HABERLER>POLİTİKA
24 Temmuz 2018 Salı - 15:45

CHP’de değişim seferberliği: Üç ilçe başkanı daha imza verdi!

Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın, olağanüstü kurultay için imza verdiği öğrenildi.  Değişimden yana refleks gösteren Pala’nın 25 Temmuz Çarşamba (yarın) basın açıklaması yapacağı belirtildi. Ayrıca Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan ve Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam da imza verdi.

CHP’de değişim seferberliği: Üç ilçe başkanı daha imza verdi!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) içinde bulunduğu olağanüstü kurultay tartışmaları ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce lehine değişim talebiyle başlatılan imza toplama hareketi tüm hızıyla sürüyor.

Süreçte 600’ün üzerinde imzanın toplandığını öne süren muhalifler ile genel merkez kanadındaki temsilciler birbiriyle zıt açıklamalara imza atıyor.

Partinin en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de ise değişim cephesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan eski Yardımcısı, İzmir eski Milletvekili ve İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Ödemiş İlçe eski Başkanı Mehmet Birlik gibi önemli isimler yer alıyor.

Görevdeki ilçe başkanları ve belediye başkanlarının büyük çoğunluğu sessizliğini korurken önemli bir bölümü ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır sergiliyor. İl Başkanı Deniz Yücel ise sürecin başından itibaren CHP Lideri’nden yana refleks göstereceğini açıkça ilan etmişti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu son grup toplantısında yaptığı flaş açıklamada, “Partide ciddi değişiklikler olacağını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Biz partiyi Türkiye'nin bütün coğrafyasında konuşulur hale getirdik. Dolayısıyla değişim olacaktır hiç kimse bundan endişe duymasın” ifadelerini kullandı.

Gelişmelerin ardından Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın da notere giderek imza verdi.

CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, yaptığı açıklamada ‘neden beklediğini’ şu sözlerle dile getirdi:

“Menderes kongre delegelerinin iki dönemdir bana verdiği, onur ve gurur duyarak yapmakta olduğum Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Başkanlığı ve kurultay delegeliğinin omuzlarıma yüklediği sorumluluk gereği bekledim. Basın önünde hiçbir açıklama yapmadan bekledim.

Menderes ilçe örgütünün %99 ‘unun “Neden değişime karşı çıkıyorsun?” diye sormasına rağmen bekledim. Kişilerin değil, sistemin değişmesi için adım atılacak mı diye bekledim.

Ülkemde rejim değişmesine rağmen, değerli yöneticilerimin “Nerede hata yaptık, neleri değiştirmeliyiz?” demesini duyabilmek için bekledim.

Tarafların basın önünde birbirini suçlayarak, kısır çekişmeler ile uğraşmak yerine kucaklaşmasını ve kol kola girerek topluma yeni bir umut aşılamasını bekledim. Ama olmadı…”

NEDEN İMZA ATTIĞINI ANLATTI
Umutları yeşertmek, CHP’nin iktidar olması için koltuk kavgalarının gölgesinde değil kendini geliştirmiş bir partinin ışığında çalışmak istediğini vurgulayan Pala ‘neden imza attığını’ ise şu sözlerle anlatı: “Ben değişimci değil gelişimciyim. Görev yaptığım süre boyunca; amaca ulaşmak için katkı koyan gençlerimizin, kadınlarımızın, sandık başında görev yapan vefakar üyelerimizin, yönetimdeki yol arkadaşlarımın ve demokrasiye sahip çıkmak için her türlü fedakarlığı yapan ilçe örgütünün umutlarını yeşertmek, partimin kendisini geliştirebilmesi için olağanüstü kurultay talebine imza attım.”

‘BASKI YAPILDI’ İDDİALARINA YANIT VERDİ
CHP’li Pala, kendisinin hür iradesi ve tabanın isteği doğrultusunda bu kararı aldığını vurgulayarak hakkında baskı yapıldığı yönünde çıkan haberlere de tepki gösterdi. Pala şunları söyledi: “Medyada birileri tarafından tarafıma telkin ya da baskı yapıldığı konusunda seviyesiz ve sığ haberler çıkmıştır. 4 yıldır belediyenin bizde olmadığı bir ilçede ilçe başkanlığı yapmanın ne kadar zor olduğunu; buna rağmen her seçimden başarı ile çıktığımızı hatırlatır, örgütümle beraber ortak akılla karar almaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimi bir kez daha dile getirmek isterim. Futboldaki sözü siyasete uyarlarsak;  Mesut Özdil’in lafıyla “Kazanınca Alman kaybedince göçmen oluyoruz.”

Öte yandan Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan'ın imza verdiği ifade edildi. 

Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar ve Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz'ın da imza vermesinin an meselesi olduğu öne sürüldü. 

Şu ana kadar Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil imza verdi. 

 
İzmir için heyelan alarmı: 4 bölgeye dikkat!
 
Otel inşaatıyla ilgili Arda Turan'dan açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 25 Temmuz 2018 Çarşamba 07:53

Genel Merkez baskı gücüne rağmen ilçe başkanlarının cesur karar vermesinde tabanda var olan değişim isteği etkili oluyor.. Karar verme durumunda olan başkanlar çevre sinde var olan insanlarla doğru ilişki kursa isteklerini öğrense karar vermeleri isabetli olur. Karşıyaka Bayraklı Konak Karabağlar gibi buyük ilçelerde yerel seçim de yer tutma davra nışı var...Sormak gerekir Karşıyaka da Bayraklıda hangi milletvekilleri var..kendilerine sorulmuşmu ? ama farklı istekler değişimin önüne geçmiş durumda... Bayraklı ya yeni başkan arayış pazarlığı..Karşıyaka da aynı durumlar söz konusu..kuyular derin kazılıyor...ama birlik olmazsa dirlik de olmayacak...

Yorumu oyla      9      5  
Selçuk İlçe Başkanına sorumdur. 24 Temmuz 2018 Salı 18:31

Daha önce bundan bir kaç gün önce siz partimizde genel başkan sorunu yok demiştiniz ne oldu da genel başkan sorunu bu bir kaç günde oldu bunu biz selçuklu partililer öğrenmek istiyoruz

Yorumu oyla      10      6  
Mustafa Narin 24 Temmuz 2018 Salı 16:54

Kılıçdaroğlu'nun partiyi falan düşündüğü yok, partinin yarısının istemediği biri genel başkanlığı bırakmalı ve partiyi bu kadar tartıştırmamalı.

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan değişim vaadi: Göreceksiniz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.
CHP’li Yiğit’ten flaş açıklamalar: Kılıçdaroğlu partiyi o kadar iyi tanımıyor!
İzmir eski Milletvekili Yiğit, “İnce başkan olursa partide bir sorun olmaz. ...
Bakan Akar'dan '21 gün' askerlik açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikte 21 günlük temel eğitim ...
 
İl Başkanı Şengül: İzmir’de AK Parti’ye mahalle baskısı var!
Başkan Şengül, “İzmir’de AK Parti’ye karşı mahalle baskısı var. Açık net ...
CHP’li Yücel’den sansür çıkışı: Türkiye'ye bu utancı yaşatanlar…
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,   Türk Basınından ...
İzmir'de işçilerin zehirlenmesi için Meclis'te 8 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Aliağa’daki Star Rafinerisi’nde ...
 
İYİ Parti'nin kongre tarihi belli oldu
Ankara İYİ Parti'nin seçimli olağanüstü kongresinin tarihi belli oldu.Kongre 12 Ağustos'ta...
HDP Eş Genel Başkanı'na soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Pervin Buldan hakkında PKK terör örgütü ...
Gözler Akşener'de: İYİ Parti'de kritik 72 saat!
Aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i partililer ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva