HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2020 Pazartesi - 10:43

Cemiyet binası için ‘orta hasarlı’ raporu!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti binasına deprem sonrası yapılan incelemelerde “orta hasarlı” raporu verildi. Binada ikamet yasaklanırken yapılan yazılı açıklamada faaliyetlerin Karataş Basın Merkezi’nde devam edeceği aktarıldı.

Cemiyet binası için ‘orta hasarlı’ raporu!

30 Ekim günü meydana gelen deprem sonrası İzmir Gazeteciler Cemiyeti binası için “orta hasarlı” raporu verildi. Cemiyet’ten yapılan bilgilendirmede süreç ile ilgili ayrıntılı rapor verildi. Ayrıca faaliyetlerin Karataş Basın Merkezi’nde devam ettiği aktarıldı.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Bilindiği üzere gerek pandemi gerek 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz. Özellikle deprem sonrası Cemiyetimizin bu anlamda sorunları ve iş yükü bir kat daha arttı. Ancak bu zorlu süreci, hep birlikte sizlerin verdiği destekle aşacak,  alacağımız her yolu gerçekleştirdiğimiz/gerçekleştireceğimiz her çalışmayı sizlerle paylaşacağız.

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen deprem sonrası vakit kaybetmeden cemiyet binamızda hasar ve sigorta (DASK) tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili kurumlara başvuruldu. Bu başvurusu sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen rapor Basın 1 ve Basın 2 binası için orta hasarlı olarak düzenlenmiştir. Tek temel üzerine inşa edilen (48 yıllık) çift girişli Basın 1 ve Basın 2 apartmanlarının birlikte hareket etmesi zorunludur.

Henüz DASK raporu sonucu tarafımıza gönderilmemiş ancak eksper ile yapılan sözlü görüşmeden anlaşıldığı üzere onun da orta hasar üzerinden düzenleneceği anlaşılmıştır. (Basın 2 Apartmanı’nın bazı sakinlerine bu rapor orta hasar üzerinden düzenlenmiştir.)

Bu süreçte Bakanlıktan gelen orta hasarlı rapor nedeniyle binalarda ikamet yasaklanmış, tahliye için de 3 ay süre tanınmıştır.

O günden bu yana cemiyetimiz çalışmalarını Karataş Basın Merkezimizde sürdürmektedir.  Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde cemiyetimize yer tahsisi konusunda talepte bulunulmuştur.

Bu rapor karşımıza iki seçenek çıkarmıştır: Ya 6 ay içinde binada güçlendirme yapılacak ya da 1 yıl içinde bina yıkılarak yeniden inşa edilecektir.

İGC Yönetim Kurulu olarak süreci en doğru, en ekonomik, cemiyet yararını en üst düzeyde gözetecek şekilde yürütmek için var gücümüzle çalışıyor, bu amaçla çeşitli kuruluşlardan da destek ve çözüme katkı konusunda görüş alıyoruz. Bunları sizlerle de paylaşmak görevimiz.

- TMMOB, Mimarlar Odası ve profesyonel kişi ve kuruluşlarla yaptığımız yerinde görüşmelerde güçlendirmenin yeterliliği konusunda çekinceler ve maliyetinin çok yüksek (1,5- 2 milyon Lira) olabileceği dile getirilmiştir. Ayrıca bu kuruluşlar orta hasar tespitinin deprem sonrası görüntüye göre yapıldığını, temelle bağlantılı kolonların binanın yaşı ve yeri açısından kötü durumda olduğunu belirtmişlerdir.

- Yaptırılan KAROT testinin 6/30 olarak çıkması yıkılması yönündeki görüşleri güçlendirmiştir.

- Basın 1 ve Basın 2 mülk sahipleri ortak hareket etmenin gerekliliğinden sürekli iletişim halinde, dayanışma ruhuyla en uygun çözüm yolu için iş birliği içerisindedir. Cemiyetimizin 12 dairesinin bulunduğu binada 24 mülk sahibinin binanın yıkılması yönündeki kararı bizim için de bağlayıcıdır.

- 1999 yılında değişen yasaya göre zemin artı 7 kat zorunluluğu, bu süreçte Belediye Meclisi tarafından eski halinde zemin artı 8 kat olarak karara bağlanmıştır. Bu da kat kaybını ortadan kaldırmıştır.

- Yeniden yıkılıp yapılmasının yaratacağı mali sorunları aşabilmek açısından orta hasarın ağır hasara çevrilmesi konusunda yasal süreç içinde itirazımız yapılmış, konunun görüşülmesi ve destek amacıyla İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’den randevu alınmış ancak bu randevu Sayın Valinin rahatsızlığı nedeniyle önümüzdeki günlere ertelenmiştir.

- Ayrıca tahliye zorunluluğu nedeniyle kiracılarımızın taşınmış olması cemiyetimizin en önemli gelir kaynağını da ortadan kaldırmıştır.

Değerli üyelerimiz,

Pandemi nedeniyle ağırlaşan iş koşulları, deprem sonrası sizlerle paylaştığımız üzücü gelişmeler cemiyetimizin çalışma takvimini engellememiştir. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulumuz her üyesiyle yoğun bir iş paylaşımı yaparak sorumluluk duygusuyla görevinin başındadır. Cemiyet personelimiz özveriyle çalışmaktadır. 9 Eylül Gazetemizdeki meslektaşlarımız da Covid-19’a inat haberin peşindedir.

AB projemiz de hiç aksamadan sürmektedir. Eğitim programımız pandemi nedeniyle online devam ederken, telif programı da ülkemizdeki özellikle genç, işsiz, serbest çalışan meslektaşlarımıza destek olmayı sürdürmektedir. Gazetemiz 9 Eylül bu program kapsamında bir yandan telif programı haberlerine sayfalarında yer verirken, bir yandan da çıkardığı özel ve bölge ekleriyle tamamlayıcı görev üstlenmektedir. Ayrıca bu amaçla kurulan Yayın Kurulumuzda Levent Bimen, Gönül Soyoğul, Mehlika Gökmen ve Yılmaz Coşkun özveriyle, uzun zaman ayırarak, yüz yüze toplanarak örnek bir çalışma gerçekleştirmektedir. Saygı ve minnet duyuyoruz.

Konak Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz, bu yıl uluslararası olmasına karar verilen ancak pandemi nedeniyle bunu gerçekleştiremediğimiz 4. Ulusal Eflatun Nuri Karikatür Yarışmamıza 500’ü aşkın katılım oldu. Jüri üyelerinin toplanmasıyla birlikte yarışmamız da kısa süre sonra sonuçlanacaktır.                                                                                                

Depremden zarar gören, evini taşımak zorunda kalan, sağlık sorunları yaşayan üyelerimize, meslektaşlarımıza bir nebze de olsa maddi destek sağlamaya, yanlarında olmaya çalışıyoruz.                                                                                                                                                    

Ne yazık ki pandemi uygulamaları nedeniyle bazı geniş katılımlı etkinliklerimizi de ötelemek durumunda kaldık. Bu günlerin elbette geçeceğini sağlıklı günlerde yeniden buluşacağımızı biliyoruz.

İşte tüm bunları yaparken de sayıları 927’ye ulaşan siz değerli üyelerimizden güç alıyoruz. Bu zorlu süreçteki yol haritamızı belirlerken düşünceleriniz, görüşleriniz çok kıymetli. Bunları bizimle yazılı olarak paylaşmanız cemiyet tarihimize kayıt olarak geçecektir.

Ayrıca yakın bir zamanda siz değerli üyelerimizle online bir toplantı da gerçekleştireceğiz.

Zaman içinde Cemiyet binamıza ilişkin tüm gelişmeleri sizlerle paylaşacağımızı bildirir, hepinize sağlıklı günler dileriz”

 
Bornova'daki tarihi evler restorasyon yolunda
 
Hastane yangınında can kaybı 12'ye yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı iddianamede iki konuya vurgu yapmıştı: O suçtan yargılanması talep edildi
Cumhurbaşkanına hakaret dahil birçok suçtan yargılanan Gaziemir Belediye ...
Sokak kısıtlaması sırasında halay çektiler!
Bağcılar'da hafta sonu kısıtlama devam ederken bazı gençler sokakta halay ...
4 ilde FETÖ operasyonu! 10 şüpheli için flaş karar
Balıkesir merkezli İzmir, Çorum ve Mardin´de, eş zamanlı başlatılan FETÖ ...
 
Çin'e gidecek ikinci tren yola çıktı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'den Çin'e ...
Ödüllü Mimar Arolat: Belediye Binasının yıkımı büyük bir yanlışlık olur
Kent gündeminde son dönemde sıklıkla tartışılan depremde hasar gören İzmir ...
Torbalı'da esrarengiz koku!
İzmir'in Torbalı ilçesinde hissedilen ağır koku sabah saatlerinde etkisini ...
 
Hafta sonu 38 bin 874 kişiye ceza yazıldı!
38 bin 874 kişiye kısıtlamalara uymamaktan işlem uygulandı.
Ses bombası paniği! Çok sayıda polis sevk edildi
Adana’da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sokağa atılan ses bombası patladı.
'Bana teşkilatın numarasını verin' demişti... Yine vukuat işledi
Tuzla'da denetim sırasında maskesiz olduğu gerekçesiyle hakkında işlem ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva