HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2018 Cuma - 18:28

CHP’de süre doldu: İzmir’de kimler/nereye başvurdu?

Genel merkezin hazırladığı takvim doğrultusunda 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde aday adaylığına başvuracaklar için verilen süre doldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 9 kişi müracaat yaparken ilçelere de yüzlerce başvuru yapıldı.

CHP’de süre doldu: İzmir’de kimler/nereye başvurdu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimler için hazırlıklarını sürdürürken aday adaylıkları noktasında hareketlilik yaşıyor. Genel merkezin oluşturduğu takvim çerçevesinde aday adaylıkları için verilen süre saat 17:00 itibariyle doldu. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adaylıkları ile meclis üyeliğine aday adaylıkları noktasında resmi müracaatlar tamamlandı. İzmir İl Örgütü’nde toplam binin üzerinde başvuru olduğu aktarıldı.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 9 ADAY ADAYI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de açıkladığı ‘yokum’ kararı sonrasında Büyükşehir koltuğuna 9 isim talip oldu. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak,  Bergama Belediyesi eski Başkanı Sefa Taşkın, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir eski Milletvekilleri Musa Çam ile Canan Arıtman, İl eski Başkanı Kemal Karataş, İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan ve Seniye Nazik Işık resmi başvuruda bulundu. 

İşte diğer ilçelerde başvuru rapor:

Aliağa: Özcan Durmaz, Barış Eroğlu, Erol Güngör, Remzi Özcan, Osman Murat, Ümit Devran, Ulviye Öztürk, Zeki Küçükakyüz (adaylık müracaatı var dosya yok, YSK takvimine göre netleşecek). 27 tane de meclis üyeliği başvurusu yapıldı.

Balçova: Yusuf Kurt, Hüseyin Çorlu, Muharrem Dayanç, Ergin Akman, Banu Gençkan, Hürmet Kırmızı. Meclis üyeliği için de 42 kişi başvuruda bulundu.

Bayındır: Ufuk Sesli, Ali Şuhaip Erişen. Meclis üyeliği için 10 kişi başvuru yaptı.

Bayraklı: Serdar Sandal, Cemal Kerim Mehmethanoğlu, Hatice Tatlı,  Cindi Can Polat, Pınar Susmuş, Vahap Yılmaz, Metin Güler, Gamzegül Çamur, Songül Gök, Ahmet Doğan, Hasan Karabağ, Murat Haluk Öncel, Levent Ölçer, Mustafa Karaman, Kerim Özer. İlçede meclis üyelikleri için 120 kişi başvuruda bulundu.

Bergama: İdris Yavuzyılmaz, Salih Özçiftçi, Akın Yasa. (Ercan Sevinç de başvurdu. Ancak evrak eksik). Meclis üyeliği için de 6 kişi başvuru yaptı.

Beydağ: Vasfi Şentürk ve Feridun Yılmazlar. Meclis üyeliği için de 11 kişi başvuruda bulundu.

Bornova: Olgun Atilla, Bülent Çetinkaya, Okan Karlıdağ, Ethem İnal, Hatice Zeybek, Efkan Muhtar, Ender Kırmızı, Volkan Bakkallar, Ali Sözer, Buket Mertoğlu Gürpınar, Onur Koçanalı, Nusret Doğan Albayrak, Mustafa İduğ, Coşkun Çiftlik, Meftan Uğur Bağışlar, Özdemir Sökmen. Meclis üyeliği için 135 başvuru yapıldı.

Buca: Levent Piriştina, Ercan Tatı, Suat Nezir, Aysun Önal Uyar, Erkut Tamay, Mehmet Zeki Karaoğlu, İsmail Bekiroğlu, Levent Bendeş, Barış Özreçber, Hasan Nebi, Remzi Akdemir, Metin Çağrı, Aydoğan Hepdemirgil, Ayten Karadağ, Mehmet Süne, Ali Hıdır Uludağ. 116 kişi de meclis üyeliği aday adaylığına başvuruda bulundu.

Çeşme: Muhittin Dalgıç, Ekrem Oran, Onur Saatli, Gülseli Saatli, Hakan Dolakay, Nükhet Akyıldız, Hakkı Berksu, Nilüfer Etkin, Mehmet Görgün, Nedim Gümüş, Remzi Özen. 48 kişi de meclis üyeliği noktasında aday adaylığı başvurusunda bulundu.  

Çiğli: Hasan Arslan, Cemal Doğan, Umut Barış Ballıkaya, Kemal Yıldız, Gürbüz Bal, Semra Aksu, İbrahim Büyükgöl, Behçet Köymen, Utku Gümrükçü, Ali Rıza Koçer, Orhan Akıncı (devlet memuru seçim kurulu takvimine göre netleşecek) Aziz Buğa, Mustafa Doğan, Ayhan Güneş, Tülin Koç (devlet memuru seçim kurulu takvimine göre netleşecek), Şeref Bektaş, Hasan Asker (devlet memuru) Ebru Okay. 129 kişi belediye meclis üyelikleri noktasında başvuruda bulundu. 

Dikili: Adil Kırgöz, İsmail Hakkı Şener, Haydar Eren, Ali Asker Koç, Saygın İkiz, Gazi Akıncı, Mustafa Tosun, Uğur Özcan, Gökmen Ulu, İsmail Canpolat, Rıza Gök. Meclis 54 başvuru yapıldı.

Foça: Gökhan Demirağ, Günal Biçer, Fatih Gürbüz, Gökalp Müstecaplıoğlu, Osman Yurtseven, Saniye Bora Fıçı, Gülderen Özafacan Zeğerek, Gürol Türkmentepe. 58 kişi meclis üyeliği aday adaylığı için başvuru yaptı.

Gaziemir: Halil İbrahim Şenol, Muzaffer Kapı, Abdurrahim Nursoy, Yüksel Demirsoy, Bülent Zenginobuz, Hakan Suvari, Halil Arda, İsmail Hakkı Özçelik. Belediye meclis üyeliği için başvuru yapanların sayısı ise 49.

Güzelbahçe: Mustafa İnce, Alpay Kandemir, Nilay Kökkılınç, Sibel Parmaksız, Hüseyin Vatansever, Suzan Sultan Koşar. 53 kişi de meclis üyeliği aday adaylığına başvuruda bulundu.

Karabağlar: Muhittin Selvitopu, Mehmet Şakir Başak, Heval Savaş Kaya, Polat Manduz, Fahri Elmas, Sıtkı Kürüm, Kadir Sinan. 100 kişi meclis üyeliğine aday adaylığı başvurunda bulundu.

Karaburun: Hamdi Yavuz, Cem Balkan, Hüseyin Oğuz, Bülent Cumcum, SerdarYasa, İlkay Girgin Erdoğan, Celal Umut Benlioğlu, Yaşar Datlı, Bülent Gültekin, Dinçer Özlüoğlu. Meclis üyeliği için de 28 kişi başvuru dosyasını teslim etti.

Karşıyaka: Hüseyin Mutlu Akpınar, Ali Engin, Cihan Türsen, Taha Okan, İsfahan Naki, Mustafa Serdar Yavaşoğlu, Turabi Değerli, Sercan Algün, Vural Budak, Okşan Özdeker, Mustafa Ülkü Caner.

Kemalpaşa: Bülent Oray, Rıdvan Karakayalı, Metin Aras, Sibel Bezci, Vedat Uğur, Muharrem Bayraktar, Ünsal Atmaca, Ahmet Cemil Balyeli, Talat Özışık, Ahmet Özken, Ahmet Palandöken. 28 kişi meclis üyeliği aday adaylığı yaptı.

Kınık: Ahmet Özkan. Meclis üyeliği için kimse aday adaylığı dosyası vermedi.

Kiraz: Salim Özkarakaş. Meclis üyeliği için de İbrahim Gözüm’den başvuru geldi. Örgütte çok sayıda kişinin seçim kurulunun takvimine göre hareket edeceği aktarıldı.

Konak: Sema Pekdaş, Birgül Değirmenci, Mehmet Türkbay, Murat Erginci, Safiye Zengin, Hüseyin Saygılı, Sedat Uzunbay, Hakan Tartan, Muhsin Kurt, Merih Şan, Ali Yılmaz, Celalettin Polat, Asuman Ali Güven, Ülkümen Rodoplu. 89 kişi de meclis üyeliği aday adaylığına başvuru yaptı.

Menderes: Ahmet Pala, Mustafa Öztürk, Mustafa Kayalar, Haydar Topaç, İbrahim Kara, Mehmet Gürbüz, Çağrı Çiftçi, Zerrin Ak, Erdinç Özdalak, Ergun Özgün. Meclis üyeliği için de 25 başvuru yapıldı.

Menemen: Tahir Şahin, Ömer Güney, Serdar Aksoy, Ali Kemal Elitaş, Erdoğan Çınar. Meclis üyeliği için de 40 kişi başvuruda bulundu.

Narlıdere: Celal Yıldız, Hakan Kılıç, Önder Demirdöven, Ezgi Deniz Urunga, Devrim Kırlangıç, Cesamin Özkan, Öztürk Kurt, Ferudun Gülel. 87 Meclis üyeliği başvurusu yapıldı.

Ödemiş: Mehmet Eriş, Bekir Keskin, Remzi Boyacıoğlu, Mustafa Aydın, Cumhur Şener. 22 kişi ise meclis üyeliği noktasında resmi müracaat yaptı.

Seferihisar: İsmail Yetişkin, Türker Çınar, Mehmet Tuğral, Ahmet Güney, Cengiz Ertekin, Mehmet Şenel, Özen Şenyiğit, Sefer Topçu, Armağan Abacıoğlu, Tayfun İlhan, Osman Ürkmez. Meclis üyeliği noktasında 23 başvuru yapıldı.

Selçuk: Sevcan Yörük, Filiz Ceritoğlu Sengel, Vefa Ülgür, Emir Cömert, Hasan Uysal, Mehmet Kuzu,  Metin Çıtak. 24 kişi de meclis üyeliği noktasında müracaatta bulundu.

Tire: Hakan Şenoyar, Burak Alp Ersen, Yücel Özen ve Ali Doğu. 12 kişi de belediye meclis üyeliği için aday adaylık dosyasını ilçeye teslim etti.

Torbalı: İsmail Uygur, Övünç Demir, Hakkı Güney, Yıldırım Baytekin. 45 kişi de meclis üyeliği aday adaylığına başvuru yaptı.

Urla: Sibel Uyar, Ahmet Bahri Yalaz, Nurşen Balcı, Bülent İlhan, Şehrazat Mercan, Murat Gül, İbrahim Burak Oğuz, Hakan Yiğit, Kemal Ay, Bülent Onat, Derya Tüzen Ertem. Meclis üyeliğine de 66 başvuru yapıldı.

DETAYLAR
Belediye başkan aday adaylıkları noktasında İzmir genelinde 328 başvuru yapılırken meclis üyeliğine talep ise binin üzerinde oldu.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer görevde olup hiçbir yere aday adaylığına başvurmayanlar arasındaki yerini aldı.

Mevcut başkanlardan olan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerine değil Büyükşehir Belediyesi’ne talip oldu.

Kiraz ve Kınık’ta az sayıda talep olması dikkat çekti. Eski başkanların yeniden görev istemesi de gözlerden kaçmadı.

 
İzmir'de çifte operasyon: 145 kaçak yakalandı!
 
Ege derbisinde öten Horoz oldu!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ekim 2018 Cumartesi 11:30

Kiminin şansı milliyonda sıfır ve kendilerinde biliyorlar .isimim yazılsın çizilsin diye aday olunmaz.isim yazılsa ne olur .bazılarıda her dönem her yere aday adayı.hele gürbüz bal her dönem her yere aday .

Yorumu oyla      9      5  
Oğulcan Cengiz 27 Ekim 2018 Cumartesi 08:17

Tunç Soyer Büyükşehir'e yakışırdı ama neden başvuru yapmadı acaba??

Yorumu oyla      9      5  
Oğulcan Cengiz 27 Ekim 2018 Cumartesi 08:13

Öztürk Kurt hayırlı olsun. Yolun açık olsun abi

Yorumu oyla      9      5  
ÇİĞLİ GENÇLERİ 27 Ekim 2018 Cumartesi 00:57

ÇİĞLİDE HALKÇI BAŞKAN HASAN ARSLANI TEKRARDAN İSTİYORUZ

Yorumu oyla      9      6  
bahtiyar 26 Ekim 2018 Cuma 21:19

narlıdere son yıllarda en hızlı gelişen ve değişen ilçe olmasına rağmen, bu gelişime tezat olarak yıllardır chp'den geçinen, hemşehricilik,mezhepçilik dışında hiç bir vasfı olmayan kişilerin başkanlığa aday olmaları gerçekten üzücü ve düşündürücüdür. her ne kadar deniz urunga'nın adaylığı kesin olsa da diğer adaylara bakınca chp neden iktidar olamıyor sorusunun da yanıtını buluyoruz.

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 26 Ekim 2018 Cuma 21:05

Ulen biriniz de delikanlılık yapıp Kars''tan Van''dan aday olun be!! Alttan ısıtmalı rahat koltukçular sizi.

Yorumu oyla      9      5  
Şen Gül 26 Ekim 2018 Cuma 19:43

Bornova'da oynanan oyunun herkes farkında. Başarılı bir OLgun ATİLA var, 15 aday adayını topla ATİLA etmiyor. Kamil abileri iduğ'un altına toplamak için uğraşacak anlaşılan ama Olgun ATİLA büyükşehir olmazsa Bornova garanti!

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den 29 Ekim kararı!
MHP lideri Bahçeli'nin, İstanbul'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na ...
Ve beklenen oldu: Başkan Batur resmen Büyükşehir’e talip!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 4 dönem sonrasında İzmir Büyükşehir ...
Baro eski Başkanı Özcan da resmen Büyükşehir’e talip!
İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan, Büyükşehir Belediye Başkan Aday ...
 
Bakanlık açıkladı: İşte öldürülen terörist sayısı...
Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada terörle mücadele operasyonlarında ...
AK Parti İzmir'den Cumhuriyet'e çok özel kutlama
AK Parti İzmir Teşkilatı Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıldönümü dolayısıyla özel video hazırladı.
HDP'den ittifak açıklaması: CHP ile görüşüldü mü?
HDP Sözcüsü Hakkı Saruhan Oluç, "Bizim, CHP ile herhangi bir resmi görüşmemiz ...
 
Disipline verilen CHP'li Erol için karar!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında ...
Dosyalar verildi: Eski başkanlar Çiğli'yi istiyor!
Çiğli İlçe Örgütü’nde geçmiş dönemlerde başkanlık yapan Koçer ve Gümrükçü ...
Aydın, Konak’a hizmete hazır
Bir zamanlar İzmir’de yayımlanan Kamuoyu Gazetesi’nde muhabir olarak görev ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva