HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2017 Pazar - 09:13

Çavuşoğlu İzmir’de STK’lara seslendi: Tek sitem ettiğim kişiler…

Çavuşoğlu, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "Tek itiraz ettiğim, sitem ettiğim kişiler, MHP'li olup da Sayın Bahçeli'ye kızdığı için ya da partiyle geçinemediği için 'Hayır' vereceğini söyleyenler" dedi.

Çavuşoğlu İzmir’de STK’lara seslendi: Tek sitem ettiğim kişiler…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Çiğli İlçe Başkanlığınca otelde düzenlenen toplantıda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

- ÇAVUŞOĞLU’NDAN İZMİR’DE MESAJ YAĞMURU!..

Halk oylaması sürecinde vatandaşları bilgilendirmeyi önemsediklerini belirten Çavuşoğlu, oy kullanacak herkesin anayasa değişikliğini içeren 18 maddeyi okuması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, geçmiş dönemde ülkeyi yöneten siyasiler arasında yaşanan sıkıntılardan örnekler vererek, sistemdeki çift başlılık nedeniyle vuku bulan krizlerin faturasını vatandaşların ödemek zorunda kaldığını dile getirdi.

Mevcut sistemin kendisini düşünen cumhurbaşkanı için en iyisi olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Yürütme yetkin varsa hesap vermelisin. Neymiş efendim, vatana ihanet suçu varmış. Yüzde kaçla gönderiyorsun? 4'te 3'ü Meclis'te yakalarsan gönderirsin. Anayasada bugün vatana ihanet diye bir suç tanımı var mı? Var. Yasalarda var mı? Kenan Evren öyle numaralar çekmiş ki vatana ihanet hoşumuza gidiyor, vatana ihanet eden gitsin. Öyle bir suç tanımı yok ki! 4'te 3'ü bulursan Meclis'te. Şimdi ise 3'te 2'yi bulursan cumhurbaşkanı Yüce Divan'a gidecek, cumhurbaşkanının yardımcıları da gidecek, aynı şekilde. Yüzde 50 artı 1'i bulduğun zaman soruşturma açacaksın cumhurbaşkanına."

"Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın ekstra bir güce ihtiyacı yok"
Çavuşoğlu, yeni sistemde cumhurbaşkanının siyasi partiye üye olması gerektiğini, siyasi partilerin de hizmet için araç olduğunu ifade etti.

Seçilen kişinin görevi süresince tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, seçim bölgesi Antalya'daki CHP'li belediye başkanlarından gelen hiçbir talebi geri çevirmediğini, onlara pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi.

Yeni sistemin önemine değinen Çavuşoğlu, "Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın ekstra bir güce ihtiyacı yok. Sevin, sevmeyin, arkasında da büyük bir halk gücü var. İşte 14 parti birleşti, ilk turda yüzde 52 oy aldı, ikinci tura kalmadı. Bugün de öyle. Anayasanın verdiği gücü istediği zaman kullanabilir mi? Kullanır. Karşılığında da hesap vermek zorunda değil. Yeni sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır arkadaşlar." şeklinde konuştu.

"Yüzlerce CHP'li arkadaşlarım da 'Evet' demeye karar verdi çünkü o da okumamış içeriğini"
Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinin ilk defa bir seçimde bu kadar taraf tuttuğuna işaret ederek, Türkiye'nin hiçbir dönem Avrupa'daki seçimlerde taraf olmadığını dile getirdi.

"Hayır" oyu kullanacak vatandaşlara saygı duyduğunu ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ, PKK, DHKP-C, DEAŞ terör örgütleri, Türkiye'yi çok sevdikleri için mi 'Hayır' kampanyası başlatıyor? Türkiye'nin istikrarını, demokrasisini senden benden daha çok düşündükleri için mi 'Hayır' kampanyası başlatıyorlar? Burada tek itiraz ettiğim, sitem ettiğim kişiler, MHP'li olup da Sayın Bahçeli'ye kızdığı için ya da partiyle geçinemediği için 'Hayır' vereceğini söyleyenler. Oysa bunların hepsi vatansever.

İçeriğiyle ilgili 'Hayır' de, 'Saygım var diyeyim.' ama bir kişiye kızdın diye dağdaki PKK ile aynı safta görünemez bir milliyetçi. İçeriğine 'Hayır' diyorsan ona bir şey diyeceğim yok, o içeriğiyle ilgili ama nefsimize yenilerek o hainlere, 'Ülkücüler de benim yanımda.' dedirtemez benim ülkücü kardeşlerim. Onlarla oturuyoruz, sohbet ediyoruz, böyle anlatınca çoğu ülkücü kardeşim değişti. Bu anayasa paketinin içeriğiyle çok medeni şekilde tartışarak yüzlerce CHP'li arkadaşlarım da 'Evet' demeye karar verdi çünkü o da okumamış içeriğini."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, halk oylamasına ilişkin kara propaganda yapıldığına işaret ederek, "Antalya'da Ruslara gitmişler, bizim CHP'li arkadaşlar, 'Rejim değişikliğidir, 16 Nisan'da şeriat gelecek, sizi de doğrudan Müslüman yapacaklar...' (salonda gülüşmeler olması üzerine) Gülüyorsunuz, inanmıyorsunuz ama doğru. Bu kadar acizleştik kardeşim. Bu ülkede yaşamak için gelen insanlara korkuyu niye salıyorsun sen? Niye korkutuyorsun, huzurunu bozuyorsun? Bu, insanlığa sığar mı? Sığmaz." ifadelerini kullandı. (AA)

 
Koalisyon 229 sivili 'yanlışlıkla' öldürdü!
 
TIR görünümlü villa!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pirinç bulgur mevzusu 2 Nisan 2017 Pazar 16:44

Sayın Bakanım ekonominin hali nedeniyle kararsızlar çok fazla, ekonomi bu halde iken referandum gereksiz diyenleri bence Mhp li muhalifleri ikna etmeden önce düşünmek daha doğru olmaz mı?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan 'Ülker reklamı' için ilk yorum
Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayında soruları yanıtlarken büyük tepki ...
Bozdağ: Değişim için Azrail'i beklemeye gerek yok
Adalet Bakanı Bozdağ, "(Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi) Bu sistem, Türkiye'yi ...
Yıldırım: Anket sonuçları var ama paylaşmayacağım
Başbakan Binali Yıldırım, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında soruları ...
 
'Kendine güvenen bir insan projesini millete söyler'
CHP Antalya Milletvekili Baykal, "Kendine güvenen bir insan projesini ...
Erdoğan: Elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu PKK yanlıları ikide bir diyorlar ki 'barış, ...
AK Partili Dağ: Evet çıkarsa vesayet alışkanlığı bitecek!
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği ...
 
Başbakan Yıldırım: Gün hileli tuzakları...
Başbakan Yıldırım, "Gün uyanık olma günüdür, hileli tuzakları görme, ferasetli ...
CHP Konak'tan 81 ile yöresel kıyafetlerle çağrı!
CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, 81 ilin plakasını taşıyan ve ...
Kılıçdaroğlu: Hiçbir yabancı gelip burada...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin geçmesi halinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva