HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2024 Çarşamba - 22:45

CHP adayı Tugay'dan Soyer'e çağrı: Kazanmak için beraber çalışalım!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, mevcut başkan Tunç Soyer'e çağrıda bulunarak "Seçime 10 gün kaldı. Eğer değerli başkanım da uygun görürse beraber kamuoyunun önünde CHP'nin seçimi kazanması için beraber çalışmayı çok isterim. Buna onun da katkı vermesi gerekiyor, bu benim istememle olacak şey değil. Ben elimden geleni yapıyorum" dedi.

CHP adayı Tugay dan Soyer e çağrı: Kazanmak için beraber çalışalım!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Gazeteci Özlem Gürses'in seçim sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

Rakibi Hamza Dağ'ın vaatlerine değinen Tugay, “İktidarın adayının bugün sosyal yardım paketi açıklaması bence çok komik ve ironik. İktidar partisinin genel başkan yardımcısı kendisi. Emeklilerin maaşlarının artırılması ile ilgili talep ortada. Aylardır konuşuluyor. İnsanların yaşadığı sıkıntı yıllardır yaşanan bir durum. 10 bin lira ile geçinemeyecekleri çok net. Hepimiz bağıra bağıra bunu söylüyoruz. Seçime 10 gün kalmış seyyanen zam yapmaktan bahsediyorlar o zam da yetmez. Normalde bugün açlık sınırı 17 bin liralarda. En azından bir asgari ücret bedeli kadar emekli maaşı olması gerektiğini sürekli söylüyoruz. Bunlar varken iktidarın adayının ‘ben sosyal yardım yapacağım’ demesi aynı zamanda gerçekten bir itiraf ve bence çok utanılacak bir durum. Utanmaları gerekiyor. Onun yerine emeklilerin maaşlarını artırsınlar neden sosyal yardım yapmak zorunda kalınıyor?” dedi. 

ÖZEL'E DESTEK OLMAKTAN MEMNUNUM
Kurultay sürecinde yaşananlar hakkında konuşan Tugay, “İzmir’in iyi bir belediye başkanına ihtiyacı vardı. İyi bir belediye başkanlığı yapma konusunda ciddi adaylardan birisiydim. İzmir’i çok sevdiğimi için İzmir’i bırakıp gitmek istemedim. Ben bu göreve çok hazır birisiyim. Özgür Özel’e kurultay sürecinde destek olduğum doğru ve bunu yapmaktan memnunum, pişmanlığım rahatsızlığım yok. Partimizde değişim talebi halktan gelen bir talepti. CHP’nin son genel seçimden sonra kamuoyunda bir güven kaybının olduğunu herkes biliyor. Yakın çevremizde bunu çok yoğun bir şekilde gördük. 'Bundan sonra CHP’ye nasıl oy vereceğim, oy vermeye gitmeyeceğim’ diyen çok fazla insan vardı. Kurultaydan sonraki süreçte kadrolar değişince insanlarda bir umut oluştu. Bu umudu temsil eden insanların adaylaşması gerekiyordu. Ben aday olabilecek kişilerden birisiydim. Benim adaylığım sadece bundan dolayı değil. Aynı zamanda yaşamda başarılı olmuş, belediye başkanlığında, siyasi hayatında, sivil toplumda önemli görevler yapmış, yurt dışı deneyimi olan, kendini çok iyi yetiştirmiş ve her şeyden önce İzmir’i çok iyi tanıyan, çok seven bir insanım. Bu laf olsun diye söylenmiş bir şey değil. Hayatımın yüzde 90’ı bu şehirde geçti. Değerlerini çok benimsediğim bir şehir. Temsil etmede hiçbir sorun yaşamayacağım bir şehir. Karşıyaka’nın tamamının bütün kamusal alanlarını haritalandırdıktan sonra bir planlama gerçekleştirdik. Ben bunu İzmir Planlama Ajansı üzerinden bütün İzmir için yapmayı düşünüyorum. Plan kararları netleşmemişi eksik bir sürü alanları var Tarımsal bölgesini, sanayisini, su kaynaklarını koruyarak, sosyal dokuyu da gözeterek nasıl bir İzmir tahayyül ediyoruz. 25-50 yıl sonra nasıl bir İzmir olsun istiyoruz? Bunları değerlendirebilecek bir ekibiz biz. Bürokrasiden gelen, üniversitelerden gelen, Türkiye’nin farklı yerlerinden deneyimleriyle bize katılacak, finans kısmında da çok yenilikçi fikirleri olan insanlarla bu süreci götüreceğiz. Seçimi kazanacağımıza inanıyoruz sonrasında İzmir için çok yeni bir dönem başlayacak. Bunu ifade edememenin üzüntüsünü yaşıyorum ama genel olarak mütevazı bir yapım var. İnsanlara kendimi anlatırken zorlanıyorum. Müsaade ederlerse neler yapacağımı insanlara göstereceğim” açıklamasını yaptı.

"TUNÇ BEYLE KADAR ARKADAŞLIĞIMIZ VAR"
Tunç Soyer'in seçim çalışmalarında yanında olmasını isteyen Cemil Tugay, "Bu iki taraflı olan bir süreç değil. Ben yapıcı, uzlaşmacı, beraber olmak adına çok samimi adımlar attım. Aday olduktan sonra kendisinden randevu aldım. Uzun bir konuşmayla kendimi ifade ettim. Gerçekten çok istiyorum, beraber olmayı, yakın olmayı ama kendisinin böyle bir tercihi var. Bu benim tercihim değil. Bana düşen bir şey varsa bugün de yarın da yapmaya hazırım. Tunç Bey 5 yıl Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etti. Benim belediye başkanı olmamda çok büyük katkısı var. Biz onunla kader arkadaşlığı yaptık. Depremi, pandemiyi bir sürü sıkıntıyı beraber yaşadık. Bütün bunlardan sonra kendisine ne bir saygısızlık yaparım ne de sevgimde azalma olur. Böyle sorulara maruz kaldığımız için üzülüyorum. Böyle bir görüntü oluştuğu için üzülüyorum. Bu durumun değişmesini çok isterim. Seçime 10 gün kaldı. Eğer değerli başkanım kendisi de uygun görürse beraber kamuoyunun önünde CHP’nin seçimi kazanması için beraber çalışmayı çok isterim. Buna onun da katkı vermesi gerekiyor bu benim istememle olacak bir şey değil. Ben elimden geleni yapıyorum ve dikkatli davranıyorum" ifadelerini kullandı.

BİZ KAZANMIŞ OLSAK... 
Seçmene dönük çalışmak gerektiğine vurgu yapan Tugay, “Öyle bir şey yok. Bana dediler ki, belediyenin projeleriyle ilgili belediyenin devir teslimiyle ilgili bir toplantı yapalım gibi bir şey söylendi. Şimdi benim o gün için belediyede görev alacak arkadaşlarımız için oturmuş bir kararım yok. Görev alır diye düşündüğüm insanlar var ama belediyenin hali hazırda kadrosu var. Onlar da değerli insanlar. Benim tek başıma gidip de  bütün detayları hakim olacakmış gibi dinlemem bana bir faydası yok. Bir bilgi ihtiyacımız olduğu zaman arkadaşlarım ulaşıyor, talep ediliyor ve alınıyor o bilgi. Seçim bitmiş olsa biz kazanmış olsak, devir teslim sürecinde ‘belediye şu anda bu durumda, şu kadar çalışan var, borcumuz şudur, alacak verecek şudur’ diye bize anlatacak duruma gelseler ben de kadroyla ilgili aşağı yukarı karar vermiş olsam bu bilgileri almış olsam önemli değil. Şu anda bizim ihtiyacımız ola şey seçmene dönük çalışmak. Seçmene dönük görüntü vermemiz lazım. Belediyeden yapılan çalışmalarla ilgili bilgileri sürekli alıyoruz. Onlar için de yorucu bir süreç olabilir diye sadece bir defa böyle bir şeyim oldu. Onun dışında çağrıldığım her yere gittim. Ben gittim randevu aldım uzun uzun konuştuk, bunun kamuoyunda görüntüsü olmasa da" dedi. 

 
Terör örgütü PKK'da çözülme sürüyor
 
Bakan açıkladı: 608 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Delege 21 Mart 2024 Perşembe 13:32

Özel,BAKAN,Yücel gelsin propaganda yapsınlar...

Yorumu oyla      1      0  
Günaltay Sakini 21 Mart 2024 Perşembe 10:48

Koskoca bir propaganda dönemini vizyonunuzu yapacaklarınızı anlatıp, anlattıklarınızın halkta karşılığı var mı diye kontrol etmek yerine Tunç Soyer bana destek versin Tunç Soyer ile fotoğraf çekilelim diyerek geçirdiniz. Beyefendi aday sizsiniz Tunç Soyer değil. Belediye başkanı olduğunuz zaman Tunç Soyer gelsin yanımda dursun mu diyeceksiniz? Bu söylemleriniz sizin yönetme kapasiteniz kendinize öz güveniniz olmadığı o koltuğa yakışmayacağınızı gösterir.

Yorumu oyla      3      0  
Genç Vatandaş 21 Mart 2024 Perşembe 10:45

Yemin ederim bir Chp seçmeni olarak şaşırıyorum. Bu adamı neden seçtiler? Neden??

Yorumu oyla      3      0  
Tırt 21 Mart 2024 Perşembe 09:46

Ondan gelecek destek sana oy kaybı olarak döner. İNsanlar Soyer'e tepki nedeniyle sandığa gitmiyor Cemil Bey ne desteği bekliyorsun hala. İzmir'de Cemil Tugay olur da kaybederse 'Ben aday olmadım o yüzden kaybedildi' umutları var tabi ki bir de..

Yorumu oyla      1      2  
Serpil 21 Mart 2024 Perşembe 09:44

Sen Tunç Soyer'in karşısına geçerken düşünecektin bunları. Hodri meydan gelsin sana Özgür Özel oy versin . Bizim başkanımız Tunç SOYER' dir. OYUMUZda ona.....

Yorumu oyla      5      1  
Demek ki , kaybetmeye yakınsınız . 21 Mart 2024 Perşembe 08:31

İzmir çevre ilçe otobüslerinde de uygulanan , ancak 10.02.2016 tarihinde İzmir BB Meclisince iptal edilen 90 dakika ücretsiz aktarma hakkını , görev yaptığı 5 yıl süresince 120 dakika ücretli aktarma hakkı olarak bile iade etmeyen , seçimlere 5, , 6 hafta kala 120 dakika ücretsiz aktarma hakkı müjdesi ( Gündoğdu Meydanı ). veren , öneri UKOME tarafından reddedilince ( 90 dakika ücretsiz aktarma hakkını İzmir BB Meclisinde iptal ederken aklınız neredeydi ) “ Hemşehrilerimizin yararına olduğunu düşündüğümüz bir hizmet daha siyasi çıkarlar uğruna reddedilmiştir . “ diyen İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer ‘in yanınızda mı olmasını istiyorsunuz . Buyrun ben yanınızda olduğunuzu varsaydım . İzmir çevre ilçe otobüslerinde 90 dakika aktarma hakkı adil ve eşit olmayan bir şekilde iptal edildiği ve hak iade edilmediği için CHP ‘ ne oy vermiyorum Haaaa , şimdi anladım İzmir çevre ilçe otobüslerinde 90 dakika ücretsiz , 120 dakika ücretli aktarma hakkının İzmir BB’si tarafından iade edilmemesi demek ki bu sebeptendi . “ hemşehrilerimizin yararına olduğunu düşündüğümüz bir hizmet daha siyasi çıkarlar uğruna reddedilmiştir “

Yorumu oyla      4      7  
Benim adım cemil 21 Mart 2024 Perşembe 08:22

Sen Tunç Başkan aday adayı iken ona rağmen aday adayı oluyorsun. hatarlarsan Tunç başkan 2019 da mevcut başkan aday olmayacağını açıkladıktan var cemil başkanda leke yok diyerek bir anlamda Tunç başkanı lekelilikle itam etti şimdi kazanmak için sahada tunç başkanla beraber çalışırsanız onun lekeleri size de bulaşmaz mı sayın lekesiz başkanım.

Yorumu oyla      11      3  
Rıza 21 Mart 2024 Perşembe 07:54

Soyeri sakın yanına alma zarar görürsün.

Yorumu oyla      6      6  
Hatundere 21 Mart 2024 Perşembe 06:50

Baska kapıya. Kimlerle tunc bey in ayagini kaydirdiysan onlarla beraber calis

Yorumu oyla      10      5  
İzmir 21 Mart 2024 Perşembe 06:11

Karşıyaka belediyesini nasıl rezıl ettiysen Sıra tunç beye mi geldı Adamın itibarı var Beledıye işçisi sana katlanmaya mecburdu unutma Cemil Sen daha gölde yuzemıyorsun suan okyanus a açıldın bogulursun

Yorumu oyla      13      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan: Emeklilerimiz başımızın tacı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerimizin yaşamış ...
CHP'nin Büyükşehir adayı Tugay'dan Bergama'da ulaşım müjdesi
Bergama'da, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay'ın ...
Özdağ'dan CHP'nin Esenyurt adayına sert sözler!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'nin Esenyurt Belediye Başkan ...
 
Akşener: Emeklilere 11 bin lira seyyanen zam verin
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Diyorum ki iki dudağınızın arasında, ...
Bakan Güler: Irak'la ortak harekat merkezi kurulacak
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ta gerçekleştirilen güvenlik zirvesinde ...
Bakan Fidan'dan AB'ye üyelik açıklaması!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "(İspanyol mevkidaşına) Türkiye'nin AB üyelik ...
 
'2028'de Yeniden Refah Partisi'ni iktidar yapacağız'
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Önce 31 Mart'ta ahlaklı ...
CHP adayı Tugay: Bugüne kadar bu şehre ne verdiniz?
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İAOSB'de iş ...
CHP adayı Tugay'dan Dağ'a reklam filmi tepkisi: Son bir yılda 8 festival iptal ettiler!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Cemevi Pir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva