HABERLER>POLİTİKA
3 Mart 2019 Pazar - 15:18

CHP adayı Soyer'den Gültepe mesaisi: Refahı adil olarak paylaşacağız

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, bugün Erzurum Aşkaleliler Derneği’ni ziyaret etti. Soyer ardından Çamlıkule Pazar Yeri’nde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Öğleden sonra Gültepe halkı ve esnafıyla bir araya gelen Tunç Soyer, burada ‘Büyük Başkan’ sloganıyla karşılandı.

CHP adayı Soyer den Gültepe mesaisi: Refahı adil olarak paylaşacağız

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, seçim kampanyası kapsamında Erzurum Aşkaleliler Derneği’nin kahvaltısına katıldı. CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İyi Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Aşkaleliler Dernek Başkanı Münip Demir ve mahalle muhtarları da Tunç Soyer’e eşlik etti.

Soyer, “Karabağlar’da çoklu bir siyasi ortam var. Çünkü bu memlekette bizi böldüler. Karabağlar’dan yola çıkarak şunu diyoruz: Sizin bizi böldüğünüz kamplara sığmayız biz. Biz milliyetçiliği, biz Atatürk’ü, biz Müslümanlığı, dindarlığı sizin tanımladığınız çerçevenin içine hapsetmeyiz. Bizi bölmelerine itiraz ediyoruz. Tam tersine bizi siyasi olarak bölen şeylerden çok daha fazla birleştiren şey var. Burada bir Mihriban türküsü çalsa, hepimizin yüreği titrer. Çünkü biz bu kadim kültürün insanlarıyız. İstedikleri kadar bölmeye çalışsınlar, bölünmeyeceğiz. İşte örneği de burada.” dedi.

Tunç Soyer, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu beraberliği korumak zorundayız. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Çünkü  Nisan’dan itibaren çok ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya kalabiliriz. Ancak güçlerimizi birleştirirsek, krizin yaratacağı tahribat daha az olur. Bunun için mutlaka bir araya gelmek zorundayız. Yoksa bu kriz hepimizi ayrı ayrı daha da yaralayacak. Özetle, ben bu ittifakın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bize düşen görev de bunu sürdürmektir. Hatta bir adım daha fazlası var. Herkesi kucaklamalıyız. Olağanüstü bir coğrafyada yaşıyoruz. Arkada muazzam bir kültür var. Biz bu dünyanın en güzel kentinde yaşıyoruz. Ancak bu yaşam kalitesini hak etmiyoruz. Elimizdeki bu potansiyelle çok daha yüksek bir yaşam standardına sahip olmalıyız. Bugün niye samanı, gübreyi, yeşil mercimeği ithal ediyoruz? Bu, bir kader değil, yönetenlerin takdiridir. Bu, değişebilir bir şeydir. Siyaseti bunun için yapıyoruz. Bunu el birliğiyle beraber değiştireceğiz. Bu, demokrasidir. Demokrasi, ekmek, aş, refah demektir.”SOYER: ‘REFAHI ADİL OLARAK PAYLAŞTIRACAĞIZ’
Soyer, Aşkaleliler Derneği ziyaretinden sonra Çamlıkule Pazar Yeri’nde halkla buluştu. Buluşmada esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. “İzmir’de demokrasiye sıkıca sahip çıkacağız” diyen Tunç Soyer, sözlerine şöyle devam etti: ‘Büyükşehir’in yönetim mekanizmalarına sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını, muhtarlarımızı dahil edeceğiz. Eğer bunu yapmazsanız, şehrin büyük potansiyelini ıskalıyorsunuz. Ne kadar çok fikir, ne çok akıl işin girerse o şehrin potansiyelini o kadar fazla kullanmaya başlıyorsunuz. O nedenle kapıyı herkese açık tutmamız lazım. İkincisi, refahı adil olarak paylaştıracağız ve refahı büyüteceğiz. Refahı paylaşmakla ilgili yapacağımız birkaç uygulamadan söz etmek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin harika bir uygulaması var. Süt Kuzusu adıyla yaptığı bu uygulamada, üreticiden günlük taze sütü alıp her gün 134 bin çocuğa ulaştırıyor. Bu sayıyı, 250 bin çocuğa çıkartacağız. Bir adım daha ötesinde Halk Süt olarak yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza günlük süt ulaştıracağız. Halk Süt uygulamasını, sebze-meyve için de yapacağız. Halk Et uygulamasıyla da üreticimizden eti alıp aracısız tüketiciye ulaştıracağız. Halk Süt, Halk Gıda, Halk Et, Halk Ekmek, hatta Halk Balık uygulaması yapacağız. Öncelikle İzmir’in arka sokaklarındaki vatandaşlarımıza ucuz, sağlıklı gıda ulaştıracağız. İzmir’in refahını büyüteceğiz. İzmir’i Akdeniz kentleri arasında yine öncü bir konuma taşıyacağız. İzmir, hak ettiği yerde değil. Bu, son 15-20 yılın meselesi değil. 200 yıldır hak ettiği yerde değil. Onun öncesinde yüzlerce yıl, Akdeniz’in en güçlü liman kentiymiş. Biz, kaldığı noktadan iade-i itibar yapacağız.”GÜLTEPE’DE ‘BÜYÜK BAŞKAN’ SLOGANI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, pazar yeri ziyaretinin ardından Gültepe halkı ve esnafıyla buluştu. Gültepe’de ‘Büyük Başkan’ sloganıyla karşılanan Soyer, Gültepe Şenkaya Nişantaşı ve Yoğurtçular Köylüleri Yardımlaşma Dayanışma Lokali’ni ziyaret etti. Seferihisar’da kadınların kooperatifler sayesinde aile bütçesine katkı sağlar hale geldiklerini anlatan Soyer, Gültepe’de de kooperatifleşmeyi destekleyerek, kadınların ekonomiye katılmalarını sağlayacağını söyledi.

 
100'üncü yaş gününü hastanede kutladı
 
CHP'li aday adaylarından tek cümlelik tepki
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 4 Mart 2019 Pazartesi 00:15

hdp kürsüsünden sonuna kadar yanında olacağız diyen bi başkan adayı, hiç bir kimsede çıkıpta bunu dile getirmiyor ATATÜRK ün kurduğu partide MUSTAFA KEMAL in askerleriyiz diyen hiç kimseden ses çıkmadı.

Yorumu oyla      6      7  
berna 3 Mart 2019 Pazar 19:12

yolun açık olsun evlat

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Cumhur İttifakı mührünü vurmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Ankara İl Başkanlığı'ndan yaptığı konuşmada, ...
CHP’li Soyer ve Kılıç’tan Çamlıkule çıkarması
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, CHP İzmir Büyükşehir Belediye ...
"Belediyelerimiz 7 gün, 24 saat hizmet verecek"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bakanlık olarak Cumhurbaşkanımızın ...
 
AK Parti İl Başkanı Şengül: Başkanımızı CHP gibi tek başına bırakmayız!
Geçtiğimiz Salı günü başladığı ilçe ziyaretlerine ara vermeden devam eden ...
Tarihi belli oldu: İlk ortak miting İzmir'de yapılacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin ilk ortak mitingi 17 Mart'ta izmir'de olacak
MHP'den 'sağlam duruş' açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "MHP'nin sağlam, istikrarlı ve tutarlı ...
 
CHP’li Sındır: Güç verin derdinize derman olalım
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Emeğini ekmeğe dönüştüren, ...
AK Parti adayı Eroğlu: Konak’ta yeni bir dönem başlayacak
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu; “Gençlerimiz ...
CHP İl Başkanı Yücel'den Zeybekci'ye çok sert yanıt!
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva