HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Temmuz 2013 Perşembe - 10:08

Çeşme’de ‘sarı’ kriz: İki başkan karşı karşıya!

İzmir’in turizm cenneti Çeşme ve Alaçatı’da başlayan taksi krizi devam ediyor. Çeşme Belediyesi’nin yaptığı taksi ve dolmuş ihalesinin ardından alevlenen tartışma bitmedi. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Belediyeye yazı yazdık. Buraya taksi göndermeye yetkileri yok” dedi. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da, “İlçemizde 52 taksi var. Alaçatı’da ise sadece 5 tane… İlave olarak ihale ile 3 tane gönderdik. Yardımcı oldum. İstemezlerse geri çekeriz” dedi.

Çeşme’de ‘sarı’ kriz: İki başkan karşı karşıya!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Çeşme’de başlayan taksi krizi hız kesmeden devam ediyor.

Çeşme Belediyesi, otelcilerin isteği üzerine Alaçatı’da görevlendirilmek üzere taksi ve dolmuş ihalesine çıkarken artan talebi karşılama girişimi ortalığı karıştırdı. 



Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, sadece 5 taksi bulunan beldeye gönderilen taksilerin yasalara uygun olmadığını söyledi. Dalgıç, “Çeşme Belediyesi, Alaçatı’da hat ve güzergah tespiti yapamaz. Bu konu yasal değil. Buranın bir belediyesi ve yönetimi var. Bizimle bağlantı kurulmadan yapılan işe karşıyız. Belediye başkanı olarak hukuk kuralları çerçevesinde bu işlemi yapamayacaklarını ifade ettik. Gereken yazıyı Çeşme Belediyesi’ne gönderdim. Yine hukuki zeminde çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
 
İSTEMEZSE GERİ ALIRIM!
Toplam 52 taksisi bulunan Çeşme’de 5 taksi bulunan yere artı olarak üç taksi daha gönderen ve bunun için ihale yapan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da gelen tepkiye anlam veremediğini söyledi. Tütüncüoğlu, “İki kardeş partili belediye olarak oradaki soruna eğildik. Yıllardır insanlar isyan ediyor. Beş taksiye üç adet daha taksi eklense, vatandaş sorun yaşamasa ne olur? Ben, yardım edeyim dedim ama anlamadılar. İstemezlerse taksileri geri alırım. Bundan kolay bir iş yok. Benim için sorun değil” dedi.

 
KÖKTEN ÇÖZÜM GETİRDİK!
Alaçatı’da ciddi ulaşım problemlerinin yaşandığını ifade eden Tütüncüoğlu, “İnsanlar gittikleri yerlerde kalıyorlar. Geri dönemeyenler var. Dolmuş ve taksi sayısı çok yetersiz. Sürekli şikayet alıyoruz. Turizm bölgelerinde bu taleplerin karşılanması lazım… Muğla’nın Marmaris ilçesinde 475, Aydın Kuşadası’nda 425, Antalya’nın Alanya ilçesinde ise 900 taksi görev yapıyor. Koskoca Alaçatı’ya beş taksi olur mu? Bunu anlatamıyoruz. Gelen talebin karşılanması için kökten çözüm getirdik. Alaçatı’ya verdiğimiz taksileri geri alsak zaten sorun olmaz. Şu anda 52 olan Çeşme’deki taksi sayısına 10 taksi eklesek bile kaldırır” diye konuştu.
 
OTEL Mİ YAPIYORLAR?
Çeşme’deki otelcilerden gelen “taksi yetersiz, müşterilerimiz mağdur oluyor” eleştirilerine İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık’tan cevap geldi. Anık, yaz dönemi yoğunluğu için arttırılan taksilerin kışın sorun olduğunu ifade etti. Anık, “Otelciler ‘taksi yok’ diyor. Çeşme ve Alaçatı’ya binlerce insan geliyor. Onlar yer bulamadıklarında, konaklayamadıklarında bu arkadaşlar hemen otel, apart mı yapıyorlar. İhtiyaçlar karşılanıyor mu? Böyle mantık olmaz. Herkes kendi işine geldiği gibi bakıyor. Zaten yaz mevsiminin ortasına geldi. 40 günlük bir zaman dilimi için taksileri arttırmak doğru değil” dedi. Anık, boş olan yerlerden mevcut taksilerin dolu olan yerlere kaydırılmasının en doğru yöntem olacağını ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan gün 26 Temmuz 2013 Cuma 14:20

alaçatı zaten ayrı bir belediye çeşme belediyesinin ne haddine alaçatı belediyesine taksi göndermeye.

Yorumu oyla      11      5  
25 Temmuz 2013 Perşembe 16:12

yazik bu guzelim ilceyei istanbullu ve diger misafirler ve esnaf alacatiyi biryerlere getirmis dahada iyisini yapmaya calisiyorlar fakat birileri ufak hesaplarin pesinde allah kalbinize gore versin nedeyim

Yorumu oyla      17      6  
izmirli 25 Temmuz 2013 Perşembe 16:07

sayin baskanlar astigim astik kestigim kestik anlayisiyla bu isler yurumez ilcede masallah okadar yasalara uygun isler yapiliyorki bu taksi haberini okudugumda sasirdim dogrusu alacati girisindeki donerci kukirisciy midyecileri daricilar ve ataturk heykelinin yanindaki eskici bunlar seyyar birde isyerleri var kural tanimayan alacatinin yerlisi bu arkadaslar onlara yasa onun yonetmelik yok baskanlari var onlarin birde imar muduru bayan var insanlar yanina girmeye derdini anlatmaya korkuyor

Yorumu oyla      17      8  
O.T 25 Temmuz 2013 Perşembe 12:20

Konu ile ilgili bir önceki haber nasıldı anımsayın. 'Susam Çeşme'deki taksi sorunua el koydu' Şimdi anladınız mı Susam'ın el koyduğu(!) işlerin başına gelen gariplikleri. yalolop şarolop yöntemiyle iş hallediyor. Bu tür siyasetçilerin düşüncesi reklamın kötüsü olmaz yönündedir. Sorun ve sorunun çözümü kimin umurunda...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da turnuva heyecanı: Santra Sındır’dan
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Başkanlık Kupası Futbol Turnuvası’nın ...
Konak’ta geri dönüşüm rekoru
Konak Belediyesi’nin iki yıldır sürdürdüğü ambalaj atığı toplama projesinde ...
Balçova’nın gençleri kampta!
Balçova’daki kurumlar el ele vererek alt gelişim ve kaynaştırma gurubundaki ...
 
ESHOT 70 yaşında: Havagazı’nda nostalji resitali
Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 70. yaşını çeşitli etkinliklerle ...
Kocaoğlu’ndan Bakan’a İnciraltı mesajı: Yanlıştan dönmek…
İnciraltı'ndaki EXPO alanındaki imar planına ilişkili olarak 9 Ocak tarihinde ...
Aliağa'da geleceğin yıldızları yetişiyor
İzmir’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Gençlik Spor kulübü ...
 
İzmir Körfezi çipurayla dolacak
Kuş Cenneti’nin de yer aldığı Homa Dalyanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Başkan ve kaymakam şehit ve gazi aileleri ile iftarda
Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ...
Ülgür: Efes UNESCO’yu hak ediyor
Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için 5 yıl boyunca ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva