HABERLER>GÜNCEL
16 Haziran 2017 Cuma - 12:22

Cem Yılmaz mesaj göndermişti: AK Partili vekilden sürpriz

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz'da yaşayan 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ın müzik çalışmalarını daha rahat yapabilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Cem Yılmaz mesaj göndermişti:  AK Partili vekilden sürpriz

Külünk, otizmli Yunus Yazar'ı, Beykoz'daki evinde ziyaret etti.  Yunus Yazar ve ailesiyle görüşen Külünk, müzik öğretmeni Özgen Zeybek'ten bilgi aldı. Külünk, Yazar'ı, durumunu incelemeye alan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç ile telefonda görüştürdü. 

YÖK'e ulaştırmak üzere Yunus'un sağlık ve eğitim durumunu anlatan bilgileri içeren dilekçeyi alan Külünk,  Yunus'un müzik çalışmalarını daha rahat yapabilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Her birinize Yunus'u yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Bu yetenek zayi edilmemeli." dedi. Ziyarette Yunus Yazar da Metin Külünk'e piyano çaldı.

Cem Yılmaz mesaj göndermişti... AK Partili vekilden sürpriz

"Yunus, Türkiye'de herkes işini iyi yaptığı zaman ortaya nasıl bir şey çıktığının ispatıdır" 

Milletvekili Metin Külünk, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, medyanın, ailenin ve öğretmenin gücü birleştiği zaman ortaya Türkiye tablosunun çıktığını söyledi.  Yunus'un, Türkiye'deki otizmle birlikte var olan engelsiz yaşamın önemli sembollerinden olduğunu vurgulayan Külünk, "Yunus, Türkiye'de herkes işini iyi yaptığı zaman ortaya nasıl bir şey çıktığının ispatıdır. Yunus, otizmin engel olmadığını, üzerine gidilirse, inanılırsa, otizmli kabul ettiğimiz evlatlarımızın ne kadar büyük başarılara imza attığının ispatını gösteriyor. Yunus inanıyorum ki Türkiye'nin en önemli piyanistlerinden olacak ve bir gün New York'ta, Tokyo'da, Berlin'de, Paris'te, Brüksel'de, Ankara'da piyanosuyla parçaları seslendirecek ve herkes Yunus'u ayakta alkışlayacak." diye konuştu.

Cem Yılmaz mesaj göndermişti... AK Partili vekilden sürpriz

"Medyanın pozitif katkısı Yunus'u bize ulaştırdı" 

Haberi yapan AA muhabiri Burcu Çalık'a teşekkür eden Külünk, şu değerlendirmelerde bulundu: "Burcu kardeşimiz olmasa haberimiz olmayacaktı, halbuki bizim haberdar olmamız lazımdı. Yunus Yazar örneği, siyasetin sokakta yapılması gerektiğinin ispatıdır. Medyanın pozitif katkısı Yunus'u bize ulaştırdı ama buradaki asıl güç annesi, öğretmenidir. Konunun asıl ortaya çıkış gerekçesi Yunus, devlet konservatuvarına gitmek istiyor. Üniversite sınavında puan engeline takıldığı için mümkün olmadı. Oysa Yunus piyano çalabiliyor, kabiliyeti çok yüksek. İnanıyorum ki diğer arkadaşlarıyla konservatuvar sınavına girdiklerinde eşitlenecek. Konu buradan başladı ve YÖK'e müracaat ettik. Hasan Mandal konuya hemen ilgi gösterdi. Akabinde YÖK Başkanımız konuya dahil oldu ve bu işle ilgili kurulu topladı. 'Ne yapabiliriz?' sorusunu sordu ve ben de ondan aldığım bilgilerle koşarak Yunus'un dilekçesini almaya geldim. YÖK de o dilekçeyle birlikte konuyu değerlendirecek."

TULUYHAN UĞURLU ZİYARET EDECEK

Külünk, müzik öğretmeni Özgen Zeybek ve sanatçı Cem Yılmaz'a teşekkür ederek, Tuluyhan Uğurlu'nun Yunus Yazar'ı ziyaret edeceğini ve onun direktifleri doğrultusunda gencin eğitimlerine devam edeceğini söyledi. 

"Çok mutlu oldum" 

Yaşadığı sevinç sonrası duygularını anlatmakta güçlük çeken Yunus Yazar da "Çok sevindim, mutlu oldum. Milletvekilimiz Ankara'dan kalktı geldi. Teşekkür ederim." dedi. Otizmli 19 yaşındaki piyanist Yunus Yazar'ın müzik öğretmenliğini yapan Özgen Zeybek, uzun süredir engelli ve otizmli gençlerin önündeki baraj engelinin kalkmasını istediğini belirterek, konuyla ilgili çalışmaların başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Zeybek, "Yetenekli olup da YGS'de takılan öğrenciler için Yunus inşallah bir adım olacak ve bu şekilde onların da önü açılacak. Biz sadece yeteneği olan öğrenciler kendilerini yetenek sınavıyla göstersin istiyoruz. Çünkü YGS barajı otizmli ve engelli çocuklara hitap eden bir şey değil." diye konuştu. (AA)

 
İzmir'de bir aile yok oldu: Çığlıklar gelince...
 
Kahvehanede bayıldı, arkadaşları oyuna devam etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bir aile yok oldu: Çığlıklar gelince...
İzmir'in Konak İlçesi'nde 60 yaşındaki Cemal Işıkhan ile aynı yaştaki ...
İzmir'de teröre aman yok: 6 gözaltı!
İzmir'de terör örgütü DEAŞ adına faaliyet gösterdikleri öne sürülen 6 zanlı gözaltına alındı.
İzmir sokaklarında hakimi kovaladılar, tutuklandılar!
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde trafikte tartışma sırasında, yaya olan ...
 
İzmir'de on bin öğretmen eğitim aldı
21 Mart 2017 tarihinde ilk çalışma startını veren mesleki gelişim akademisi ...
Susuzluk tarihe karışıyor: İzmir'in o ilçesine can suyu
Egenin incisi İzmir ilinin ekonomisinde tarımın katkısı büyüktür. İldeki ...
Kalbinden bıçaklamıştı: İzmir'de her yerde aranıyor!
İzmir’de 15 yıldır beraber yaşadığı Mehmet Sabırlı tarafından Dilek Mamalı’nın ...
 
3 belediye başkanı görevlerinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığınca, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri ...
Bank Asya üst düzey yöneticilerine baskın
Bank Asya'da 2014 yılı ve sonrasında görev alan üst düzey yöneticiler ...
Cenazesini kadavra olarak bağışladı: Alkışlarla uğurlandı...
Bodrum'da beynindeki tümör nedeniyle 73 yaşında yaşamını yitiren Türkiye'deki ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva