HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2016 Çarşamba - 11:35

CHP İzmir’de alandan notlar: Örgütün 2 sorumlusu ne mesaj verdi?

Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Torbalı ve Kemalpaşa’da alan çalışması yaptı. Kardeş belediye uygulamasına değinen Arslan, “Büyükşehir meclis üyelerimiz de buraya gelecek. Vekillerimize program hazırlayacağız” derken Karlıdağ ise, “Olumlu şeyler olacak” açıklamasını yaptı.

CHP İzmir’de alandan notlar: Örgütün 2 sorumlusu ne mesaj verdi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkez talimatıyla ülke genelinde saha çalışmalarına devam ederken İzmir’de de il örgütü atağa kalktı. 

Parti, Türkiye’de milletvekili çıkarılamayan illere parti meclis üyeleri ve vekillerden oluşan heyetleri gönderirken yerelde ise geçmiş dönemde belirlenen hedef doğrultusunda çalışmalara ağırlık verildi.

İl Başkanı Asuman Ali Güven göreve geldiği an, “Önceliğimiz kaybedilen 8 ilçeyi geri almaktır” açıklamasıyla örgütün yol haritasını çizmişti.

Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ikiye ayırarak 1’inci bölgeye Ednan Arslan, 2’inci bölgeye Okan Karlıdağ getirilmişti.

MOROĞLU İLE PURÇU’DAN VAN VE KARS MESAİSİ
Partide son günlerde alan çalışmalarına yoğunluk kazandırılırken PM Üyesi Mustafa Moroğlu Van’a, İzmir Milletvekili Özcan Purçu da Kars’a giderek vatandaş, meslek odaları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

Doğu ve Güneydoğu’da partinin güçlü olmadığı illere gidilirken Başkan Yardımcıları Arslan ve Karlıdağ da İzmir özelinde benzer çalışmalara öncelik verdi.

Arslan ve Karlıdağ son gelişme olarak Torbalı ve Kemalpaşa’yı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen temaslarla nabız yoklayan başkan yardımcıları izlenimlerini Egedesonsöz’e aktardı.



KARDEŞ BELEDİYE UYGULAMASINA VEKİLLERDEN DESTEK!
1’inci bölgede Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, kardeş belediye uygulaması hakkında konuşurken ilerleyen günlerde yapılacak bir çalışmanın da sinyallerini verdi. Milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin, belediye başkanlarına destek vereceği ve kaybedilen ilçelere giderek çalışmalara katılacağını söyleyen Arslan, “Torbalı bizim için önemli bir ilçe. Sanayi ve tarımın güçlü olduğu bir yer hem de belediye biz de değil. Daha fazla önem veriyoruz. Mahalle temsilcileriyle bir araya geldik. Sandık çevresi örgütlenmesini konuştuk. Olası bir referandumla Torbalı’daki stratejimizi belirlemeye çalıştık. ‘Nasıl bir yol izlersek daha fazla oy alırız?’ düşüncesi etrafında toplandık.   Çok ciddi bir katılım ve heyecan olduğunu gördüm.  Muhtar ve sivil toplum kuruluşlarından ilgi fazlaydı. Kardeş belediye uygulaması başlattık. Onunla ilgili de önümüzdeki haftalarda belediye başkanlarımız ve büyükşehir meclis üyelerimiz buraya gelecek. Vekillerimize program hazırlayacağız ve onlar da gelecek kardeş belediye uygulamasına katılacak” dedi.

BAŞBAKAN ÇİFTÇİ MİTİNGİ YAPTI AMA…
Arslan vatandaşın beklenti ve kaygılarıyla ilgili ise, “İnsanlar korkuyor... Mazot, tohum, gübre artıyor. Çiftçi tedirgin. Ürettiklerini satamama var. Girdi maliyetleri yükselirken gelirleri azaldı.  Buradaki insanlar cumhuriyet kazanımlarından taviz verilmesini istemiyor. Tek adam yönetimiyle kader belirlemenin sıkıntı olduğunu söylüyorlar. Açık açık ‘hukuk ve istikrar istiyoruz’ diyorlar.  CHP’ye oy vermemişler, ‘İstikrar istiyoruz diye AKP’ye oy verdik ama istikrar yok. Git gide fakirleşiyoruz’ dediler.  Benim gördüğüm; insanların güvenlik ötesinde ekonomik kaygıları daha ön planda. Dolar ve Euro artışı sonrasında son bir ayda vatandaş bu duruma geldi.  Başbakan çiftçi mitingi yaptı ama sonrasında herhangi bir ödeme yapıldı mı?  Belirsizlik durumu var. Vatandaş bekliyor. Yaşanan OHAL’in tedirginliği ülkenin tamamına yansımış. Torbalı merkezde iş yeri kapanan ve kapatacak olan çok esnaf var” ifadelerini kullandı.

ÇOK CİDDİ BİR KALKIŞMAMIZ VAR
2’inci bölgede Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ genel ve yerel çalışmalara ilişkin bilgi verirken, partinin uygulamalarının halka etkileri üzerine konuştu. Karlıdağ, “İnsanların ülkedeki sıkıntılardan dolayı öfkeleri birikmiş. Bizim görüşmelerimiz çok verimli geçti. ‘Köylü milletin efendisidir’ diyen bir partiyiz. Vatandaşın CHP’den talepleri de var, partiye serzenişleri de var. ‘Kendinizi anlatamıyorsunuz, halktan kopuksunuz’ diyorlar. Bu ülkede insanlar CHP’ye anlam yüklüyor. Kendilerine ulaşamadıklarını söylüyor. Tamam da, biz mazotu 1 buçuk liradan önerdik sen 4 liradan almayı tercih ettin.  CHP’li belediyelerin yaptığı uygulama belli. İzmir’de tarımsal kalkınma Türkiye’nin iki buçuk katı büyüklüğünde.  Ülke tarımına destek verecek partiye de oy vermedin. Dışarıdan hayvan ithal edip yerli hayvancımızı da tüketen CHP değil. Tüm bunları söyleyip ‘Niye kızıyorsunuz. Biraz da bunları düşünün’ dediğimizde eleştiriler, ilgiye dönüşüyor.  AK Parti’nin politikaları içinde kalma, yön verememe siyaseti için söylediklerinde kısmen haklılar. Çok ciddi bir kalkışmamız var. Kardeş belediye uygulamasıyla çalışmalarımız yoğunlaştı.  Köy, mahalle toplantıları var. Olumlu şeyler olacak” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BİLMİYORLAR!
Karlıdağ, “Gerçekten hem CHP hem ülke olarak çok sıkıntılı bir dönemdeyiz. Keşke AKP bu ülkede huzur içinde hukuk devletine bağlı olarak yönetim sergilese… Bunu sağlasa biz de mutlu oluruz ama ne yazık ki öyle görünmüyor. Vatandaş genel siyaseti bilmiyor zannediyoruz ama köylü çok zeki. Burada öncelikli istihdam ve geçim sıkıntısı var. Terörle ilgili kaygıları var. Başkanlık olayını bilmiyorlar. ‘Ne düşünüyorsunuz?’ diye sorduk, fikirleri yok. ‘Siz niye olmasın diyorsunuz?’ diye sordular” açıklamasını yaptı.

 
Gediz için belediyelere suç duyurusu: Listede İzmir de var!
 
Liyakat sohbetlerinde farklı bir girişimci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan Başbakan'a mevsimlik işçileri sordu!
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla hazırlanan mevsimlik işçilerle ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika hedefi: 54 ülkede...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Talon ile düzenlediği ortak ...
Yıldırım-Putin zirvesi: Tatsız bir yıl geride kaldı...
Başbakan Yıldırım, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmede, "Tatsız ...
 
Kılıçdaroğlu: Herkes gidecek ifadesini verecek
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FETÖ soruşturması kapsamında danışmanının ...
Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu: Ağabeyim ile ilgili…
Ağabeyi Celal Kılıçdaroğlu hakkında bir soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, ...
Başbakan Yıldırım: Zor günler geride kaldı!
Rusya Başbakanı Medvedev ile Başbakan Binali Yıldırım, Moskova'daki görüşmenin ...
 
AK Parti Konak’tan flaş hamle: Olaylı meclis Valiliğe taşınıyor
AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, Konak Meclis toplantısında CHP Konak ...
İzmirli eski vekilden Kılıçdaroğlu’na ‘Adana mitingi’ tepkisi
CHP Lideri’nin Adana mitinginde FETÖ’den tutuklu gazeteci ve yazarların ...
'Rusya'yla ilişkilerde iyileşme hızlanmalı'
Rusya Başbakanı Medvedev'le görüşen Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ile ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva