HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2018 Pazartesi - 14:04

CHP İzmir 38 bin partiliyi eğitecek

Parti Okulu İzmir 1’inci Bölge Koordinatörü Tülay Bayır, “Kentte 9 bin sandık olduğunu düşünürsek ikişer kişiden 18 bin kişinin eğitilmesi gerekiyor. Seçime 1 ay kala sandıklarda duracak görevlilere sıra gelecek. O da yaklaşık 20 bin kişi tutuyor. Onlara da sandık güvenliği eğitimi verilecek” dedi

CHP İzmir 38 bin partiliyi eğitecek

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Olağan Kurultayı geride kaldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazanarak görevine devam ederken partinin üst düzey organlarına giren isimler de netlik kazandı. Gelişmelerin ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da oluşturuldu. İzmir’den sadece İzmir Milletvekili Tuncay Özkan yeni MYK’da yer aldı.

İzmir özelinde örgüt 2019’da gerçekleşmesi beklenen yerel seçimler eksenine girdi. Gözler İl Başkanı Deniz Yücel liderliğinde yürütülecek çalışmalara ve yol haritasına çevrildi. Başkan Yücel, 2019’da önceliğin kaybedilen 8 ilçeyi geri kazanmak olacağını ifade ederken buralarda gösterilecek adayların daha erken tanıtılacağının vurgusunu yapmıştı.

Gelişmelerin paralelinde Parti Okulu, olağan kurultay takviminin işlemesiyle ara verdiği çalışmalarına kaldığı yerden devam etme kararı aldı. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Parti Okulu Koordinatörü Tülay Bayır alana indi.

Egedesonsöz’e konuşan İzmir 1’inci Bölge Koordinatörü Tülay Bayır, ilerleyen dönemde hayata geçirilecek çalışmalara ilişkin birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

ARA VERDİĞİMİZ EĞİTİMLERE YENİDEN BAŞLADIK
Bayır, “Kongreler, kurultay olur biter, bizim planladığımız eğitim devam eder. Eğitim sekreterleri değişir ama biz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atanmış parti koordinatörleri eğitimleri sürdürür. Plan bir buçuk senedir işliyor. Ara verdiğimiz plan ve programı yürütüyoruz şu an” dedi.  

TOPLAM 38 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLECEK
Süreçteki önceliklere değinen Bayır, “İlk etapta ilçeler belirlendikten sonra sandık sorumlularını atayacaklar. İzmir’de yaklaşık 9 bin sandık olduğunu düşünürsek ikişer kişiden 18 bin kişinin eğitilmesi gerekiyor. Seçime 1 ay kala sandıklarda duracak görevlilerin, müşahit, bina ve alan sorumlularına sıra gelecek. O da yaklaşık 20 bin kişi falan tutuyor. Onlara da sandık güvenliği eğitimi verilecek. Bu arada partiye yeni kayıt olmuş ya da daha önce üye temel siyasi eğitimini almamış kişilere de 2 günlük bir eğitimimiz var. Bu eğitimi alan kişiler CHP’nin internet üzerinden kendine ait sayfalarına kaydedecek. Kendilerine de belge verilecek” diye konuştu.  

TEMEL SİYASİ EĞİTİM NEDİR?
İki günlük temel siyasi eğitim hakkında detaylı bilgi veren Bayır, “Bu eğitimde sınıflar 25 kişi olmak durumunda. 5 tane parti eğitmeni görevlendiriyoruz. İlk gün birbirini tanıma, ara ısınma oyunlarımız var. Parti tarihi, tüzüğü, program ve iletişim ile halkla ilişkiler sunumları yapılıyor. Her ders 45 dakika sürüyor. 10 dakika çay molası veriyoruz. Ertesi gün sosyal demokrasi dersi ile başlıyoruz. ‘Proje nasıl yapılır’ çerçevesinde sosyal projeler gösteriyoruz. Gruplara ayırıyoruz ve proje üretmelerini sağlıyoruz. Bunu uyguladıktan sonra bize sonuç raporları gönderiliyor. Bu üye eğitimi tamamlanmış oluyor. Kendilerine belge veriyoruz. Projesini yapmayanlar da eğitimi tamamlamamış görünüyor” açıklamasında bulundu.

AKTİF ÜYE OLABİLMEK İÇİN EĞİTİMDEN GEÇMEK GEREKİYOR
Partide zaman zaman tartışma konusu olan aktif-pasif üye durumuna da değinen Bayır, “Pasif ve aktif üyeler için de geçerli bu eğitimler.  Aktif üyelerin de bu temel siyasi eğitimden geçmesi gerekiyor. Aktif üye olunabilmesi için bu eğitimin tamamlanması gerekiyor. Pasif üyelerin zaten girmesi gerekiyor ki aktif olabilsin” dedi.

EN AZ YÜZDE 80'E ULAŞMAK İSTİYORUZ, İŞİMİZ DAHA KOLAY OLACAK
“Planladığımız bu çalışmada yüzde 80 hedefine ulaşmak istiyoruz” diyen Bayır, “18 bin sandık sorumlusunun en az yaklaşık 15 binine ulaşıp eğitmek istiyoruz. Bunların kendi sandıklarındaki seçmene ulaşmasını istiyoruz. Bu çalışmayı sağlayacağımızı düşünüyorum. Geçen sene bu sayıya yaklaşmıştık. Önümüzde 2019 var. Belki seçimlerin yapılacağı son bir dönem olacak. Partililerimiz de seçmen de bu süreçte daha bilinçli. İşimiz daha kolay olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Bodrum'da faciaya kıl payı!
 
İzmir'de suç makinesi yakalandı: Ortalık fena karıştı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
abuzer 12 Şubat 2018 Pazartesi 14:30

SORMAK LAZIM 214 DEN BERİ EĞİTTİKLERİNİZ NE KATTI,NE YARAR SAÜLADI GERİ DÖNÜŞÜ NE OLDU VAR ELİNİZDE BİR VERİ BİR BİLGİ ,YOKSA SEN BEN BİZİM OĞLAN HİKAYESİMİ,SONUÇ YOKSA YA EÜĞİTİM SİSTEMİNİZDE BİR PROBLEM VAR YADA EĞİTTİKLERİNİZDE O ZAMAN ELDEKİ VERİYE GÖRE KENDİNİZİ YENİLEYİN LÜTFEN

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan: Memurların yemek hakkı gasp edildi!
Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelikle memurların yemek hakkının ...
CHP'li Balbay'dan öğrenciler için af talebi!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Ali ...
'İlişkimiz ya düzeltecek ya da tam bozulacak'
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara ziyaretiyle ilgili konuşan ...
 
AK Partili Dağ’a Youtube engeli: Anlatmaya devam edeceğiz!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, Youtube kanalındaki ...
İYİ Parti İzmir’den ilginç pankart
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı binası, cumartesi günü Genel Başkan Meral ...
CHP İzmir'den barolara destek, iktidara uyarı!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ...
 
CHP'nin A Takımı belli oldu: İzmir'den tek isim!
CHP'de MYK üyeleri belli oldu. MYK'ya İzmir'den vekil Tuncay Özkan girdi.
Sosyal medya bu benzerliği konuşuyor!
HDP'nin dün Ankara'da düzenlenen 3. Olağan Kongresi'nde partinin yeni ...
Fair-play rüzgarı… Akşener’den ‘Topuklu Efe’ye övgü!
İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Aydın temasları sırasında Büyükşehir ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva