HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2024 Salı - 18:42

CHP Lideri Özel: İzmir'de büyük bir oyun oynanıyor!

CHP Genel Başkanı  Özgür Özel, Bayraklı’da düzenlenen Halk Buluşması’nda vatandaşlara hitap etti. Özel, Cumhur İttifakı'nın İzmir'de logo kullanmadan kampanya yürüttüğünü belirterek "Büyük bir oyunun içindeyiz. Birileri aday olmuş İzmir’e, Türkiye’nin her yerinde Recep Tayyip Erdoğan resmi var İzmir’de yok. Ampul zaten yok. İzmir’de Erdoğan’ı gizleyerek propaganda yapıyorlar ve İzmirli’den oy istiyorlar. Oy istiyorsun da bak İrfan’ın genel başkanı burada, logosu yakasında" dedi. Özel ayrıca "AKP zihniyetinin yönettiği şehirlerde özgürlük yok, belli saatten sonra zabıta, polis karışır" dedi.

CHP Lideri Özel: İzmir de büyük bir oyun oynanıyor!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ –  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim programı kapsamında İzmir’de bir dizi programa katılıyor.

Özel, Deprem Anıtı Meydanı’nda Bayraklılı vatandaşlara hitap etti.

Özel’in konuşmalarından satır başları şöyle:

“CHP İzmir’i ‘çantada keklik sanıyor’ diyorlar. Biz İzmir’i dinliyoruz. Okuyoruz, anketler yaptırıyoruz ve ona göre İzmir’de büyük bir değişimi başlatıyoruz.

Geçmiş dönemlerde partimize hizmet eden başkanlarımız çok kıymetli. İzmir’in beklentisi ve en önemli talebi büyük bir değişimden yana.  Bunun iki aksı var. Bunlardan biri kadınlar. Atatürk bütün dünyadan yıllar önce kadına seçme seçilme hakkı vermişken cumhuriyetin 100. Yılında kadın devrimi vakti gelmişti. 9 ilçede kadın adaylarımız var, Atatürk’ün kızlarını Atatürk’ün kentine emanet ediyorum. Atatürk cumhuriyeti canı pahasına kurdu. Genel başkanlara veya milletvekilleri emanet etmedi bu cumhuriyeti, gençlere emanet etti. Genç adaylarımızı İzmir’e emanet ediyorum.

ÖZEL'DEN ‘BABA EVİ’NE ÇAĞRI: YERİNİZ BAŞKÖŞEDİR!

İzmir’deki CHP listelerinden biri de gençlere duyduğu güven ve gençlere verdiği görevdir. 30 adayın 12’si 40 yaş altında. Gençlik kollarında uzun yıllar çalışmış  ve belediyede çalışmış örgütten gelen 39 yaşında İrfanımız var. Değerli İzmirliler 12 tane genç belediye başkanımızı laik ve çağdaş İzmir’e emanet ediyorum. İrfan Önal’ı da sizlere emanet ediyorum.

30 tane belediye başkanı ve bir takım kaptanı Cemil Tugay var, onu da sizlere emanet ediyorum.

Her ikisinin kapısı herkese açık ama depremsellik sorunu, depremzedenin mağduru olan kim varsa onların İrfan’a, Cemil’e ve bana emanettir.

ÖNAL VE TUGAY’A ÇOK GÜVENİYORUM
Türkiye’nin dört bir yanında büyükşehir adaylarımız var. İlçe belediye başkan adaylarımız var. Her birinden iyi ve dürüst yönetim bekliyoruz. Bu iki başkanımızdan ayrı bir beklentim var. 2020 yılında burası bir deprem felaketi yaşadı. 117 canımızı kaybettik. Hep beraber göz yaşı döktük. Bu  iki arkadaşımızın temel görevi depremzedelerin mağduriyetlerini ortadan kaldıracaklar. Kentsel dönüşüm için, aynı felaketi yaşamamak için ikisine birden çok inanıyorum, çok güveniyorum.

İZMİR’DE ERDOĞAN’I GİZLEYEREK PROPAGANDA YAPIYORLAR
Büyük bir oyunun içindeyiz. Birileri aday olmuş İzmir’e, Türkiye’nin her yerinde Recep Tayyip Erdoğan resmi var İzmir’de yok. Ampul zaten yok. İzmir’de Erdoğan’ı gizleyerek propaganda yapıyorlar ve İzmirli’den oy istiyorlar. Oy istiyorsun da bak İrfan’ın genel başkanı burada, logosu yakasında.

Buradan soruyorum; İzmir’e aday olunca sakalını toplatan bıyığını düzelten adam; sen genel başkanını neden saklıyorsun? Atatürk’le İnönü’ye iki ayyaş diyen adamı neden saklıyorsun? Fesli Kadir ‘Atatürk heykelleri devrilecek’ diyordu, bu adamlar şimdi gelmiş İzmir’de büyükşehir belediye başkanı olmak istiyor. Haydi canım sende.

AKP ZİHNİYETİNİN YÖNETTİĞİ ŞEHİRLERDE ÖZGÜRLÜK YOK
İzmir özgür bir kent olmasaydı o rahatlığı yaşanması mümkün değildi. AKP zihniyetinin yönettiği şehirlerde özgürlük yok, belli saatten sonra zabıta, polis karışır. İzmir’i kimseye karıştırmayız, kimseye bulaştırmayız.

Cumhur İttifakı var ama demokratların hepsinin bir arada olduğu bir ittifakı var; İzmir İttifakı var burada. Türkiye’de Türkiye İttifakı var.

Biz Türkiye İttifakı’yız. Mezhebine, doğduğu yere bakmadan bu ülkeyi seven, milli takım gol atınca sevinen herkes Türkiye İttifakı’dır.

Başkanlarımıza çok güveniyoruz. Bayraklı, İrfan, Tugay, İzmir size emanettir. Cumhuriyetin sancak gemisi İzmir İzmirliler’e emanettir.

BAYRAKLI’DA HÜKÜMET AYRIMCILIK YAPTI
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal ise programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün anıt önünde acı geçmişizi yad ediyoruz. Sadece canlarımızı değil, umutlarımızı da yitirdik. O günden sonra AKP afet bölgesi ilan etmedi, ayrımcılık yaptı. Depremin hemen ardından belediyelerimiz ile kendi alanlarımızı sağlamaya çalıştık. Kentsel dönüşüm sürecinde AKP burada ikircikli bir tavır içerisinde oldu. Devlet eliyle yapılması gerekenler yapılmadı.

Yasalardan kazanılmış haklarımızla ile K Planlarını geçirdik. İnşaatlarını yapamayan vatandaşlara belediye olarak emsal artışı getirdik. Biz orada olduğumuzda kendi dayanışmamızla her şeyin üstesinden gelebiliriz. Bundan sonra da dayanışma içerisinde olacağız.

İlk 100 günde yollarla ilgili çalışmaları yapacağız. Kreş hizmetlerimizi yapacağız. 203 dönümlük alan aktif yeşil kazandıracağız. Yarın depremden yıkılmaya mahkum evlerde yaşamak zorunda değiliz. Adadan parsele bir dönüşümü uygulayacağız. Vatandaşın cebinden bir kuruş çıkmadan dönüşüm yapacağız. Rantsal değil halksal dönüşümü yapacağız. 400’ün üzerinde yeşil alan İstanbul’da talana verildi AKP tarafından.

 
Erdoğan, nisan ayında Irak'ı ziyaret edecek!
 
Özel konuştu, İnan 'tarihi itiraf' dedi: Sabuncubeli'nin keyfini çıkar!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 14 Mart 2024 Perşembe 00:24

Değişim şarttı oldu, birileri hazmedemiyor o ayrı mesele, kimse baba evini terk etmez ancak hainler ve troler kaçar burda troll çok yazıp duruyorsunuz boşuna klavye sanatçılığı yapmayın troller

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyakalı 13 Mart 2024 Çarşamba 11:42

Özgür Özel hep ucuz polemik peşinde. Halka inin, sokakları gezin, bunca seneler İzmir’e yaptıklarınızı görün.Öyle tepeden halka bakmayın.

Yorumu oyla      3      0  
lol 13 Mart 2024 Çarşamba 11:23

oyunun başındaki de sensin

Yorumu oyla      2      0  
Emekli 13 Mart 2024 Çarşamba 11:02

Evet izmirde çok büyük bir oyun oynandı.Bu oyunu İzmire siz oynadınız sayın Özel.Lutfen daha çok konuşmayın Çünkü İzmirlilerin aydın İnsanlardır Ve ne yapacaklarını bilir ve sağlıklı kararlar verir İzmire gölge etmeyin yeter.

Yorumu oyla      2      0  
izmir 13 Mart 2024 Çarşamba 10:03

hadi ordan 20 yıldır aynı senaryo. 2002 de ilk seçildiğinde de kadınlar erkekler ayrı otobuslere binecek diye kandırdınız. yetti artık. biz hizmet istiyoruz. bir tane sağlam projeniz yok.

Yorumu oyla      4      1  
baran 13 Mart 2024 Çarşamba 06:20

35 yıldır oyun çeviren chp nin ta kendisidir.

Yorumu oyla      9      9  
13 Mart 2024 Çarşamba 05:51

Bir daha ne zaman geleceksiniz

Yorumu oyla      6      3  
Serdar 13 Mart 2024 Çarşamba 05:02

Ceketi koysam kazanır devri bitti! Hizmet alamayan biz İzmirliler artık değişimi sandıkta yapacağız.oy vermeyeceğiz

Yorumu oyla      14      6  
Antrenör 13 Mart 2024 Çarşamba 00:13

Sayın Özel sizde ekibinizde oyun yok mu? Imamoğlunu paraşütle taşıdı Kılıçdaroğlu ne oldu? Parti içinde ve belediyede etnik temizlik yaptı ama Dem in oylarını istiyor bu seçimde oyunu göreceksiniz....

Yorumu oyla      10      7  
MURTAZA İZMİRLİ 12 Mart 2024 Salı 22:14

Sayın ÖZEL bazen kazandığınızı düşündüğünüzde hata ve hatta teknik açıdan kazandığınız sayısal olarak bunu ifade etse de, aslında uzun solukta kaybedilen şeyler vardır. İzmir açısından, işte siz son süreçte yaptıklarınızla tam da bu noktadasınız Sayın ÖZEL.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer Partisi lideri Özdağ İzmir'de... Sığınmacıları 1 senede gönderme vaadi!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ İzmir'de yaptığı ziyaretlerde geçici ...
CHP İzmir adayı Tugay: Değişim, dönüşüm ile tamamlanacak
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay,  İzmir Ticaret ...
AK Partili Bursalı CHP'li Bakan'a sordu: İzmir’in kamu kaynakları nereye gitti?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Cumhur ...
 
Bakan Uraloğlu: Biz hizmet için siyaset yapıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Biz hizmet için siyaset ...
Çiftçioğlu sosyal projelerini anlattı: Öğrencilere burs ve otobüs bileti müjdesi!
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, üniversite öğrencilerine ...
Büyükşehir adayı Tugay: CHP İzmir'de açık ara birinci!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Partimiz İzmir’de ...
 
Krizi bitiren fotoğraf!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’deki ilk gün programında ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan Gıda Çarşısı mesaisi!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
Erdoğan: Yönümüzü kendi köklerimize döndük
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'nda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva