HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2017 Çarşamba - 08:56

CHP İzmir’de gözler kaybedilen ilçelerde: Talimat onları kapsamıyor mu?

Kentte 22 ilçe başkanı görevine devam ederken 8’i ise bayrağı devretti. CHP’li belediye başkanlarının olmadığı ilçelerde yeniden seçilen isimlerin 2019 yarışında var olmalarının önünde hiçbir engel bulunmadığı öğrenildi.

CHP İzmir’de gözler kaybedilen ilçelerde: Talimat onları kapsamıyor mu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü kongreler sürecinin sonuna geldi. Çiğli’de 17 Aralık’a ertelenen ilçe seçimi tamamlandığı takdirde örgüt 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresine kilitlenecek.

Mahalle delege seçimleri ile ilçe kongreleri döneminde öne çıkan en büyük ayrıntı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları olmuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu belediye başkanlarını kast ederek, ‘2019’da adaylar ön seçimle belirlenmeyecek, örgütün tercihlerine müdahale etmeyin’ mesajını verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca örgüt temsilcilerine de, ‘yerel seçimlerde adaylık düşünenler kongrelerde aday olmasın’ cümlesiyle uyarıda bulundu.

İzmir’de yürütülen süreçte bu iki talimatın partideki adaylıklarda ve kongre sonuçlarında etkisinin olduğu gözlendi. Kaybedilen 8 ilçedeki refleksler merak ediliyordu.  

‘SİZ DE SIKINTI YOK’
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatının belediyenin CHP’li olduğu ilçeleri kapsadığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den bazı ilçe başkanlarına ‘Siz aday olabilirsiniz. Sizin durumunuzda bir sıkıntı yok. Benim talimatım örgütle belediyenin arasında sıkıntı olmaması için CHP’li belediyelerin iktidarda olduğu ilçeler için’ dediği ifade edildi. Buna göre CHP’li ilçelerde görevini bırakan başkanlara ‘2019’da muhtemel aday’ olarak bakmanın doğru, fakat diğer ilçelerde koltuklarını koruyanların ‘aday olmayacak’ noktasında değerlendirilmesinin yanlış olduğu belirtildi.

DEVAM EDENLER ADAY OLACAK MI?
Aliağa’da Özcan Durmaz, Kiraz’da İsmet Korkmaz, Torbalı’da İsmail Uygur, Menderes’te Ahmet Pala, Kınık’ta İsmail Yıldız ilçe başkanlığı görevlerine devam etti. Mahalle delege seçimlerinden güçlü çıkan başkanların 2019’daki seçimlerde aday olma ihtimalleri dile getirildi.

Sadece Kınık’ta 2014’te aday olan Mehmet Çetinkaya’nın da 2019 seçimlerinde yarışma ihtimalinden söz ediliyor. Başkan Yıldız’ın geri planda durabileceği ifade edildi.

Ödemiş’te, ‘artık torunlarımla zaman geçirmek istiyorum’ diyerek ilçe başkanlığı görevini bırakan Nazan Dönmez’in de kafasında 2019 hesapları olduğu ifade edildi. Başkanlığı Mehmet Birlik’e bırakan Dönmez konuyla ilgili, “Daha çok erken. Ödemiş’te birbirinden önemli adaylarımız var. Bizim amacımız Ödemiş’te adayımızı ön seçimle belirlemektir” açıklamasında bulunmuştu. Dönmez temkinli duruyor. Genel merkezin ataması ya da olası ön seçimde ibrenin Dönmez’i göstermesinin sürpriz olmayacağı belirtildi.

Selçuk’ta 27 yaşında Merve Çalışkan, Hasan Uysal’dan başkanlığı devraldı. Kongrede en dikkat çeken ayrıntı eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün yeni ilçe yönetim kurulunda yer almasıydı. Ülgür’ün aday olabileceği iddia edildi. Fakat Ülgür yaptığı açıklamada, ‘O konuda yasak olacağına pek ihtimal vermiyorum’ dedi. Aday olmayacağının sinyallerini veren Ülgür’ün yanı sıra ilçede 2019’da hangi partilinin adının ön plana çıkacağı şimdiden merak konusu oldu.

Kemalpaşa’da başkanlığı Ulviye Üreten’den alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ayçil’in de olası aday görünenler arasında bulunduğu iddia edildi. Ayçil’in ‘görevi bırakmadan Kemalpaşa’da belediyeyi alacağız’ görüşünde olduğu biliniyor. Fakat örgütten yoğun bir talep geldiği takdirde Ayçil’in durumu masaya yatırabileceği ifade ediliyor. Öte yandan Ulviye Üreten’in de sürece yaklaşıldığında adaylık çalışmasına start verebileceği aktarıldı. Üreten’in Ayçil’den rövanş almak istemesinin ihtimal dahlinde olduğu dile getirildi.  

 
Mehmet KARABEL yazdı... Körolası altın Cennet'ten değerli mi?
 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in sanat haftası...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seçmen 13 Aralık 2017 Çarşamba 11:36

Selçuk chp çok önemli seçmen bilinçli kime oy vereceğini biliyor.Son ilçe kurultayında genel merkeze dahi ayar yapılabilir diye görüş vardı.Şimdi bu ilçeyi eskisi gibi yönlendiririm diyenler en yakının dahi oyunu alamaz.Bunu bilmeyen var mı acaba?

Yorumu oyla      15      5  
Selçuklu 13 Aralık 2017 Çarşamba 10:48

Selçuk’ta CHP nin adayı bilgi birikimi belediyecilik tecrübesiyle filiz sengel olacaktır.

Yorumu oyla      14      5  
Partili 13 Aralık 2017 Çarşamba 10:18

Selçuk'ta seçim kazanmak çok kolay yeni bir aday.Belediye tecrübesi olan yeni bir aday selçuk'u silip süpürür...

Yorumu oyla      16      5  
Sevgi 13 Aralık 2017 Çarşamba 10:17

Selçuk'ta aday olabilecek kişiler arasında en güçlü aday Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi de olan Filiz Ceritoğlu SENGEL'dir.Selçuk halkının da çok sevdiği bir isim olan Filiz hanim bence Selçuk'un topuklu efesi olacaktır.

Yorumu oyla      17      5  
Hasan Huseyin 13 Aralık 2017 Çarşamba 10:15

Selcukta artik vefa olmaz bunu herkez gördü. yeni genç partisini seven siyaseti halk için yapacak herkesle barışık ayni zamanda belefiye tecrübesi olan bir aday çıkacaktır elbet selçuk gibi CHPnin kalesi olan ama geçen seçim gene 4. Dönem aday oldunuz kaybettik cok uzulduk artik kaybetmeye taammulumuz yok....

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ortalık bir anda karıştı! Meclis işte bu halde...
Mecliste devam eden bütçe görüşmeleri kavga, arbede ve sert tartışmalarla sürüyor.
Flaş iddia... O belediye AK Parti'ye mi geçiyor?
Ataşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri ...
Meclis'te "ne mal olduğunu biliyorum" gerginliği!
TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, CHP Grup ...
 
CHP Dikili, Algır'la "devam" dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dikili İlçe Gençlik Kolları Başkanı yeniden ...
Selçuk Belediyesi eski Başkanı Ülgür: New York valisi gibi…
Ülgür, yeni seçilen ilçe yönetim kurulunda yer alması hakkında, “New York ...
İkili görüşmede S-400 direkten dönmüş!
Rus basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Ankara’da bulunduğu ...
 
CHP Çiğli’de sandıktan Gümrükçü çıktı, Akar adaylığı açıkladı: Saf mı değiştirdi?
Muhalif blokun arasında yaptığı yoklamadan Gümrükçü açık ara önde çıktı. ...
Erdoğan'dan çarpıcı döviz kuru açıklaması
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı ...
Haritada renk değişecek mi? Bakan böyle cevap verdi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Rus askerlerinin Suriye'yi terk etmesinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva