HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2017 Pazar - 11:08

CHP Bayraklı’da muhaliflerden ‘Halk harekatı’: Başkan Alper’i disipline verecekler!

İlçede muhalif yapı Onur Mahallesi’nde kazandıkları fakat sonrasında iptal edilen seçimin ardından diğer mahallelerde liste çıkarmama kararı aldı. Muhalefet, ‘Bayraklı Halk Harekatı’ adı altında tepkilerini ifade ederken İlçe Başkanı Alper için de disiplin sürecini başlatmaya hazırlanıyor

CHP Bayraklı’da muhaliflerden ‘Halk harekatı’: Başkan Alper’i disipline verecekler!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleştirilen mahalle delege seçimleri Bayraklı’da sancılı işledi.

İlçelerde mevcut ilçe yönetimleri ve belediye destekli kadrolarla muhalif yapıların yarışı yaşanırken Bayraklı’da Onur Mahallesi’nde gerçekleşen ve iptal edilen seçim örgütte kırılma meydana getirdi.

Kongre dönemlerinin en hareketli mahalleleri arasında yer alan ve seçilecek 64 delegeyle ilçedeki önemli noktaların başında gelen Manavkuyu’da tek liste çıkarılması şaşkınlık yarattı.

ONUR SONRASI TEPKİ!

Sürprizin altında yatan sebebin muhaliflerin aldığı karar olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde İlkçe Başkanı Cemalettin Alper’in mahallesi olan Onur’da muhalefetin 1 oyla seçim kazanması sonrasında önemli gelişmeler yaşandığı belirtildi. Muhalefetin daha sonra gerçekleşen mahalle seçimlerin de bilerek liste çıkarmadığı ifade edildi. Ayrıca muhalif yapı gün içinde tekrarı yapılacak Onur Mahallesi seçimlerinde de liste çıkarmama kararı aldı.

SİYASET DEĞİL CV KAZANDI

Çok sayıda partilinin Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in süreçteki tavrından rahatsız olduğu konuşuluyor.  İki başkanın belediye imkanlarını kullanarak listeleri etkilediği ve bu durumun muhalifler arasında ‘Siyaset değil CV (Özgeçmiş, iş başvurusunda istenilen belge)kazandı’ yorumlarının yapılmasına neden olduğu öğrenildi. Bayraklı’da bulunan partililerin yüzde 80’ine yakının ise belediyede personel olarak çalıştığı vurgulandı. Delegasyon yapısının oluştuğu süreçte de ilçedeki derneklerle pazarlık yapıldığı öne sürüldü.

BAŞKAN ALPER’İ DİSİPLİNE VERECEKLER!

Ayrıca muhalif isimlerin ilerleyen günlerde Cemalettin Alper’in basına yansıyan bazı demeçlerinden dolayı disiplin yoluna gideceği öğrenildi. Başkan Alper’in kendilerini küçük düşürücü ifadeler kullandığını öne süren muhalif kanadın temsilcilerinin, ‘Biz konuyu il yönetimine taşıyacağız. Gerisi onların bileceği iş… Biz partimizi basında tartışılan bir hale getirmek istemiyoruz’ dediği öğrenildi. Ayrıca gelişmelerin ardından muhalif yapının üyelere süreçle ilgili bilgilendirme yazısı gönderdiği belirtildi.

BAYRAKLI HALK HAREKATI

Alınan karar sonrasında parti üyelerine şu mesaj atıldı: Sayın CHP Üyemiz Türkiye’nin birleştirici gücü adalet kavramı Bayraklı İlçe Mahalle Kongrelerinde yok edilmiştir. Belediye ve İlçe gücü, muhalif grup olarak gördükleri parti üyelerine orantısız aş ve iş baskısı kurmuştur. Çok sayıda insana iş sözü verilmiş, işe alımlar yapılmıştı. Kazanılan Onur Mahallesi’ni bile içine sindiremeyip secimi iptal eden bu anlayışa karşı bundan sonra yapılacak olan bütün mahalle kongrelerine katılmama kararı almış bulunmaktayız. CHP’nin onurlu her üyesinin bu adaletsizliklere boyun eğmeyeceğini, direneceğini bilmekteyiz. ‘Bayraklı Halk Harekatı’ olarak partimizi kamuoyunda tartıştırmayız.

 
İzmirli piyanist Türk kadınının tek temsilcisi olacak!
 
Demirtaş'ın kitabı cezaevine alınmadı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
marko 15 Ekim 2017 Pazar 20:55

Bayraklı onur mahallesinde Muhalefet seçime katılmadı.Daha önceki seçimde muhalefete oy vermiş belediye işçileri gidip beyaz listeye oy vermek zorunda kaldı. tek liste olduğu için işçiler fişlenmekten korktu. İşçiler, başkan benim imzamı listede görmezse beni işten atar dediler.

Yorumu oyla      12      5  
Mehmet turk 15 Ekim 2017 Pazar 20:00

Belediyeye işçi alımları olmasa görürüm ben hasan. Cemalettin kadro şişti 2 yada ay sonra işten çıkışlar başlar. Adalet bumu.şu sıralar rüzgar firildaklari baya çeviriyor sonu nasil olacak bakalim

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de mahalle seçimleri finali!
Kurultay sürecinin ilk ayağı olan mahalle delege seçimleri İzmir’de sonlandı. ...
İzmirli iki başkan, Kılıçdaroğlu ile ne konuştu?
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı ...
CHP'li Özen'den Soylu’ya ‘Küçük Tayyip’ göndermesi!
İl Eğitim Sekreteri Özen, Menderes Belediye Başkanı Soylu’nun, ‘Siz benim ...
 
CHP Karşıyaka'da üyelerden Genel Merkez hamlesi: Önlem istediler!
Mahalle delege seçimlerini geride bırakan Karşıyaka’da bazı üyeler genel ...
MHP Gaziemir'den kardeşlik kazanı: Başkan Koç'tan mesajlar...
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziemir ilçe başkanı Köksal Koç, düzenledikleri ...
CHP İzmir'de o İlçe Başkanı'ndan seçim önerisi: İl Kongresi çarşaf liste olmalı
Mahalle delege seçimlerini tamamlayan İlçe Başkanı Günal Biçer, “İl kongresi ...
 
Yıldırım'dan stat müjdesi: 50 bin kişilik...
Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da bulunan 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak ...
AK Parti'de iki ile atama
AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Adıyaman ...
Erdoğan'a: Söylediklerimi anlayacak kıratta değilsin
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter'dan eleştirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 soru yöneltti.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva