HABERLER>ENERJİ
23 Mart 2017 Perşembe - 13:47

Cengiz: Geleceğin yatırımı güneş enerjisi!

Güneş enerjisinden elektrik üretimi hızla artarken MC Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cengiz sistemin geleceğin yatırımı olduğunu söyledi. Cengiz, “Devlet teşviki ile birlikte bu konudaki projeler çoğalıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarını verimli kullanırsak enerji israfı da önlenir” dedi.

Cengiz: Geleceğin yatırımı güneş enerjisi!

Yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alan güneş enerjisinden elektrik üretimi çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin birçok yerinde yeni santral projeleri hayata geçirilirken güneşli gün sayısının fazla olduğu ova ve düz alanlarda da güneş panelleri kuruluyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santralinin kurulacağı Konya Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı’nın ihalesi gerçekleştirilirken bölgede bin megavatlık kapasiteyle 600 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılanması planlanmıştı.

KAYNAKLARI KULLANMALIYIZ
Yenilenebilir enerji kaynakları arasında en ön sıralarda yer alan güneş enerjisinin geleceğin yatırımı olduğunu belirten İzmir merkezli MC Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cengiz, devlet teşviklerinin sistemi cazip hale getirdiğini söyledi. Belediyeler başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun kendi kullandığı enerjiyi güneş panellerinden elde ettiğini anlatan Cengiz, “Güneşli gün sayısının fazla olduğu alanlarda düz araziler bu sistem için çok cazip. Elektrik enerjisini depolayan, bekleten bin sistem yok. Bu yüzden bizim enerji ihtiyacımız kullandığımızın çok üstünde. Dışarıdan doğalgazı alıp elektrik üretiyoruz. Ülke olarak barajlarımızdaki hidroelektrik santralleler yeterli gelmiyor. Rüzgar, su ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarımız var. Bunları değerlendirmemiz lazım. İzmir ve Ege Bölgesi bu konuda biçilmiş kaftan. Şu anda Konya Ovası’nda çok büyük bir santral kurulması çalışması var. Bu durum ülkemiz açısından çok önemli bir gelişmedir. Enerji israfının olduğu bir ülkede kendi değerlerimizden de faydalanmalı, dışarıya bağlılığımızı azaltmalıyız” dedi.

PROJE BÜYÜK ATILIM
MC Yapı Enerji Şirketi olarak Türkiye genelinde güneş enerjisi sistemi kurulum ve montajlama çalışmaları yaptıklarını belirten Cengiz, “Türkiye’nin birçok yerinde bu konuda yatırımlar var. Adana, Denizli, Bilecik, Malatya ve Gaziantep gibi yerlerde kurulumlar yaptık. Şirket olarak son teknoloji makineler ve cihazlarla çalışmalar yapıyoruz. Çelik, panel montajı dışında haritalandırma, kazık çakma, elektrik projesine uygun kurulum gibi birçok işlemi yapıyoruz. Şu anda bu sistem ülkemizde hızla yayılıyor. Enerji Bakanlığı’mızın yoğun gayretleriyle yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başladık. Konya Karapınar’daki dev proje ve yapılan ihale ülkemiz için büyük bir atılımdır” diye konuştu.

Cengiz ayrıca İzmir’de kurumların Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yenilenebilir enerjiye önem verdiğini söylerken ilçe belediyelerinin de çalışmalarda ön sıralarda yer aldığını belirtti. Geleceğin Yinelenebilir ve Yenilikçi Etkin Bölgeleri ve Kentleri (CİTYFIELD) içinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekrem Akurgal Yaşam Parkı Spor Salonu ve Otopark Alanı'na Fotovoltaik Güç Sistemi Kurulması, elektrikli otobüs projesi gibi işlerle dikkat çektiğini vurguladı.

 
CHP İl Başkanı Güven’den AK Parti’ye ‘edep’ çıkışı!
 
Sığacık’ta kıyı temizliği
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet yumuşak 22 Ağustos 2017 Salı 18:02

Adala sahasinda calistim parami alamadim.daha ne diyeyim ...

Yorumu oyla      11      5  
Gokhan saglam 23 Mart 2017 Perşembe 15:31

Yenilenebilir enerji sisteminin kurulumunu en iyi şekil de basaracaginizdan eminim ibrahim bey basarilanizin devamını dilerim her şey gönlünüzce olsun

Yorumu oyla      11      5  
çağatay cenger 23 Mart 2017 Perşembe 14:34

Başarılşarınızın devamını dilerim.Bu yatırımınız hem dogayı koruyarak enerji saglamak ve ülkeye katkı konusunda bir adım atmış oldunuz.Yeni projelerinizide bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
ENVER DUNDAR 23 Mart 2017 Perşembe 14:21

Gelecegin enerji sistemi Basaracaginda eminim Hersey gonlunce olur Basarilar diliyorum

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dev güneş santrali ihalesini kazanan belli oldu
Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santralinin kurulacağı Karapınar Yenilenebilir ...
ABD'nin haftalık ham petrol stokları azaldı
ABD'de haftalık ham petrol stokları 0,2 milyon varil azaldı.
Zorlu Enerji'nin İsrail'de kuracağı şirket tescil edildi
Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin, İsrail'de kuracağı şirketin kuruluş ...
 
Nükleer enerjide Fransız-Türk iş birliği
Küresel anlamda nükleer mühendislik hizmetleri sunan Fransız Assystem, ...
Rus petrol devi Ukrayna pazarından çıktı
Rus petrol şirketi Lukoil’in son aktiflerini de satarak Ukrayna pazarından ayrıldığı bildirildi.
Akaryakıt satışları arttı
Türkiye'de benzin, motorin ve LPG satışları geçen yıl bir önceki yıla göre arttı.
 
Gazprom Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı
Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk ...
ENSİA Başkanı Vatansever’den ‘güneş enerjisi’ mesajları
Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) Hüseyin Vatansever, ...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva