HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2017 Perşembe - 10:08

CHP İzmir'de kulisler hareketlendi: Adaylık için kimlerin adı geçiyor?

Başkan Güven’in adaylık için temkinli fakat yeşil ışık yakan açıklaması sonrasında il kongresi için kulis çalışmalarının hareketlendiği öğrenildi. Gerek yönetim içinden gerek eskilerden gerekse de ilçe başkanlarından birçok ismin il başkanlığı için adı geçiyor.

CHP İzmir de kulisler hareketlendi: Adaylık için kimlerin adı geçiyor?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) alevlenen kurultay tartışmalarının ardından başlayan olağan kongre süreci İzmir’e de yansıdı.  İl Başkanı Asuman Ali Güven’in kesin olmayan fakat açık kapı bırakan adaylık açıklamasının ardından parti kulisleri hareketlendi.

Başkan Güven, mahalle delege seçimleriyle başlayacak süreçte kurultaydan önce gerçekleşecek il kongresinde aday olup olmayacağıyla ilgili, “Benim siyasi anlayışıma göre aday olunmaz aday önerilir. Eğer ben uygun görülüyorsam teklif edilir, benim de şartlarım uygunsa kabul ederim” sözlerini sarf edince örgütteki bazı isimler de yarış öncesi kolları sıvadı.

KOCAOĞLU VE YÜKSEL ETKİSİ

İl Örgütü’nün 2015 yılının Aralık ayında gerçekleşen son kongresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından desteklenen, 12 oyla yarışı kazanan ve 10 Ağustos 2016’da istifa eden İzmir siyasetinin tecrübeli ismi Alaattin Yüksel’in ardından mevcut yapı Asuman Ali Güven’i göreve getirmişti.

Yüksel’in listesinde yer alan ve göreve gelen Güven yönetimindeki örgüt, referandum süreci gibi önemli bir virajı atlatmış olsa da birçok ismin il başkanının konumunu tartıştığı iddia edildi.  Yüksel’in de kendisine daha yakın olan ve mevcut yönetim kurulunda bulunan Salih Özçiftçi’yi yeni dönemde işaret edebileceği öğrenildi. Uzun yıllar beraber siyaset yapan Kocaoğlu-Yüksel ikilisinin örgütteki ağırlığı önemli dengeler arasında gösteriliyor. Yeni dönemde de kongre sürecine müdahil olması beklenen ikilinin şimdilik net bir adayı ise bulunmuyor.

SINDIR NE YAPACAK?

Bornova Belediyesi eski Başkanı, partinin 2 numarası Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’ın il kongresi sürecinde takınacağı tavır da merak konusu oldu. Yeni dönemde, tarafsız durmasından ziyade bir ismi işaret etmesi beklenen Sındır’ın pozisyonu dengeleri değiştirecek önemli unsurlar arasında yer alıyor. Taraf olması durumunda Kocaoğlu-Yüksel ikilisinin karşısında yer alan yapıların destek alabileceği tek büyük güç olarak görülen Sındır’ın kendi seçim bölgesinde ilk defa bu görevle bir kongre yaşayacak olmasından dolayı aktif davranacağı dile getiriliyor.

GÜMRÜKÇÜ YA DA BAŞAK…
İzmir’deki önemli cephelerden biri de Milletvekili Tuncay Özkan’a yakınlığıyla bilinen Çiğli’nin eski İlçe Başkanı ve şimdiki yönetim kurulu üyesi Utku Gümrükçü, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran gibi isimlerden oluşan grup…Bu oluşumun ortak adayı olarak Başak ve Gümrükçü isminden birisinin yarışta yer alabileceği iddia edildi. İl eski başkanı Ali Engin’in istifası sonrasındaki dönemde 11 ilçe Başkanı, Çiğli İlçe Başkanlığı görevini yürüten Gümrükçü için Ankara’ya giderek Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla görüşmüştü. Fakat daha sonra Bedri Serter genel merkez tarafından il başkanı olarak atanmıştı. Milletvekili Özkan’ın son kongrede desteklediği ve Yüksel’e karşı seçim kaybeden Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın ise il başkanlığı adaylığına soğuk baktığı öğrenildi. Kavalar’ın yeni döneme ilişkin “ortak bir mutabakat ve talep olursa ancak öyle yarışa girerim” mesajı verdiği öğrenildi.

İKİ BÖLGE DE HAREKETLİ
Kentte birinci bölgede diğer bir denge unsuru da Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan…  Güzelbahçe İlçe eski Başkanı ve milletvekili adayı Arslan’ın, Gaziemir, Güzelbahçe, Narlıdere, Menderes ve Karabağlar gibi kendisine yakın olan ilçe örgütleriyle beraber çalışma yapabileceği iddia edildi. Arslan’ın aday olmaması halinde ise başka bir isme destek verebileceği belirtildi.

İkinci bölgede ise Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın il başkanlığına sıcak baktığı ifade edildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a yakın olan Yıldırım’ın ikinci bölgedeki ağırlığının da örgütün kongre hesaplarını değiştirebileceği belirtildi. Yıldırım’ın olası bir adaylığında İl eski Başkanı Ali Engin’in de bu yapıya destek vereceği dile getirildi. Engin geçtiğimiz Temmuz ayında sessiz sedasız 20 ilçe gezerken ziyaretlerin bazılarında yanında Yıldırım da yer almıştı.

RODOPLU VE ÖZEN SÜRPRİZ YAPABİLİR!

Gerek yönetimin içinden gerek ilçe başkanlarından birçok ismin adaylık için kulis yaptığı öğrenilirken İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen ve il eski yöneticisi Ülkümen Rodoplu’nun herhangi bir çalışma içine girmediği fakat örgütün kendilerinden bir talebi olduğu taktirde görevden kaçmayacaklarını da ifade ettikleri belirtildi.

 
Alman devi duyurdu: Sevilen modellerin üretimi duruyor
 
Erdoğan'dan ABD'ye çağrı: Bu yanlıştan dönülmeli!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li 11 Mayıs 2017 Perşembe 17:57

allah aşkına ne rodoplusu ne yücel özeni ya yıllardır aynı isimler partide hiç mi genç yok hiç mi yeni yüz proje üreten çalışan adam yok.ednan aslanın 1.bölgede ne gücü var neyin denge unsuru allah aşkına her dönemin adamı bunlar.güldürmeyin adamı..

Yorumu oyla      13      5  
Cesamin ÖZKAN 11 Mayıs 2017 Perşembe 15:20

Şu sözü edilen adayların tamamı partiye yarar sağlama adına anılamayacak kişilerdir. Hele hele Aziz Kocaoğlu ile birlikte anılanı tamamen pert durumdadır.Alaattin yükselli, Ali enginli şu anki mevcut başkanlı dönemin hangisinde CHP İzmir'de güçlendi. Tam tersine güç kaybetti. Hele birde Ednan Aslan denen bir var, il başkanlığı için adının geçmesi aman ha aman taban duymasın anında CHP % 5 oy kaybını yaşamış olur. Kim bu Ednan Arslan, benim aklıma Narlıderenin DYP kökenli olan ve asla kökeninde vazgeçmiş olmayan, hatta DYP olsa onların bile kabul etmeyeceği biri olan Abdül Batur la aynı anda anılan birisi. Güzelbahçe'de tanınır ve tanınma özelliğini merak ederseniz ilgili ilçede küçük bir kitle üzerinde araştırma ile öğrenebilirsiniz. Kısacası bayi kafası ile iş tutanlar, yetersizliklerin adresi olanlar İzmir il başkanlığı yapamazlar. Belki gelirler ama geldikleri gibide giderler.

Yorumu oyla      14      5  
Kenan 11 Mayıs 2017 Perşembe 09:05

39 yaşında adamlar Cumhurbaşkanı oluyor dünyada artık gençlerle yola devam edilmeli

Yorumu oyla      13      5  
muro platform 11 Mayıs 2017 Perşembe 08:33

karabağlareda güçlü adayımız Selçuk dölen .Karabağlarda vizyon sahibi

Yorumu oyla      11      6  
ANKARA 10 Mayıs 2017 Çarşamba 22:15

Başak Konak İlçesın de Basarılı Mı Kı İl Yonetımıne Aday Olacak. Gümrükçü Ise İl Yonetımını Nasıl Kucaklayacak;Bu Habere Bakılır Ise Gercek Adayların Dısında Herkes Adayım Demıs;Izmır Il Yonetımı Kucaklayıcı Bır Isım Ile Yola Devam Etmelı;Yükselıs Izmır Yukselıs Kucaklayıcı Bır Isım de Ortak Aday Olunmalı;

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ABD'nin YPG'ye silah vermesi başlı başına kriz'
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD'nin YPG'ye silah vermesinin başlı ...
Yıldırım'dan İBB Başkan adaylığı iddiasına yanıt
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa ...
CHP'nin yeni parti sözcüsü Tezcan'dan ilk açıklama
CHP’de partinin yeni sözcüsü Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan oldu.
 
YPG tartışması: Bakan'dan tepki, ABD'den cevap
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararına ilişkin ...
AK Parti eski milletvekili FETÖ'den tutuklandı
Mersin'deki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski AK Parti ...
'Referandum sonucu Kılıçdaroğlu'nun başarısı'
CHP'li belediye başkanlarının, 16 Nisan halk oylamasında elde edilen başarıda ...
 
Hükümetten ABD'ye YPG tepkisi
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye ...
CHP'li Sertel'den Bakanlığa personel alımı için 'torpil' iddiası
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kültür Bakanlığı'na yapılan personel ...
CHP’li kadınlardan Pekdaş’a referandum teşekkürü
Partili kadınlar halk oylaması sürecindeki alan çalışmalarında kendilerine ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva