HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2024 Cuma - 20:40

CHP adayı Tugay'dan rakibi Dağ'a 'stat ve mal varlığı' salvoları!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, rakibi Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ’a çağrıda bulunarak “Hamza Bey mal varlığını açıklamalıdır. Açıklamayınca bir şeyi saklıyor gibi görünüyor. Ben yıllık olarak beyanlarımı yaptım. Başkanlığımdan bugüne kadar bende artış yok, azalmıştır bile. Bu işleri para kazanmak için yapmadık” dedi. Tugay ayrıca Dağ'ın İZTO'da yapılan basına kapalı toplantıda Karşıyaka Stadı için 'üçüncü ligdeki takım için hükümete gidip stat yapın diyemem' demiş" dedi.

CHP adayı Tugay dan rakibi Dağ a  stat ve mal varlığı  salvoları!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Halk TV’de katıldığı programda yerel seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tugay’ın konuşmasından satır başları şöyle:

KAFALARINDA BİR YAPILANMA VAR
“İzmir’de yaşam şeklimizi korumaya, şehrimizin çağdaş bir şehir olarak yaşaması için direnç gösteremeye devam ediyoruz. Devletin atama mekanizmalarını elinde tutan hükümet ne yönde kararlar aldıklarına baktığımızda; kafasında bir yapılanma var, ideolojik şekli belli, genel başkanımız sık sık İstanbul Büyükşehir’i aldıktan sonra bir sürü malının, mülkünün dinci vakıflara bırakıldığını söylüyor. Bu tehlikenin tüm şehirler için olduğu söyleniyor. Gasp edildi denilecek şekilde bazı vakıflara verilen mülkiyetler var. Devletin yönetim şeklinde liyakat, adalet yok. İktidar partisi arkalarından var. Medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak kendisini tamamen ayrı tutamaz, çoğunun arkasında o ve arkadaşları var. Başka bir fiziksel görünümle bu gerçeği değiştiremezsiniz. 22 senede neyin kaybedildiğini, neyin daha kötüye gittiğini herkes görüyor .Bu bir denemeydi ve tutmadı”

DAĞ, MAL VARLIĞINI AÇIKLAMALI
Hamza Bey mal varlığını açıklamalıdır. Açıklamayınca bir şeyi saklıyor gibi görünüyor. Ben yıllık olarak beyanlarımı yaptım. Başkanlığımdan bugüne kadar bende artış yok, azalmıştır bile. Bu işleri para kazanmak için yapmadık. Siyasetçinin şeffaf olma zorunluluğu var. Ailesi, kendisi için yaşam şekli göz önünde olan siyasetçi olarak bunu yapmalı. Siyaset önemli bir güç, kamu üst yöneticilikleri istismar edilemeye açıktır. Şeffaf olacaksınız ki bir hata yapmadığınıza emin olacak insanlar. Zaman zaman iftiralara uğruyoruz, bunun için de şeffaflığa ihtiyaç var. Siyasetçinin zenginliği olduğunda her şeyine yansıyor. Bunda bir değişme var diyorsun. Hamza Beyi suçlamak istemem, 15-20 sene önce Dağ’ın neyi vardı, şimdi neyi var, artı varsa bunlar nereden geldi, açıklaması lazım. 5 yıl öncesinden bu yana her şeyi oraya koymaya hazırım. Kendisi açıklamayınca da insan şüpheleniyor.

HAMZA BEY’İN AT BİNERKEN FOTOĞRAFLARI VAR, AÇIKLANMASI GEREK
Kemalpaşa’daki villa iddiaları ile ilgili ben milletvekilimiz Mahir Polat’ı aradım. Bu belgeleri görmek istedim. Çok rahatsız edici bir durum. Tavuk çiftliği olan, harabe bir yerden 91 villa yapılmış. Fotoğraflara bakınca yıkık-dökük bir çiftlik villa kent olmuş. Orada fotoğrafları olan kişiler var. Bunlar İzmir eski valisi, Bornova eski kaymakamı, Hamza Bey… Oradaki çiftliğin sahibi AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar... Hamza Bey’in at binerken fotoğrafları var. Açıklanması gerek. Süreç hukuksuz olarak işlemiş. Hükümet gücüyle bir noktaya gelinmiş. Kemalpaşa’da bir çiftlikten 91 villa çıkaranlar İzmir’e gelse neler çıkarmaz. Açıklamaları gerekiyor. Siz ne yapıyorsunuz ya? Bu gücü nereden alıyorsunuz? Kimsiniz siz? Bu olabilir mi? 91 villayı nasıl yaparsınız? Akıllara ziyan. Burası kimin ülkesi? Bitti mi hukuk? 1 milyar 800 milyon TL deniyor. Buna cesaret edilmesi tuhaf. Buna toplumsal muhalefet var ve buna kim doğru der? Bunun yalan olduğunu iddia ediyorlardır, tartışma büyümesin diye üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bunu yapan insanlar belediye başkan adayı olursa, seçimi de kazanırsa neler olur? Bu olacak iş değil! Bunu yapıp tertemiz insanlara kumpaslar yaparak sosyal medya organizasyonu ile kendilerini aklamaya çalışıp aklımızla alay ediyorlar.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN, OYUNUZU VERİN!
Sandığa gitmeyen vatandaşlarımıza çağrım şu; Bunlar olurken bir oy kullanarak hayır demeyecek misiniz? O yüzden itiraz etmelisiniz. Başkalarına zarar verin demiyoruz, oyunuzu kullanmalısınız. 31 Mart Seçimi, Türkiye tarihine bu yanlış iktidarının bitişinin miladı olarak geçebilir. 28 Mayıs’a takılmayın. Mücadelede kararlıyız. Ülkeyi bu pislikten, bataklıktan kurtaracağız. İnsanlardan istediğimiz bu mücadeleyi anlamaları… Çok mu zor? Yarım saatlik iş. Elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu verin!

GEZERAVCI ASTRONOT DEĞİL BİLETLİ TURİSTTİR
Özel, bütün gücüyle mücadele ediyor. İzmir’e de geldi. Onun gelmesi ile ilgili anlamsızca şeyler söyleyen insanlar bu kadar bakan niye geliyor diye sormuyor? Bugün de Sayın Hakan Fidan geldi. Vaatleri sıralayıp Cumhur İttifakı adaylarını yanına alıp propaganda yapıyorlar. Devletin imkanları ile yapıyorsunuz bunu, vaat ettiğiniz şeyler hükümetin yapması zorunlu şeyler. Bir lütuf değil, milletin vergileri ile yapılıyor.

Gezeravcı astronot değil biletli turisttir. Uzaydan fotoğraf çekip geri geldi. Orada bir figür yaratmaya çalıştılar. Yanında Dağ’ı alıp üniversitede öğrencilere uzay deneyimini anlattı.

KARŞIYAKA’YA HİÇBİR ZAMAN STAT YAPMA NİYETİNDE OLMADILAR
Stat yapılmak zorunda… Akşam mitingteydim. Kalben ve ruhen o işin parçasıyım. Karşıyaka’nın belediye başkanlığını yaptım ve stat süreciyle ilgili bir gram hatam yok. Burada 5 yıl boyunca siyasete malzeme olmasın, kulübe baskı gelmesin diye özenle süreci yönetmek istedim. Eski bakan Kasapoğlu ile konuştuk, kulüp başkanı ve Hamza Bey de yanımızdaydı. Stadı yapmakla ilgili engel yok, ne zaman yapacaksınız dedim. Bakan bey ‘kaynağımız yok’ dedi. Bu kulüp için önemli ihtiyaç var ve hasassiyet var. İnsanlar da rahatsızlar. Bakan bey yapamayacağız deyince, ben Tunç Bey ile konuştum konuyu, büyükşehir yapsın diye. Tunç Bey’e de öncesinden sormuştum. Kabul etmişti. Bakan bey de kabul etti. Kulüp başkanı ile Tunç Bey’e gittik ve Tunç Bey hemen kabul ettik. Arazinin büyükşehire devri süreci geldi. Ancak bakanlık yanıt vermedi ve devir olmadı. Biz yazdık, büyükşehir yazı yazdı, cevap alamadık. Karşıyaka’ya hiçbir zaman stat yapma niyetinde olmayıp siyasi malzeme yapmaya kalktılar. O stadın yapılmasını savunuan bir belediye başkanı olarak ben varım. Büyükşehir başkanı olarak bakanlık yapmayacaksa büyükşehir yapacak. Net söylüyorum. Net kararım budur.

HAMZA BEY “ÜÇÜNCÜ LİGTEKİ TAKIM İÇİN HÜKÜMETE GİDİP STAT YAPIN DİYEMEM” DEMİŞ
İzmir Ticaret Odası’nda rakibimiz Hamza Bey’e basına kapalı oturumda stat sorulmuş. O da “üçüncü ligteki takım için hükümete gidip stat yapın diyemem” demiş. Karşıyaka Spor Kulübü 1912’de kurulmuş, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biridir. Sadece futbol kulübü değil basketbolda Avrupa çapında başarıları var. Kentimizin markalarındandır. Avrupa’da Karşıyaka bilnir. Basketbol ile bilinir. Dün taraftar isyan etti. İstemiyoruz bu yalanları dediler. Bu stat yapılsın diyorlar. Hamza Bey ticaret odasında konuşuyor, Erdoğan da Mardin’e stat vaadi veriyor. Helal olsun, itirazım yok. Bu kentlere stat vaat edilirken Karşıyaka’ya niye stat yapmıyorsunuz?

Stadyumun uygulama projelerini yaptırdım, çevresindeki evlere zararı olmayacak. 15 günde bir maç oynanaırken güvenlik önlemleri alınması gerekiyor. Kendimde güvenlik konusunda özel takibat alacağım. Yükseklik ve görünüm ile stadyum o bölgeye kalite koyacak.

BALÇOVA ARSA PLANLARI 8 AYDIR BAKANLIK ONAYINDA BEKLİYOR
Balçova'daki arsa mağdurları gerçekten şehrimizin en üzücü problemlerinden bir tanesi. Büyükşehir, o bölgede bir plan kararı aldı. Aldıkları alan kararları 8 aydır bakanlık onayında bekliyor. Bakanlığın onaylamamasını üzücü buluyorum.Bu işi de siyasete alet etmek istiyorlar.CHP'li belediye sorunu çözemedi demek istiyorlar. Seçimden önce imza atılır, plan kararı çıkar. SOnra da arsa mağdurlarının sorunlarının tamamını gidereceğiz.

HÜKÜMET YER TAHSİS ETMİYOR
Mezarlık ücretleriyle ilgili mağduriyet varsa ki zaman zaman oluyor. Bu konu halledilir. Belediye hizmetlerini her kapsamda daha uygun hale getireceğim. Belediyeler kar etmek için çalışan kurumlar değildir. Ana gelirleri vergilerden gelen paylarıdır. O hakkıyla ödense zaten başka bir yerden bir şey almaya gerek kalmaz. Masrafla ilgili konuyu halledeceğim. Yerle ilgili de... Gerçekten sıkıntı var. Yeni yer tahsis etmiyor hükümet. Başvurular ile ilgili biraz daha detaylı bilgiye ihtiyacım var. Ancak yakından takip ederek sorunu kısa sürede çözeceğimizi düşünüyorum.

BAŞARILI OLMASI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ
Kemeraltı ile ilgi çok güzel hayallerim var. Cıvıl cıvıl aktif kullanılan bir yere dönüştürülebilir. Kemeraltı'nın gastronomi merkezi olarak kullanılması mümkün. Çok fazla rekreasyonu bekleyen bina var. TARKEM üzerinden başarılı işler yapılmış ancak nihai dokunuşlarda eksiklik var. Biraz daha hızlı işleyebilir. Daha hızlanmak gerektiğini düşünüyorum. Yeni bir finans modeli oluşturulmuş onun başarı olması için çalışmalıyız. Kemeraltı'nın doğal dokusunun korunması ile bir kültür merkezi ve alışveriş merkezi odağının korunması lazım. Bunun için yoğun çalışacağım.

KİRLİLİĞİN ÖNÜNDE BEN DURACAĞIM
Körfezde yüzülmesi çok hayal ettiğim şeylerden biri. O anı görmek yaşamak istiyorum. Bende girmek istiyorum. Tabii ki bir zamanı olacak bunu. Denize baktığımızda bu deniz temiz, altını görüyorum diyeceğimiz hale gelmeli. Önce bunu sağlayacağız. Bunun için denizi kirleten tüm her şeyi durduracağım. Akmayacak o körfeze atık. Önünde Cemil Tugay duracak. O körfeze 1 grama atık gelmesine razı değilim. Kirletenlere en ağır cezaları eksek belediye başkanı olacağım.

SANDIK ÇAĞRISI: AVUKATLARDA BİRAZ EKSİĞİMİZ VAR
CHP örgütü İzmir'de güçlü bir örgüt. Her sandıkta görevlimiz var. Müşahitler dahil görevlendirmeler yapıldı. Titizlikle hazırlandı CHP bu sürece. Ancak değişik nedenlerle aksamalar olabiliyor. Sandık görevlisi hastalanabiliyor. Böyle durumlar için takviye her zaman iyidir, insanların orada bulunması iyidir. Sandık güvenliğine sahip çıkmak herkesin görevidir. Geçmişte ilçe yöneticiliği yaptım ve orada sandık organizasyonunu üstlenen kişi oldum. Sandığı koydunuz, liste asıldı, ismi olanlar oyunu kullanıyor. Oy kullanırken usulsüz bir işlem olmadığını gözlenmesi lazım. Oylama bitince tek tek sayım yapılacak. Orada geçerli geçersiz oyların doğru tespit edilmesi lazım. Sayılan oyların tutanaklara doğru geçirilmesi gerekiyor. Hepsi bitince tutanağı da partilerin temsilcileri alıyor. Islak imzalı tutanakları eksiksiz aldığınız zaman kimsenin bir şeyden şüphe etmesine gerek yok. Avukatlarımızı biraz aktif olarak görev yapmaya, bize destek olmaya davet ediyorum. Onlarda biraz eksiğimiz var.  Onun dışında herkesi sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum.

 
Emekli aylığı çıkışı: Geçinmek mümkün değil!
 
Günlerdir kayıptı... Arazide gömülü cesedi bulundu!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Kılıçarslan 30 Mart 2024 Cumartesi 11:02

Yarın sandıklardan çıkacak sonucu merak et Cemil Tugay, "vaziyet kel"...

Yorumu oyla      0      0  
30 Mart 2024 Cumartesi 10:58

İmamoğlan da açıkladı nasıl bir mal olduğu ortaya çıktı.

Yorumu oyla      0      0  
Cumhuriyetli 30 Mart 2024 Cumartesi 10:43

Hamza dağ gibi düşünüyorum 3.lig takımına stad yaptırmayı söyleyemem Bu ilçe maçtan nefret ediyor kimse maç falan istemiyor gidin sahile anket yapın görün Zaten destek verilse 1.ligde olurdu nerdeyse amatöre düşecek takıma bencede stad yapılmaz Bu yüzden Hamza dağ diyorum

Yorumu oyla      1      0  
Kskli 30 Mart 2024 Cumartesi 10:27

Gidip gerekeni yapacağız kentsel dönüşümü kim yapması gerekiyorsa ona vereceğiz hizmet kim getirecekse ona vereceğiz Ağlamandan bıktık artık

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRLİ 30 Mart 2024 Cumartesi 02:43

Sen gelirsen bu şehir maddi olarak 5 yıl kaybeder manevi olarak 15 yıl ...

Yorumu oyla      0      0  
Cumhuriyetli 30 Mart 2024 Cumartesi 02:41

icabına bakacağız yarın

Yorumu oyla      1      0  
Harbı 29 Mart 2024 Cuma 23:10

Sen kendınce artış yok dıyorsun Ya cevrendeklıer Cemıl Cım senın yatacak yerın yok ki Koltuğun olsun

Yorumu oyla      4      2  
tahsin 29 Mart 2024 Cuma 22:22

karsıyaka belediyesi çalışanlarının maaşlarını öde. Bankamatik calısanlarının sayısını açıkla. Büyüksehırde baskan olursan (izmirin akıllı insanlarının sana oy verecegını dusunmuyorum lakin) büyüksehirde kaç tane bankamatik memuru calıstıracagını acıkla, buyuksehirde maasları ne kadar gec ödeyecegını açıkla

Yorumu oyla      11      2  
Lombak-Oradaki mal varlığı kesin 29 Mart 2024 Cuma 21:27

Evladım sıcaklık 25 derecenin üzerine çıkınca Mavişehir leş gibi kokmaya başladı. Tunç'a bi telefon açıp sorar mısın? Bilimsel metotlarla kokuyu çözdüğünü söylüyordu. Sizin kalantor burokratları bi sorguya çeksin.

Yorumu oyla      7      6  
TAHMİN 29 Mart 2024 Cuma 20:54

Sanki soyadına uygun bir mal varlığı varsa Sayın DAĞ'ın. Ondan açıklamıyor.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli aylığı çıkışı: Geçinmek mümkün değil!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "10 bin lira emekli maaşıyla Eldivan’da ...
Genç Parti'den CHP'li İlkay Çiçek'e destek
Yerel seçime bir gün kala Genç Parti İzmir İl Başkanlığı Menderes'te CHP ...
Özel, Erdoğan'a çağrıyı Kemalpaşa'dan yaptı: İsrail ile ticarete engel ol!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemalpaşa’da katıldığı iftar programında ...
 
Özel'den Akşener'e yanıt: Vatansever insanlar birbiriyle kavga etmez!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sayın Genel Başkanıma söyleyeceğim şudur. ...
Yetişkin'den sandıklara sahip çıkalım çağrısı!
CHP'nin Seferihisar Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin, son mitingini ...
Yaldız’dan sandık öncesi dikkat çeken değerlendirme: Seçimin kazananları…
Sonsöz TV’nin konuğu olan Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi ...
 
Bakan Fidan İzmir'de konuştu: Dünya şehri yapmak istiyoruz!
 ‘İzmir İş Dünyası Buluşması’ toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan ...
Cumhur İttifakı'nın adayı Kırkpınar, Başkan Sandal'a yüklendi, 'rezalet' dedi: Yıkılacak binalar onaya takıldı!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, Bayraklı ...
Fahrettin Altun: 31 Mart'ı önemli bir kilometre taşı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "31 Mart 2024 yerel seçimlerini, Türkiye'nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva