HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2018 Çarşamba - 14:50

CHP İzmir’de seçim kurulu bilmecesi: Yüksel’in delegeliği düşmedi!

İl kongresinin ardından kurultay delegeliği hesaplarında seçim kurulunun arka arkaya yaptığı hesaplama hataları bilmeceye dönüştü. Yüksel’in delegeliğinin düşmediği ve kurultay delege listesinden sadece İsmet Korkmaz’ın liste dışı kaldığı öğrenildi. Listede sadece Hür girdi.

CHP İzmir’de seçim kurulu bilmecesi: Yüksel’in delegeliği düşmedi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Kongresi Deniz Yücel’in galibiyetiyle sonuçlanırken kurultay delegeliğinde karışıklık bir türlü çözülemedi.

Kadın ve genç kotasının hesaba katılmasının ardından son şeklini alması beklenen listede 3 kez deşiklik yaşandı.

İlk etapta 52’nci sırada yer alan Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın kadın kotasından dolayı liste dışı kaldığı ve Yeşim Tekoğlu’nun liste deldiği belirtilmişti.

- YÜKSEL'DEN FLAŞ KONGRE AÇIKLAMASI: İSMİM BİLGİM DIŞINDA YAZILDI!

Daha sonra genç kotasında da sıkıntı olduğu ve iki partilinin geleceği ifade edilmiş. Ve Korkmaz’ın üstünde yer alan ve aynı oya (286) sahip Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ile partinin sembol ismi Alaattin Yüksel  arasında kura çekildiği aktarıldı. İkisinin huzurunda çekilmesi gereken kurayı seçim kurulu Fırat ve Yüksel’in haberi olmadan çekmiş ve Yükse delege listesi dışında kalmıştı.

Son elde edilen bilgiye göre seçim kurulu burada da yanlış hesap yaptı. Kurultay delegeliği listesinden sadece bir ismin düşmesin yeterli olduğu öğrenildi. Her halükarda İsmet Korkmaz’ın liste dışı kalması kesinleşti. Tekoğlu’nun listeye girip düşmesinin ardından onun durumu da netleşti. Tekoğlu liste dışı kaldı. Çünkü Tekoğlu’nun ardından gelen Sibel Hür ham kadın hem genç kotasını dolduruyor. Ve Hür’ün listeye girmesi kadın ve genç kotası hesabına göre listesin son şeklini alması için yeterli. Bu durumda Yüksel’in delegeliği düşmemiş oldu. Ayrıca genç kotası için iki isim gerekli olduğu belirtilmiş ve Zübeyde Canpolat’ın listeye girdiği belirtilmişti. Gelişmeler ardından genç kotasında bir kişiye ihtiyaç duyulduğu ve Hür  de bu eksikliği kapattığı için Canpolat liste dışı kaldı.  

 
İzmirliler dikkat! Soğuk ve yağmur geliyor!
 
CHP'den Aliağa hamlesi... Yargıya taşınıyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 11 Ocak 2018 Perşembe 10:44

Öncelikle bugüne kadar CHP''den başka kimseye oy vermediğimi belirtmek isterim. Ama artık bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Şu tramvay muhabbetine zaten çok oy kaybedildi. İlçe genel kurullarına bakıyoruz birbirine küsen küsene... Taşeronlar özellikle Konak Belediyesinde mağdur ediliyor. Merbel denen belediye şirketine aynı şartlar ile geçilmeyi bekleyen ve en doğal hakkı olan bu personeller bir sürü sancılı sürece mağruz bırakılıyor. Bunun yanı sıra Aziz Kocaoğlu bir daha ki seçimlerde kesinlikle aday olmamalı. Sokağa çıkıp sorun izmirde 10 kişiden 9 tanesi sevmiyor kendisini. Oylar CHP için geliyor kişilere değil. Fakat rahmetli Ahmet Priştina gibi bir başkan adayı olursa AKP''ye oy bile çıkmaz. Önümüzde yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Acilen CHP olarak izmir başta olmak üzere radikal kararlar alınması gereklidir. Erdoğan''ın ekmeğine yağ sürülüyor senelerdir. Aksi takdirde yine gücü olmayan bir ana muhalefet olarak kalınır ve başkanlık sistemide gelir CHP''li belediyelerin hepsi kapatılır. Aklınızı başınıza alın arkadaşlar parmağında oynatıyor bir tane adam herkesi. Zaman birlik zamanı. Aziz başkana emeklerinden dolayı teşekkür eder aday olmamasını temenni ederim ...

Yorumu oyla      11      5  
Rasgele 11 Ocak 2018 Perşembe 08:56

Bunları kapıdan kovsan bacadan girerler madem bilgin dışında listeye yazıldıysan istifa et milletin aklıyla dalga geçiyorsunuz bu yaptıklarınız geçmişte yaptığın doğruları da götürüyor

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 10 Ocak 2018 Çarşamba 18:48

Sayın Alaattin Yüksel, Bilgin dışında seni listeye yazdılarsa, gereğini yap istifa et... Listeden düşünce ben zaten istememiştim, listeye tekrar geri dönünce eh yapacak bir şey yok devam edelim,,,kimseyi inandıramazsın..

Yorumu oyla      12      5  
Bucalı 10 Ocak 2018 Çarşamba 18:45

Yine yaptınız Alicengiz oyununuzu... biri kota koyar, diğeri kotayı delmek için genç bir kadın koyar hem kadın, hem gençlik kotasından sıyrılırlar , her şeyleri göstermelik..

Yorumu oyla      12      5  
chp il delegeleri 10 Ocak 2018 Çarşamba 17:45

1- Alaattin Yüksel ben aday olmadım diye açıkladı 2- Adaylık müracaatı sahte imza ile yapılmış 3- Tüzüğe göre adayın kendisi divana getirip vermesi gerekiyor. 4- Divanda bulunan şahıs Ednan Aslan bunu organize ediyor 5- O zaman istemi dışında yasal olmayan biçimde aday gösterilen kişi, aday olmadığını açıklamasının arkasına, adaylıktan çekildiğini ve bu usulsüzlüğü yapan kişinin istifasının arkasından, disipline verilmesi gerektiğini de açıklamalıydı. 6- Alaattin Yüksel beyden gereğini yapmasını bekliyoruz CHP İL DELEGELERİ

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Maalesef FETÖ’cülere kaptırdık!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde ...
'Yargıda yeni reform paketini Meclis'e getireceğiz'
Başbakan Binali Yıldırım, yargıya olan güveni daha da artırmak için yeni ...
Yüksel'den flaş kongre açıklaması: İsmim bilgim dışında yazıldı!
CHP İl Kongresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ...
 
Çavuşoğlu'ndan kritik Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye'deki krize ilişkin kritik açıklamalarda ...
Sırrı Süreyya Önder'den Hasip Kaplan'a sert yanıt!
HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hasip Kaplan'ın "HDP kurultayında ...
CHP İzmir il kongresinin kalem kalem sandık raporu: Yücel ve Gümrükçü nereden, kaç oy aldı?
İl kongresinin galibi Deniz Yücel olurken, seçimin sonrasında adayların ...
 
CHP İzmir’de liste alt üst! Yüksel, Genel Başkan'ı seçemeyecek!
Kurultay delege listesinde değişiklik oldu. Gençlik kotası hesaplandığında ...
Erdoğan'dan Vida transferi için dikkat çeken yorum
Hırvat mevkidaşı Kitarovic ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Yücel: 10 Ocak'lar bayram olacak!
CHP İzmir İl Örgütü’nün yeni başkanı Deniz Yücel, Çalışan Gazeteciler ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva