HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2018 Cuma - 17:52

Ceylin'in öldürülmesi davasında tanık babasını yalanladı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, parka oynamaya gittikten sonra kaybolan Ceylin Atik'in (10), 3 gün sonra komşusunun evinde cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili davada tutuklu sanıklar Serkan Türkmen (37) ve eşi Şükriye Türkmen (30) ile onun halası tutuksuz sanık Raziye Ö.'nün (62) yargılanmasına devam edildi. Geçen duruşmada tanık olarak dinlenen Kemal Çeneli'nin "Kızım sanık Türkmen çiftinii olay günü bir sandığı evlerinin bodrum katına indirip, çıkarırken görmüş" ifadesini kızı Sinem Yavaş yalanlayıp, "Keşke babamın dediği gibi, görmüş olsaydım da gelip burada anlatsaydım" dedi.

Ceylin in öldürülmesi davasında tanık babasını yalanladı

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar  Şükriye Türkmen ve eşi Serkan Türkmen, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Raziye Ö. duruşmaya gelmezken, tarafların avukatları, öldürülen Ceylin Atik'in babası Murat Atik, dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik ile yakınları hazır bulundu.

BABASININ İFADESİNİ YALANLADI
Duruşmada ilk olarak daha önce tanık olarak dinlenen komşu Kemal Çeneli'nin ifadesinde söyledikleri, kızı Sinem Yavaş'a soruldu. Yavaş ifadesinde, babasının 'Kızım sanıklar Şükriye Türkmen ve Serkan Türkmen'i olay günü bir sandığı evlerinin bodrum katına indirip çıkarırken görmüş' yönündeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Dava kapsamında geçen 30 Mart'taki duruşmada ifade veren ve aynı sözleri son duruşmada da yineleyen Yavaş, olayın yaşandığı dönem binadan kötü kokular geldiğini fark ettiğini belirtip, "Türkmen çiftinin herhangi bir sandığı bodruma indirip çıkardığını görmedim. Sandığın bodruma indirilip, çıkarıldığını babamın gazetelerde çıkan ifadelerinden okudum. Keşke babamın dediği gibi, görmüş olsaydım da gelip burada anlatsaydım. Babamın böyle bir beyanda bulunma sebebini anlayamadım. Böyle bir durum olsa, eşim 'Anlatma' dese bile boşanır, gelir yine anlatırdım" dedi.

Bu esnada sanık Serkan Türkmen, SEGBİS'ten "Suçsuz bir insanı yakmaya çalışıyorlar" diye seslendi. Atik Ailesi'nin avukatlarından Gürol Uyan da araya girerek, "Bu sandığın bodruma indirilip çıkarılmasının görülmesi esasa etki etmez. Biz gerçeği aramak adına hareket ediyoruz" diye karşılık verdi.

HAKİMDEN HUSUMET SORUSU
Mahkeme başkanının, babası Kemal Çeneli'nin 'Sanık Serkan Türkmen'in yanında çalışan oğlumun geçirdiği iş kazası sonucu aldığı 125 bin TL'lik tazminatın çalınmasının da bu olayla ve Serkan Türkmen ile alakası var' yönündeki ifadesini hatırlatıp, aralarında bir husumet olup olmadığının sorulması üzerine Yavaş, "Böyle bir konuyla ilgili bilgim yok. Sadece annemin, Şükriye Türkmen'e, para çalınmadan önce yerini söylediğini biliyorum" diye yanıt verdi.

'SEGBİS ARACILIĞI İLE KENDİMİ İFADE EDEMİYORUM'
Tutuklu sanık Serkan Türkmen de ifadesinde, "SEGBİS aracılığıyla kendimi ifade edemiyorum. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum. Suçsuz yere buradayım. Esas hakkındaki savunmamı yapmak istiyorum. Yemin ederim ki olayla ilgim yok. Ben de eşimin neden Ceylin'i öldürdüğünü merak ediyorum. Ben Ceylin'in dedesi Mustafa Atik'e 'Polise haber vermeyin. Polisi ararsanız torunuzu bir daha göremezsiniz' mesajı atıldığı saatte iş yerindeydim" dedi.

'BANA EN AĞIR CEZAYI VERİN'
Diğer tutuklu sanık Şükriye Türkmen ise cezasına razı olduğunu belirtip, "En ağır cezayı verin bana. Ama ben bu işi eşim Serkan Türkmen ile birlikte yaptım. Serkan'ın zorlamasıyla oldu. Bana, 'Borcum var. Para isteyip, çocuğu boğacağız' dedi. Suçu tek başıma işlemedim" dedi. Şükriye Türkmen, tutuksuz olarak yargılanan halası Raziye Ö.'nün kesinlikle olayla ilgisinin olmadığını da söyledi.

'İÇİMİZ YANIYOR'
Öldürülen Ceylin Atik'in dedesi Mustafa Atik ifadesinde, "Her şey meydanda, devletime güveniyorum" derken, babası Murat Atik de "İçimiz yanıyor, en ağır cezayı alsınlar" diye konuştu. Babaanne Ülkü Atik de ifadesinde sanıkların en ağır biçimde cezalandırılmasını istedi. Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ise toplumda infial uyandıran bu davada sanıkların bizzat mahkemeye getirilmesinin güvenlik açısından da sıkıntı yaratabileceğine dikkati çekip, bunun yargılama sürecinin uzaması adına kötü niyetli bir istek olduğunu söyleyip, reddedilmesini talep etti. Savcı mütalaasında sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

TANIK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Tarafların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına, savunmalarını SEGBİS ile değil bizzat mahkeme huzurunda yapmalarına ve daha önce tanık olarak dinlenen Kemal Çeneli'nin ifadesinde yalan beyanda bulunması nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verip, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
AK Parti Tire'nin kadınları eğitimde
 
Pekkan'dan müzik şirketiyle 20 yıllık sözleşme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki Ceylin davasında yine şok ifade: Tanığın kızı babasını yalanladı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, parka oynamaya gittikten sonra kaybolan Ceylin ...
Total istasyonlarında işaret dilinde de hizmet dönemi
Total Oil Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde işitme ...
Hrant Dink davasında 2 tahliye
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin ...
 
İzmir'in 'çılgın projesi'ne yargı freni!
Körfez Geçişi Projesi’ne karşı olarak odaların açtığı dava sonucunda yürütmeyi ...
FETÖ sanığı vali yardımcısı beraat etti
İzmir’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ...
Yönetmen cinayetine indirim talebi!
İstanbul Şile'de geçen yıl 10 Aralık'ta yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u ...
 
İzmir'de FETÖ'den yargılanan vali yardımcısına beraat
İzmir'de, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan ve ...
Antalya'da 4.1 büyüklüğünde korkutan deprem
Antalya'nın Kumluca ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İZBAN grevinde 11. gün: Mahkemeden yeni karar!
İZBAN'da çalışan personelin başlattığı grevin ardından, taşeron personelle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva