HABERLER>EKONOMİ
9 Nisan 2024 Salı - 10:24

ÇEŞTOB Başkanı Demir: Sakız, Çeşme'den daha ucuz!

Yunan adalarına kapıda vize uygulaması ile birlikte Çeşme-Sakız Adası turu büyük ilgi görürken ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir ilginin arkasında Sakız Adası’nın daha ucuz olmasının yattığını belirtti. Demir, "Üzülerekten bunu ifade ediyoruz, ülkemizde fiyatlar gıda fiyatları maalesef ki Sakız Adası’na göre çok daha fazla. Sakız Adası daha uygun. Bu konuda bir rahatsızlığımız var" dedi.

ÇEŞTOB Başkanı Demir: Sakız, Çeşme den daha ucuz!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlardan yoğun talep aldı. Seferler arasında Çeşme-Sakız Adası turu yoğun ilgi görüyor. 

Uygulamanın Çeşme’de otellere olan etkisini Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir ile konuştuk. ÇEŞTOB Başkanı Demir, kapıda vize uygulamasının rezervasyonlarını olumlu etkilediğini ifade etti. 

Bayram rezervasyonlarının yüzde 15-20’sinin Sakız Adası’na gidecek vatandaşların oluşturduğunu belirten Demir, Sakız Adası’nda da Türkiye’den de gidenlerle birlikte doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını kaydetti. 

Sakız Adası’nın Çeşme’ye göre daha uygun olduğu gerekçesiyle tercih edildiğini belirten Demir, gidenlerin hem başka bir ülkeye gittikleri için kendilerini daha özgür hissettiklerini hem de yeme-içme anlamında daha keyif aldıklarını dile getirdiklerini ifade etti. 

5 TURİSTEN 1’İ SAKIZ YOLCUSU
Çeşme açısından olumsuz bir durumun olmadığının altını çizen Demir “Sakız'a gidişler nedeniyle rezervasyonlarımız düşmedi tam aksine arttırıyor çünkü Sakız Adası’na gitmek isteyenler feribot erken saatlerde olduğu için bir gün öncesinde geliyorlar ve dolayısıyla otellerimize ve esnafımıza yararlı oluyor. Şu anda da bayram rezervasyonlarımızın neredeyse yüzde 15-20’si Sakız Adası’na gideceklerle dolu. Yeni başlamasına rağmen çok çok fazla ilgi var. Bayram sürecinde feribotlar dolmuş ve şu anda Türklerle birlikte Sakız Adası’nda da doluluklar yüzde 100’lere ulaşmış durumda.” dedi. 

SAKIZ ADASI DAHA UYGUN
Sakız Adası’nın tercih edilme nedenini anlatan Demir “Üzülerekten bunu ifade ediyoruz, ülkemizde fiyatlar gıda fiyatları maalesef ki Sakız Adası’na göre çok daha fazla. Sakız Adası daha uygun. Bu konuda bir rahatsızlığımız var. Sakız Adası’ndaki oteller de ülkemizde tatil günlerini takip ediyorlar. Otel fiyatları Çeşme’deki otellerle aynı. Bayram dışında da daha da uygun.  Gidenler ise hem başka bir ülkeye gittikleri için kendilerini daha özgür hissettiklerini hem de yeme-içme anlamında daha keyif aldıklarını dile getiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

 
İzmir Valisi Elban'dan Ramazan Bayramı mesajı
 
Çanakkale açıklarında can pazarı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 9 Nisan 2024 Salı 23:52

Aman o bütün bayağılıklarımızla bozulmamış Yunanistan doğasına da saldırmayalım da... Son 25-30.yılda Antalya, Alanya, Bodrum, Marmaris ve Çesme'deki fiyatları zıvandan çıkartan kitle düşünsün. Onların eseri çünkü.

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa Akansel 9 Nisan 2024 Salı 16:51

Fiyatlar konusunda kesinlikle haklısınız, Ayrıca burada yemekler çok daha lezzetli. Asıl önemlisi, doğa ve mimari bozulmamış, sükunet bir başka. Biz Avgonyma köyünde konakladık. Geçen yaz Balkan turu yapmistik. Artık Türkiye de tatil yapacağımızi sanmiyorum

Yorumu oyla      5      0  
izmir'li 9 Nisan 2024 Salı 11:33

üzülmeyin neden üzülüyorsunuz ki millet uyandı demek faiş fiyatlarla tatil yapmak istemiyor Çeşmede bir şişe su parasında başka yerde bir koli su almayı öğreniyor millet

Yorumu oyla      6      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrail’e ihracat kısıtlaması kararı!
Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan itibarıyla İsrail'e ihracatın kısıtlanacağını açıkladı.
Fed'den faiz indirimi beklentisi azaldı
Para piyasalarında, Fed'den 2024 yılı için faiz indirimi beklentisi 3'ten ...
Borsa günü rekorlarla kapattı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,43 değer kazancıyla günü 9.756,69 ...
 
Sanayi üretim endeksi Şubat'ta arttı
Sanayi üretim endeksi, şubatta aylık bazda yüzde 3,2, yıllık bazda yüzde 11,5 artış gösterdi.
SED ödemeleri hesaplara yatırılıyor
İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek ...
Bakan duyurdu: O firmalara denetim!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, firmalara yönelik denetimler yapılacağını ...
 
Denizler için av yasağı çağrısı: Geri çekilmeli!
Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) Çanakkale-Tekirdağ ...
Kemeraltı’nda bayram manzaraları... ‘Zengine çikolata, fakire 100 liralık şeker’
İzmir’de bayram hazırlıkları Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda başladı. Esnaflar, ...
3 ayda 9 şirket halka arz edildi
Borsa İstanbul'da yılın ilk üç ayında 9 şirket halka arz olurken, halka ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva