HABERLER>GÜNCEL
12 Ağustos 2017 Cumartesi - 12:05

CHP'de kongre öncesi kulisler hareketli: Bornova’da kim/ne yapacak?

Partide olağan kurultay takvimi işlerken gözler İzmir siyasetinin can damarı Bornova’ya çevrildi. Mahalle delege seçimlerinin hareketli geçmesi beklenen ilçede kongre için nasıl yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

CHP de kongre öncesi kulisler hareketli: Bornova’da kim/ne yapacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 5 Eylül’den itibaren başlayacağı kesinlik kazandı.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Mahalle delege seçimlerinde her zamanki gibi en çok hareketin beklendiği ilçelerin başında Bornova geliyor.

Partinin ağır toplarının aktif bir şekilde siyaset yaptığı Bornova’nın kaynayan kazan olduğu ifade edildi.

‘BORNOVA KOCAOĞLU’NUN EVİ’
İzmir siyasetinin belirleyicisi konumunda olan Bornova’da yine geçmiş dönemlerde olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun etkili olacağı öne sürüldü. Bu süreçte Urla’dan delege olması beklenen Kocaoğlu’nun her ne kadar dışarda gibi görünse de Bornova’yı kendi evi olarak değerlendirdiği belirtildi. Bornova mahalle delegeleri için henüz net bir refleks göstermese de Kocaoğlu’nun son anda yine ilçedeki kongre sürecine müdahil olmak isteyeceği dile getirildi.

SINDIR NE YAPACAK?
Kocaoğlu etkisine rağmen Bornova’daki göz ardı edilmeyecek diğer bir denge unsuru da Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır… Sındır’ın, Bornova Belediye Başkanı olduğu dönemde yaşanan ilçe kongresi hala hafızlardaki yerini koruyor. 2010 yılındaki kongreye müdahil olan ve tavrını ortaya net koyan Kocaoğlu o dönem, “Beni evimde vurmaya çalıştılar. Aziz Bornova'da seçim alamaz denildikten sonra müdahil oldum. Sonuç iptal edilirse istifa ederim. Kim adam kim şalgam gördük” açıklamalarını yapmıştı. Sındır’ın bu süreçte mutlaka mahalle delege seçimleri ve ilçe kongresine etki yapması bekleniyor. Fakat Sındır’ın mevcut İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’a adaylığını açıkladığı taktirde destek verebileceği vurgulandı.

2010 KONGRESİ AKILLARDA
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da takınacağı tavrın etkili olacağı öne sürülürken, 2015 yılındaki il kongresinde Başkan Kocaoğlu’nun Alaattin Yüksel’e açık desteğine rağmen seçimi kıl payı kaybeden Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın devam kararı alması halinde zorlanmayacağı ifade edildi. Fakat Kavalar’ın aklının bir köşesinde il başkanlığı olduğu da dile getirildi. Geçtiğimiz günlerde partinin belediye başkanlarıyla Ankara’da toplantı yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Belediye başkanlığı düşünenler kongrede aday olmasın’ talimatının ardından gözler ilçe başkanlarına çevrildi. Adaylığıyla ilgili henüz kararını açıklamayan Kavalar’ın bu gelişmenin ardından ilçe kongresinde olası bir kenara çekilme hamlesi, aklının bir yerinde belediye başkanlığı düşüncesinin bulunduğuna işaret olabileceği vurgulandı.

AĞIR TOPLAR BORNOVA’DA…
İlçede şu ana kadar ‘Ben adayım’ diyerek nabız yoklayan herhangi bir ismin geçmediği belirtildi. Fakat bunun Bornova’nın yapısından kaynaklandığı aktarıldı. Bornova son dakikaların siyasetçilerini yetiştirir anlayışının örgütte hakim olduğu belirtildi. Ayrıca Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, YDK Üyesi Mahir Polat, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse gibi isimler göz önüne alındığında kongrenin hareketli geçmesi bekleniyor.

 

KAVALAR ADAY OLURSA TEK LİSTE BİLE ÇIKABİLİR!
Diğer yandan önceki kongrede Kavalar’ın listesinin karşısında seçim kaybeden Kudret Yiğit ve ekibinden bazı isimlerin muhalif bir yapı oluşturabileceği öğrenildi. Kavalar’ın aday olması halinde ilçe kongresinin tek liste şeklinde bile geçme ihtimalinden bahsedilirken belediye meclis üyeleri Ulaş Polat, Pınar Uslu gibi önemli isimlerin bir konsensüste buluşabileceği aktarıldı. İlçede önemli bir etkisi bulunan İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse’nin de başkan Kocaoğlu yapısıyla hareket etmesi bekleniyor.

BORNOVA’DA EN BÜYÜK BEKLENTİ; TAVŞAN ADAYLIK!
Tüm dengeler hesaplandığında Bornova’da büyük bir kapışmanın yaşanması ve ilçe kongresinin gergin geçmesinin de sürpriz olmayacağı belirtildi. Fakat mahalle delege seçimleri ne kadar hareketli geçse de ilçe kongresine gidilirken son anda birleşmeler yaşanabileceği söylendi. İlçe kongresinin en fazla 2 adaylı geçmesi bekleniyor. Süreçte 4 ya da 5 adayın çıkması örgüt içinde muhtemel görünürken her türlü gelişmenin son dakikaya kadar beklendiği vurgulandı. Bornova’da partililer en fazla tavşan adaylık (Kazanamayacağını bilerek seçime girmek istemek) konusunda beklenti içinde. İlerleyen süreçte bazı isimlerin aday olduğunu belirterek nabız yoklamak için alana inebileceği belirtildi. Ve bu isimlerin aslında yarışta kendilerinin bir şansı olmadıklarını bildikleri ve son anda seçilecek kişinin yönetiminde görev almak ya da il ve kurultay delegeliği elde etmek için böyle bir yola başvuracaklarının beklendiği ifade edildi.  Bu isimlerin ‘Ben adayım’ dedikten sonra kongreye sayılı günler kala seçilmesi muhtemel isimler anlaşacakları öne sürüldü.

 
İzmir'de 2 çocuk annesi teknikerden alkışlanacak başarı
 
LYS'ye giren yüzlerce aday şok: ÖSYM'den büyük hata!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Genç adam 12 Ağustos 2017 Cumartesi 19:52

Sinan bey önce mahallesinden delege çıksn ??

Yorumu oyla      11      5  
bornovalı 12 Ağustos 2017 Cumartesi 19:37

GEÇEN DÖNEM BORNOVA DA SEÇİMİ KAYBEDECEĞİNİ ANLAYAN AZİZ KOCAOĞLU NEVZAT KAVALAR'I ADAYLIĞA İKNA EDEREK BORNOVA DA İL DELEGELERİNİN TAMAMINA YAKININI KENDİNE YAKIN İSİMLERDEN OLUŞTURDU.AZİZ BU DÖNEMDE DE AYNI TAKTİĞİ GÜDÜYOR AMA NEVZAT KAVALAR'IN İŞİ HİÇ TE KOLAY DEĞİL.GENEL MMERKEZİN KARŞISINDA OLACAĞI KESİN GİBİ.

Yorumu oyla      11      5  
12 Ağustos 2017 Cumartesi 15:09

Yok yok kavalar il başkanı değil şöyle büyük şehir belediye başkanı adayı genel başkan adayı,Cumhurbaşkanı adayı olsun çünkü hem çok genç hemde çok eğitimli.

Yorumu oyla      11      5  
12 Ağustos 2017 Cumartesi 15:07

Bu CHP de daha genç siyasetçiler neden ön pılana çıkmıyor hep 60'70 ilkler her yere aday yeter halan sıklımadınızmı.bugün bir partinin genel başkanı 15 yılık kendi partisi için mental yorgunluk var teşkilata diyorsa CHP neden hep aynı isimler .durmadan aday oluyor .siyasete görev değişimi gerekir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batman'da hain tuzak: 2 şehit var!
Batman'ın Sason ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce ...
Bütün çalışanları ilgilendiriyor: Bunu yapmayana 8 maaş ceza!
Haksız yere işten atılanların dava için bir ay süresi var. Arabulucu üç ...
Telsizdeki o hain Kuleli komutanı çıktı
15 Temmuz gecesi polisin telsizini gasp ederek İstanbul Emniyet Müdürü ...
 
İzmir'de acılı aile isyanda: Bu bir cinayet!
İzmir-Çeşme Otoyolu'nda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, ...
İzmir'de skandal olayda yeni gelişme: Polis eşinden tepki!
İzmir’de motosikletli şahıslar tarafından tacize uğradığını söyleyen iki ...
'Ölürüm Türkiyem' çalıntı iddiasına yanıt
Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, "Ölürüm Türkiyem" şarkısının bestesinin Kürt ...
 
Tunceli'den acı haber: 1 şehit, 2 yaralı
Tunceli kırsalında teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda bir ...
Sosyal medya 15 yaşındaki şehidin mesajını paylaşıyor
Trabzon Maçka'da terör örgütü PKK'nın saldırısı sonrası şehit olan Eren ...
Kur'an'a el bastırıp soruları vermişler
FETÖ/PDY'nin Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki "mahrem" yapılanmasına ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva