HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2024 Salı - 21:01

Çelik'ten 3'üncü kez adaylık açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Bununla ilgili bir siyasi gündemimiz yok Meclis'in kendini feshetmesi gibi. Önümüzdeki 5 seneyi iyi değerlendireceğiz. Siyasette bildiğim bir şey var. Liderlerin siyasi ömrüne vatandaş karar verir. Vatandaşımız cumhurbaşkanımız hizmet etsin istiyor. Böyle büyük bir irade var" dedi.

Çelik ten 3 üncü kez adaylık açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik CNN Türk’e Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin'in sorularını yanıtladı.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Yakın coğrafyamıza bakarsak pusula demokrasimizin gücünü gösteriyor. Az ya da çok bu partileri vatandaşlarımız var etti. Siyasal bilince sahip bir ülkeyiz.

Cumhurbaşkanımız bunu sık sık söyler. Bizim hatırlanacağımız şeyler eserlerdir, yaptığımız işlerdir. Ben çok uzun zamandır kendisi ile beraberim. Yorulmaksızın, durmak bilmeksizin çalışır. Siyasette gençlerin yetişmesine çok önem veriyor. Onlara bir gün devralacaklarını her zaman hatırlatıyor. Siyaset yaptığımız görevlerden daha geniş bir şey. Cumhurbaşkanımız için siyaset bir hayat tarzı. O siyaseti bırakırım anlamında bir ifade değil.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 3. KEZ ADAY OLUR MU?

Bununla ilgili bir siyasi gündemimiz yok Meclis'in kendini feshetmesi gibi. Önümüzdeki 5 seneyi iyi değerlendireceğiz. Siyasette bildiğim bir şey var. Liderlerin siyasi ömrüne vatandaş karar verir. Vatandaşımız cumhurbaşkanımız hizmet etsin istiyor. Böyle büyük bir irade var. Cumhurbaşkanımızın liderliği organik. Millet kal derse kalırız, git derse gideriz der cumhurbaşkanımız da. Seçim vesilesi ile dışarıda gördüğüm Cumhurbaşkanımıza teveccüh artarak devam ediyor.

Siyasetçi yetişrmek demek demokrasinin güçlenmesi demektir. Bize verilen Meclis üyelikleri çalışmasında kadın ve gençlik kontenjanlarının güçlü olması şeklinde Cumhurbaşkanının talimatı var. Kadın hareketimiz de çok güçlü bizde.

"BİRÇOK SEÇİMİ GÖRDÜK, SAHANIN NE SÖYLEDİĞİNİ BİLİYORUZ"

Geçen seçimlerde bize Sayın Kılıçdaroğlu için önde deniyordu. Bir sürü siyaset bilimci, daha sonra analizinde nasıl yanıldığını izah etmek zorunda kaldı. O zaman dedik ki saha böyle söylemiyor. Bu kadar seçim geçirdik, iyi kötü görüyoruz. AK Parti Genel Merkezi'nde ypaılan toplantılar sonrasında verilen kararların vatandaşlarımız tarafından heyecanla kabul gördüğünü görüyorum. Yerel yönetimler başkanlığımız var bizim. Seçim bittikten sonra 5 yıl boyunca sürekli fotoğraf çeker. Masaya oturduğumuzda bu 5 yıllık performanslar bakılır. AK Parti Genel Merkezi izole değil. Anadolu'daki her yere hakim bir siyaset merkezi. Adayların tespit edilmesinde birden fazla mekanizma kullanılıyor. Siyaset bir matematik alanı değil, mutlak değil. Ancak 20 yıldır denenmiş metotlar bunlar.

 

 

BU SORULAR OPERASYONEL SORULAR MI?

Bazen diyorlar ki siz hayat tarzına müdahale ediyorsunuz. Şu ya da bu sebeple bir kaygı oluşmuşsa buna cevap vermek borcumuz. Bu tartışmalar siyasetten çıkmadı. Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olduğu zamanda da bu tarz konuşmalar çıktı. Bayalar otobüse binemeyecek vs diye. Çok net ve açık söylüyorum, çok partili döneme geçildiğinde hayat tarzına müdahale edilmeyen tek dönem bizim dönemimiz. Özellikle CHP, kendi idolojisini dayatmak için hangi yöntemleri kullanmış? Bu soru soruluyor ama sokağa çıktığımız zaman bu sorunun hiçbir karşılığı yok. Bu tip olaylar olduğunda ilk tepkiyi biz veriyoruz.

SÜRPRİZ BÜYÜKŞEHİR KAZANACAĞINIZI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Arkadaşlarımızın performansını tek tek çok iyi buluyoruz. Bu açıdan baktığımızda yükselen bir trend olduğunu görüyoruz. Kaybolacağını söyleyenler çok manipülatif şeyler. CHP'li Özel'in dediği gibi Atatürk şu, şu illeri alın diyor. Atatürk'le bu işin ne ilgisi var. Biz demokratik terbiye icabı şu ili alacağız diyemem. Orada oy kullanacakları etkileyemem. Ama arkadaşlarımızın performansı gayet iyi.

 
Hırka-i Şerif ziyarete açılıyor!
 
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den ‘baba evi’ne çağrı: Yeriniz başköşedir!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova’da katıldığı iftar programında önemli ...
Özel konuştu, İnan 'tarihi itiraf' dedi: Sabuncubeli'nin keyfini çıkar!
CHP Lideri Özel'in bugünkü İzmir programında sarf ettiği Manisa-İzmir ...
CHP Lideri Özel: İzmir'de büyük bir oyun oynanıyor!
CHP Genel Başkanı  Özgür Özel, Bayraklı’da düzenlenen Halk Buluşması’nda ...
 
Zafer Partisi lideri Özdağ İzmir'de... Sığınmacıları 1 senede gönderme vaadi!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ İzmir'de yaptığı ziyaretlerde geçici ...
CHP İzmir adayı Tugay: Değişim, dönüşüm ile tamamlanacak
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay,  İzmir Ticaret ...
AK Partili Bursalı CHP'li Bakan'a sordu: İzmir’in kamu kaynakları nereye gitti?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Cumhur ...
 
Bakan Uraloğlu: Biz hizmet için siyaset yapıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Biz hizmet için siyaset ...
Çiftçioğlu sosyal projelerini anlattı: Öğrencilere burs ve otobüs bileti müjdesi!
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, üniversite öğrencilerine ...
Büyükşehir adayı Tugay: CHP İzmir'de açık ara birinci!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Partimiz İzmir’de ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva