HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2024 Pazartesi - 14:37

CHP adayı Tugay’dan MTK’ya ziyaret: İzmir yeniden Ege’nin ağabeyi olacak

Moda, Tekstil, Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) ziyaretinde konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay “Ege bölgesinin ağabeyliğini, önderliğini yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Türkiye, Balkanlar için, Kafkaslar'daki Türk devletleri için aslında bir umuttur, bir ağabeydir. Bu rolünü çokça zaman ihmal etmiştir.  Burada Türkiye nasıl bu kimliğini ihmal ettiyse İzmir’de Ege Bölgesi'ndeki ağabeyliğini ihmal etmiştir. Bu vizyonu önümüze koymamız lazım” dedi.

CHP adayı Tugay’dan MTK’ya ziyaret: İzmir yeniden Ege’nin ağabeyi olacak

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, saha çalışmaları kapsamında Bornova’da MTK’yı ziyaret etti.

Tugay’a, Bornova Belediyesi geçmiş dönem Belediye Başkanı Olgun Atilla ve Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki eşlik etti.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI TUGAY'DAN ANLAMLI ZİYARET!

TUGAY: TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK POTANSİYELİ OLAN KENTİZ 
Büyükşehir Adayı Cemil Tugay ziyarette yaptığı açıklamada “Daha önce burayı ziyaret edememiştim. Sitenin Varlığından haberdardım ve buraya gelirken yaptığım incelemelerde Türkiye'nin en büyüklerinden birisi olduğunu gördüm. Kent kimliğinde de önemli bir yere sahip olmasının mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. İzmirimizin bu tür kurumlara ve yatırımlara ihtiyacı var. Var olanların daha büyümesine ihtiyacı var. Belediyeciliği biliyorsunuz. Kentin temizliğini, düzenini sağlar. Kentle ilgili geleceğe dair vizyonunu çizer yerel yönetimler. Temel belediyecilik hizmetlerini bir kenara koyduğunuzda önümüzdeki dönem için benim çok önemsediğim şey var. O da ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum malum… Refahın adil dağılımı ile ilgili ciddi sorun var. Üretici ürettiğinden bir şey anlamıyor. Tüketici temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Böyle bir ortamda bizim ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasını ve gelişmesini hedeflememiz lazım. Şehrin kalkınmasında yerel yönetimin payının küçük olduğu düşünebilir. Ancak içinde bulunduğumuz kriz döneminde şehir olarak kendi dinamiklerimizi daha fazla harekete geçirip potansiyelimizi daha fazla kullanmalıyız. İzmir’in potansiyelinin en çok fakrında olanlardansınız. Türkiye'nin en büyük potansiyeli olan şehirlerinden birindeyiz. 'Bize yardım edin'den  çok kendi içimizdeki dinamikle kent içi ittifakı kurarak yapmalıyız. Kentin kurumları arasında da ittifak yapılmalı. Ticaret Odamız, Borsamız, tüm ilgili kurumlar, akademisyenlerimiz, üniversitelerimizle bir ittifak etrafında birleşmeliler ve bu ittifak adına İzmir’in kalkınması, refahının artırılması ve zenginliğinin arttırılmasını sağlanmalı” diye konuştu.

ROL ÜSTLENMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
İzmir’in Ege bölgesindeki rolüne dikkat çeken Tugay, “ Ege bölgesinin ağabeyliğini, önderliğini yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Türkiye balkanlar için, kafkaslardaki Türk devletleri için aslında bir umuttur, bir ağabeydir. Bu rolünü çokça zaman ihmal etmiştir.  Burada Türkiye nasıl bu kimliğini ihmal ettiyse İzmir’deki, Ege Bölgesi'ndeki ağabeyliğini ihmal etmiştir. Bu vizyonu önümüze koymamız lazım. Bu bölgede bizim bölgesel kalkınmayı planlama çerçevede tarım, sanayi, doğal kaynaklarımızı, ekolojik anlamda da planlamamız lazım. Sizler layık görürseniz ve 5 yıl için beni Büyükşehir Belediye başkanı yaparsanız böyle bir rol üstlenmeyi düşünüyorum. Ege Bölgesi'ndeki herkesi için İzmir çok  farklı bir yerdir. Biz de bundan sonra sadece alışveriş, tatil, sosyalleşme için gelinen bir kent değil, iş insanlarının bölgesel olarak planlamayı nasıl yapacağız diye gelip çalıştıkları bir kent olmayı hedefliyorum. Çağrılarımız bu yönde olacaktır” dedi.

YETER Kİ ÜRETMEYE DEVAM EDİN
Geleceğe umutla bakılması çağrısında bulunan Tugay, “yüzünüzdeki mutsuzluk halinin gitmeli, daha güler yüzlü karşılamalıyız geleceği. Naif, eğitimli, ülkesini seven insanlar olduğumuzu çok iyi biliyorum. Çünkü ben de İzmirliyim. Bizi içine soktukları cendereden çıkmak kolay... İçimizdeki İzmirliyi bulalım ve hep beraber yukarı çıkalım. Yüzlerinizde gülümseme bekliyorum. Beni başkan olarak onaylarsanız ve görev verirseniz MTK’nın her türlü ihtiyacınızda yanınızda olacağım. Yollarla ilgili problem olduğunu, yeşil alanla ilgili ihtiyaçlarınız olduğunu bana söyledi arkadaşlar. Böyle bir kuruma destek olmak beni mutlu edecektir. Yeter ki siz çalışmaya üretmeye devam edin” diye konuştu.

MTK esnafını da dinleyen Tugay’a yöneltilen taleplerin başında ise sahipsiz sokak hayvanları geldi. MTK üyeleri ‘Başı boş sokak köpekleri ciddi anlamda sorun yaratıyor bizler. Özellikle sabah saatlerinde işe gelirken saldırıya uğruyoruz. Belediye kısırlaştırıp geri bırakıyor ancak daha canı acıdığı için daha saldırganlaşan hayvanlar bizlere saldırıyor. Personel akşam saatlerde buraya gelmek istemiyor. Yemek yemeye dışarı çıkamıyorlar, dışarıdan yemek bile söyleyemiyorlar’ dedi.

Söz alan Tugay, "Söylediğiniz  her şeyin çözümü var. Biz Ömer Başkan ile her zaman yanı başında olacağız. Anlattıklarınıza duyarsız kalmayacak, hepsini çözeceğiz.  Her geçen ay daha iyi hissedeceğinizi şimdiden söyleyebilirim. Sizlerin mutluluğunu amaçlayarak siyaset yapıyoruz. Burada sadece kuru söylemler değil, sahada pratik olarak iş yapan insanlar olduğumuzdan şüpheniz olmasın. Geçmişten bugüne deneyimlerimizle birlikte Olgun Atilla Başkanımızın da tecrübelerini her zaman bizim yanımızda olanlarla hizmet edeceğiz. Bizi ailenizden sayın. Bize istediğiniz zaman kızın. Yüzümüze karşı yapın. CHP bizim için çok kutsaldır ancak şehir çok ayrı bir yerdedir. Bizim görevimiz bu şehrin gerçek kimliğine hizmet etmek. Belediye başkanlarımızın hepsi genç ve dinamik. Yapacakları hizmetlerle kendilerini kanıtlamak istiyorlar.  Herkesi kucaklayan, insanlara güven veren bir siyaseti sahada yapmak istiyoruz. Sonra da genel seçimde iktidar olalım istiyoruz. Ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var. Ülkemizin kuruluş ilkelerine sahip çıkacak, herkesi kucaklayacak bir parti konumundayız. Hepimizi gururlandıracak bir liderimiz var. Manisa’nın evladıdır ancak İzmir kendi şehri gibidir. Bizim onu asla mahcup etmemek gibi görevimiz var. Bunu yerine getireceğiz. Siz işinizi en iyi şekilde yapmaya devam edin, geri kalan konuları bize bırakın. Mazbatayı alır almaz çalışmalarımızı başlatacağız."

 
CHP Adayı Eşki'den spor kenti vurgusu: Tam erişim sağlayacağız
 
Eskinazi’den hükümete çağrı: İzmir 'serbest şehir' olsun!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aysel 13 Şubat 2024 Salı 12:00

Cemil Bey ve Ömer Bey, ben Bornovada ya?ayan bir vatanda?ım,bizim en büyük ?ikayetimiz temizlik sorunu Bornova küçük park ve Ege üniv.çevresi çok kirli yıllardır böyle lütfen çözüm üretin,hem temiz çevre bilinci hemde temiz bir İzmìr istiyoruz..

Yorumu oyla      1      1  
Tosunum 12 Şubat 2024 Pazartesi 23:28

Vay vay tosunum

Yorumu oyla      2      1  
Murat 12 Şubat 2024 Pazartesi 20:25

Karşıyaka beld. işçileri grevde maaşları ödenmiyor. Ne diyor eleman işçilere Ak partinin ekmeğine yağ sürüyormuş.

Yorumu oyla      9      1  
Karşıyakalı 12 Şubat 2024 Pazartesi 19:06

Ekibin yok, projen yok, vizyonun yok, liderliğin yok affedersin ama sen bu işlere ne diye girdin Cemil paşam

Yorumu oyla      7      2  
ezege 12 Şubat 2024 Pazartesi 18:01

cemiltugay seni i s t e m i y o r izmirliler. istifa et şanınla dön eski mesleğine.

Yorumu oyla      6      2  
12 Şubat 2024 Pazartesi 17:49

25 yıldır neden olmadı?

Yorumu oyla      4      2  
İzmir 12 Şubat 2024 Pazartesi 15:22

Tunç bi aday olsun gör bakalım

Yorumu oyla      7      3  
serkan 12 Şubat 2024 Pazartesi 15:03

at yavrum at atış serbest

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Eşki'den spor kenti vurgusu: Tam erişim sağlayacağız
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova’yı tam bir spor kentine ...
CHP Konak Adayı Mutlu: Belediyemizi ortak akılla yöneteceğiz
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu saha temasları kapsamında ...
Özlale’den kadınlar için ortak bildiri çağrısı: İzmir’i en güvenli kent yapalım!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale’den ...
 
CHP Karşıyaka Adayı İşçimenler: Karşıyaka sporun başkenti olacak
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler ...
CHP adayı Günay: Güzelbahçe'ye yatırımcı gelmiyor!
CHP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay basın mensuplarıyla ...
CHP’de meclis üyesi mesaisi… İzmir’de ön seçim yok!
Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde belediye meclis aday üyelerinin ...
 
Araştırmacı Yaldız’dan İzmir'in 31 Mart'ı için panorama: Soyer'in hamleleri, İYİ Parti'de ivme, CHP'ye 'çoklu aktör' uyarısı!
Gazeteci, Araştırmacı ve Bir TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, 31 Mart Yerel ...
AK Parti adayı Kırkpınar’dan doğal gaz sözü: 1 Nisan'da protokolü imzalıyoruz!
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar doğal gaz sorununu ...
Kırat, İzmir adayını İYİ Parti'den buldu!
Demokrat Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Burcu Bostancıoğlu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva