HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2020 Pazartesi - 12:08

CHP'den AK Parti’ye: Enkaz başında şov yapıyorlar!

Bayraklı İlçe Koordinasyon Kurulu önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "AK Parti milletvekilleri bakanlar görüntüye girme derdinde. Bırakın ekipler işini yapsın burası şov yeri değil. İlk müdahaleyi yapan belediye, vinç getiren belediye, çadır getiren belediye, ama enkazın başına çıkıp şov yapan AKP" ifadelerini kullandı.

CHP den AK Parti’ye: Enkaz başında şov yapıyorlar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.6'lık deprem sonrası depremden en çok etkilenen alan Bayraklı ilçesi olmuştu. İlçede 5 bina yıkılırken 19 bina ağır 50'ye yakın bina hasar aldı.

Deprem sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yüksek Kurulu (MYK) ve 91 milletvekillerinin yanı sıra, CHP'li belediye başkanları da enkaz bölgelerine gelerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi'ne desteklerini sunmuştu.

Yaşanan gelişmeler sonrası ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ali Öztunç, Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Bayraklı Belediyesi koordinasyon merkezi önünde basın açıklaması düzenledi. CHP’lilerin hedefinde AK Partililer vardı.

ÖZTUNÇ: ARTIK YETER DİYORUZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise AK Parti'li isimlerin deprem alanında şov yaptığını söyledi. Öztunç "Belli ki anlaşılıyor ki 4-5 gün daha deprem konuşulacak, haber bültenlerinde konuşulacak ve 10-15 gün sonra kimse konuşmayacak. Ta ki yeni bir deprem olana kadar… Oysa yapılması gereken yeni bir strateji… Deprem olur enkazdan nasıl insanları sağ çıkarabiliriz diye düşüneceğiz ancak bunun yanında nasıl depremde binalar yıkılmaz diye düşüneceğiz. Deprem fay hattı üzerinden bulunan tüm şehirlerde deprem risk haritası çıkartılmalı. Artık yeter diyoruz, lütfen artık hükümet harekete geçsin. Günlerdir burada ekipler çalışıyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk anda 55 kişiyi çıkarttı enkaz altından ancak birileri de şov yapıyor. Dün akşam genç kızımız çıkartılırken bizde oralardaydık ancak AK Parti milletvekilleri bakanlar görüntüye girme derdinde. Bırakın ekipler işini yapsın burası şov yeri değil. İlk müdahaleyi yapan belediye, vinç getiren belediye, çadır getiren belediye, ama enkazın başına çıkıp şov yapan AKP… Bunun zamanı değil. 1999 depremini yaşadığımızda bir gazeteciydim ve hiç böyle bir şey görmedim. Bir kez daha AK Parti ve bakanları uyarıyoruz, artık şovdan vazgeçin, birlikte iş yapalım" dedi.

BÖKE: ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUNLULUĞU YAPACAĞIZ
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, "Gün şov yapma günü değildir. Gün yetkileri ve sorumlulukları yerine getirme günüdür. Cumhurbaşkanı'nın vesayetçi zihniyet dediği yük, iktidarın yüküdür. Çünkü bununla ilgili yasal değişiklikler yapılmıştır. Biz üzerimize düşen her sorumluluğu yapacağız. Rantçı ve çürümüş zihniyete Türkiye'de yer yok. Fay yasasının acilen Meclis'e gelmesi gerekiyor. Ruhsatlı ve ruhsatsız bütün binaların deprem karnelerini hazırlanması gerekiyor" diye konuştu.

TORUN: GÜN ÇALIŞMA VE DAYANIŞMA GÜNÜ
Açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise görev ayrımı yapmadan bütün kesimlerin İzmirli vatandaşların yanında olduğunu söyledi. Torun; "Bu çalışma hep beraber gönlünü İzmir'e vermiş, buradaki hayatları kurtarma amacıyla toplumun bütün kesimleri destek veriyor. Gün çalışma ve dayanışma günü. Gün siyaset yapma günü değil. Ancak görüyoruz ki acıdan bile siyaset yapan kişiler var. Büyükşehir Belediyesi ilk günden beri vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarında yanında olmuştur. Şu anda sahada Büyükşehir'imizin 6224 personeli görev yapıyor. Bunlar hem arama kurtarma görevlerinde hem de sahada her türlü ihtiyacı gidermek için çalışıyorlar.  Burada tüm belediyelerimiz her türlü imkânlarını seferber ettiler. 30 Ekimden bu yana sahada bütün arkadaşlarımız ile hep birlikteyiz. Amacımız yaraları sarmak. Hiçbir şekilde görev ayrımı yapmadan, zaman zaman enkaz başında bekleyerek, zaman zaman ise parklarda bekleyen vatandaşlarımıza hizmet vermek adına bütün partililerimiz ve milletvekillerimiz ile çaba içindeyiz" diye konuştu.

AKIN: DEPREM VERGİLERİ NEREDE?
Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, deprem vergileri üzerinden hükümeti hedef aldı. Akın, "Bu işin ciddiyetinin hepimiz farkında olmalıyız. 2002 yılında geçici diyerek bir vergi toplanmaya başlandı ve tam 70 milyar TL toplandı. Bakan da çıkıp bunun 11 milyarını köprü ve viyadüklere harcadığını aktardı. Peki bu paranın devamı ne oldu? Nerelere harcandı? Şimdi TC'de her afet sonrasında bir fay yasasının çıkmasının bir mecburiyet olduğu söylenir. İnsanlar canlarını kaybettikten sonra meclise getireceğiniz kanun tasarılarının ne anlamı var. İnsanlar canlarını kaybederken siz bu insanların hakkını ve zamanını almaya ne hakkınız var? Bizler bunun takipçiyiz. Bizler bu konularla ilgili kanun teklifleri verdik, bunların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Her şeyi reddetme alışkanlığı olan iktidarın bu alışkanlığından vazgeçmesi lazım. Acilen yapılması gereken olaylar var. Ülkemizin yüzde 92 nüfus yoğunluğu depremle karşı karşıya. Güzel ülkemizin kaybedeceği bir dakika bile yok. Binaların devlet tarafından güçlendirilmesi lazım… İzmir'imizde metro çalışmaları zarar görmemiştir. İzmir'in su kanal alt yapısı da zarar görmemiştir" diye konuştu.

YÜCEL: İHMALLERİN PEŞİNE DÜŞMEYİ GÖREV BİLİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi'nin ilk andan itibaren tüm gücüyle çalıştığını ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel; "83 canımızı kaybettik, bine yakın vatandaşımız yaralandı. Günlerden enkaz altından gelecek güzel haberleri bekliyoruz. Saatler geçtikçe umutlar tükenirken, bugün depremden 65 saat sonra yaşındaki Elif kızımızın sağ kurtarılması bize moral verdi. Depremin hemen ardından İBB ve Bayraklı belediyesi ekipleri olaya müdahale etti ve henüz AFAD gelmeden vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı. Genele Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, programını iptal ederek İzmir'e geldi. Ben öncelikle gecesini gündüzüne katarak çalışan belediye çalışanlarımızı ve AFAD ekiplerine teşekkür ediyorum.  Depremin insan yaşamının siyaseti olmaz. Biz CHP olarak bu süreci siyasileştirmeden yürütmek için çaba sarf ediyoruz. Özellikle Bayraklı örgütümüz İzmir'deki ilçe belediyelerimiz ve Türkiye'deki birçok belediyelerimiz ile koordinasyonu sağlıyorlar. İzmir Milletvekillerimiz ilk günden itibaren yıkılan binamızın bulunduğu bölgelerde nöbet tutarak  inceleme yaptılar. Biz bu çalışmaların siyasileştirilmeden yürütülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bakıyoruz bakanlarımız açıklama yapıyorlar ancak burada hiçbir belediyemizin çalışmaları geçmiyor. Seçilmiş belediye başkanlarımız o kentin şehri emin kişileridir. Gerek Bayraklı Belediye Başkanımız gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ilk andan itibaren bunu hissettirmiştir. Belediye başkanlarımız bu süreçte örnek bir kriz yönetimi sergilemiştir. COVİD- 19 salgını henüz devam ediyor ve bunun yayılmaması için başkanlarımız ellerinden geleni yapıyor. Bu süreçte varsa yıkılan binalardaki ihmallerin peşine düşmeyi görev ve sorumluluk biliyoruz. Depremde yıkılan binalarda maddi zararların karşılanmasını da görev biliyoruz" dedi.

 
Turkish Cargo Avrupa'nın en iyisi
 
Başkan Çalkaya’dan yardım uyarısı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şaşırmışsınız 3 Kasım 2020 Salı 00:03

Kentini tanımayan bir büyükşehir belediye başkanı ve durumun ciddiyetinin farkında olmayan ve kamera beni çekse de konuşsam diye bekleyen bornova belediye başkanı, sadece gelen parti büyük! lerine refakat eden bayraklı belediye başkanı var ve siz hala şov diyorsunuz. Evet pakdemirlinin enkaz üstündeki hali ne kadar iğrençse, çay dağıtanlara çekilin deyip çay veriyormuş gibi yapan tunç o kadar iğrenç. Bornova ve Bayraklı belediye başkanlarına sallamıyorum onlar zaten kendini yeterince rezil ediyor.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak-Tiran'dan bildiriyor 2 Kasım 2020 Pazartesi 20:14

Reyizciğim. Feysbuk yok tivtıryok vatsep yok. Akıllı telefon yok. O zamanlar farklıydı. Mors alfabesi bile yürürlükteydi.2000'de kalktı. Dial-up ağlarlarla uğraşıyorduk. Bu o dönemin gelişmişlik seviyesiyle ilgili. Kamuda e-dönüşümü teknoloji firmaları yaptı. Siz parasını ödediniz. Unutma!

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 2 Kasım 2020 Pazartesi 18:45

Iyi peki Akp'liler enkaz başında show yapıyor diyelim , peki sizin partiden başkan Soyer enkaz başında çorba dağıtarak ne yapıyor!?

Yorumu oyla      2      3  
REİS 2 Kasım 2020 Pazartesi 16:48

Rahmetli Bülent Ecevit NTV de şöyle diyordu 1999 depremin de;bakanlara ulaşamıyorum sizin aracılığınız ulaşırım belki..Şu da oldu o depremde gene rahmetli Eceviti uykusu bölünmesin diye haber etmedik diyen de çıktı..Siz neyin havasındasınız

Yorumu oyla      8      6  
altan koralttan 2 Kasım 2020 Pazartesi 16:14

21 senedir şehri yönetiyor,hala utanmadan kendinizde suç aramıyorsunuz...

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 2 Kasım 2020 Pazartesi 14:44

kusura bakmayın CHP. Sizde enkazda siyaset yapıyorsunuz, hiçde hoş değil, insanlar can drdindeyken, evet merkezi hükümetin suçu var da, kaç yıldır izmirde belediyeler CHP. de.. belediyelerinde sorumluluğu var, işyerlerine, binalara uhsat veriyorsunuz....

Yorumu oyla      12      5  
Lombak-Tiran'dan bildiriyor 2 Kasım 2020 Pazartesi 14:42

Saint döneminden beri belediye binanızın çürük olduğu biliniyordu. Kendinize bakın önce.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Soğuk bastırmadan yaraları saracağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yıkıma neden olan depremde ...
AK Partili Dağ'dan o sözlere tepki!
AK Partili Hamza Dağ, Selin Sayek Böke'nin sahada kullanılan ekipmanların ...
CHP'li Torun'dan kritik deprem raporu: Gereken niye yapılmadı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti İzmir'de gerçekleşen 6.6'lık deprem ...
 
AK Partili Nasır'dan kentsel dönüşüm çağrısı
İzmir'de meydana gelen depremin ardından bir açıklama yapan TBMM Bayındırlık, ...
CHP’li Torun deprem bölgesinde: Deprem değil bina öldürüyor
İzmir’i sarsan depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ...
Kılıçdaroğlu’ndan hükümete deprem sonrası ‘uyum’ mesajı: El birliği yapalım!
İzmir'de deprem bölgelerinde gerçekleştirdiği incelemeler sonrası 'kriz ...
 
Kılıçdaroğlu programlarını erteledi
İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki şiddetli depremden sonra programlarını erteledi.
Deprem sonrası Erdoğan'dan Soyer'e telefon
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de meydana gelen depremle ilgili, ...
Çiller'den duygulandıran Mesut Yılmaz mesajı!
Eski başbakanlardan Tansu Çiller, rakibi ve koalisyon ortağı Mesut Yılmaz'ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva