da genel merkezin yapacağı büyü kongremiz var. 17 Şubat’ta iyilerin evinin açılışı var. Tüm İzmir’i davet ediyoruz. Sayın genel başkanımızın katılacağı bir açılış olacak. İl binamızı açtıktan sonra Karşıyaka’ya giderek Zübeyde Ana’yı ziyaret edeceğiz. Oradan müzeye geçeceğiz. Karşıyaka çarşısında bir yürüyüş yapılacak. Trafik el verirse akşam yemeğe katılacak genel başkanımız” diye konuştu.

İZMİR’E AÇIK DAVET: 17 ŞUBAT’TA GELSİNLER DEMOKRASİYE İNANÇLARINI TEKRARLASINLAR
Programın önemine vurgu yapan Ulupınar, “17 Şubat programımız bizim açımızdan bir havai fişek olacaktır. Bu parti şu bu istedi diye kurulmadı. Bunu isteyen tek yer millet. Kardeş kavgası bitsin, artık millet sokakta birbirine güler yüzle yaklaşmak istiyoruz. Türkiye’de bugüne kadar en tehlikeli gördüğüm şey terördü, ekonomiydi, ben bunların hepsini geçtim. Onlar düzeltilir. Ama bu kardeş kavgasının önüne geçilmez. Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var. İzmir’e çağrımdır. 17 Şubat’ta demokrasiye adalete olan inançlarını gelip tekrarlasınlar” ifadelerini kullandı.

 
Fırtına, Tokat'ta esecek!
 
Altay zirve aşkına!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÜLKÜDAŞ ERCAN 14 Şubat 2018 Çarşamba 12:03

Bir gün gelecek Mhp den ayrılan Musavet başkanın ayrılma sebeplerinin gerçeklerini öğreneceğiz o zaman ona saldıranları görmek lazım. Dervişoğlu kaybetmedi mhp kaybetti bunu yeni parti kazandı

Yorumu oyla      12      5  
Dervişoğlu Arda 14 Şubat 2018 Çarşamba 09:20

Dün bir kez daha gördük ki Musavvat başkan siyasetin ustası. Konuşması doluluğu çok iyi. Mevcut izmirli politikacıların içinde ona denk yok. Vekiller dahil. Mhp il başkanı ve kadrosu mesrla çpk geride kalıyor. Ölçülemez. CHp il bşkanı ise çok tecrübesiz ve kocaoğlu desteği ile duruyor. Akpde değişim görünfü. Ulıpınar bu destekle yol alır. MUSAVVAT başkan kazsnç. Planlı harrket ediyor. İzmire gelmeden önce basit bir tivitır atıyor. Mhp dekiler üzerine çullanıyor. O ise ilgiyi üzerine çekiyor. Taktik süper. Şimdi heryerde iyi paryi ve Musavvat başkan konuşuluyor.yemin üzerine atlayanlarda unutuldu gitti. Mhpden izmir çok kayıp verir

Yorumu oyla      12      5  
İzmir. 13 Şubat 2018 Salı 17:39

İzmir halkı kızar eder ama eli baska biyere kaymaz be biraderim

Yorumu oyla      11      8  
mahmut durmaz 13 Şubat 2018 Salı 17:19

ilk kez chp haricinde bir partiye oy verecgim. Utandırmayın beni.

Yorumu oyla      14      5  
Hassasiyet 13 Şubat 2018 Salı 16:32

31 vatan evladımız bugüne kadar Suriye'de şehit oldu, onlar hiç bir siyasi partinin değil TÜRKİYE CUMHURİYET'ini temsil ederek TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ personeli olarak canını hiçe sayıyorlar. Lütfen siyasi partiler bunu iç politika malzemesi yaparak kahve muhabbeti yapmasınlar millet çok kızgın.Siyasiler ayrıştırıcı, ötekileştirmeci olmayınız, bu ülke insanı kenetlenmiş durumda, iç politika malzemesi olmayacak konular vardır.Millet bu konuda çok hassas bilginiz olsun.

Yorumu oyla      15      5  
Hedef saptırma 13 Şubat 2018 Salı 16:17

Şimdi Ak Parti hedef saptırıyor, İyi Parti sanki Chp'den ve Mhp'den oy alacak diye yanıltıyor.Mhp zaten onun umrunda değil Mhp Cumhurbaşkanlığı seçiminde ona desteğini verdikten sonra işi bitti.Milli mutabakat sizlere ömür diyecekler.Oysa ki 15 yıldır Ak Partiye kayıtsız şartsız destek veren ve hiç konuşmayan, siyasetten nemalanmayan, kimse ile dirsek teması olmadığı için kandırılanlar sınıfına girmeyen kesim hayat pahalılığı yüzünden artık konuşuyor, soru soruyor ve eleştiriyor.İyi Parti'ye en büyük destek bugüne kadar Ak Partiye oy verenlerden herkes bunu biliyor ama kimsenin sesi çıkmıyor.Ötekileştirme yerine birleştirme, ithalat yerine tarım-hayvancılık montaja değil üretime dayalı sanayi ürünleri ihracatı Türkiye'nin tek çıkar yolu bu.Lütfen bugüne kadar 31 şehidimiz var bütün toplum kenetlenmiş durumda hiç bir siyasetçi bunu iç politika malzemesi yapmasın vatandaş çok tepkili.Suriye ve Irak'ta vatanı için canını verenler Türkiye Cumhuriyeti için mücadele ediyorlar bilmem ne partisi için değil.Ötekileştirme yeter bu milletin milli menfaatler söz konusu olunca nasıl birleştiğini görmemek hata olur 2019 da artık söz milletin.

Yorumu oyla      16      5  
Hüsnü Işıklı 13 Şubat 2018 Salı 16:07

Güneş balçıkla sıvanmaz, güneş doğunca herşey netleşir, İzmir güneşi İzmirlileri ısıtmaya hazır, haydi İzmir göster kendini,,

Yorumu oyla      14      5  
can 13 Şubat 2018 Salı 15:16

partiniz barajı dahi aşamayacak

Yorumu oyla      11      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den İlker Başbuğ'a yanıt
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Afrin harekatı siyasete konu edilmemeli' ...
Büyük rest: Ömürlerinde Osmanlı tokadı yememişler!
ABD'yi de uyaran Erdoğan, "Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ...
Yıldırım ile Merkel bir araya gelecek!
Başbakan Yıldırım, 15 Şubat'ta Almanya Başbakanı Merkel ile Berlin'de bir araya gelecek.
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir için gülümseten müthiş(!) iddia
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir için gülümseten müthiş(!) iddia
Erdoğan: Bu millet Afrin dediğimizde hazır!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskitler'de esnaf ziyaretinde yaptığı konuşmada, ...
Fatih YAPAR, Kılıçdaroğlu’nun yeni ekibini yazdı… Liderin A takımı
Fatih YAPAR, Kılıçdaroğlu’nun yeni ekibini yazdı… Liderin A takımı
 
CHP’nin MYK’sında İzmir bilmecesi: Böke reddetti, Özkan kabul etti!
Kurultayda seçilen PM ve YDK’nın ardından MYK da belli oldu. İzmir’in ...
TSK'dan Afrin raporu: Yüzlerce hedef imha edildi!
TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda bugüne kadar 31 askerin şehit olduğunu, ...
Yıldırım: ABD'nin karar vermesi lazım!
Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Başbakanı ile düzenlediği ortak basın ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva