HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2019 Salı - 15:59

Büyükşehir seçiminin röntgeni: Soyer 28, Zeybekci 15 ilçede kendi adaylarını geçti!

Yerel seçim sonuçlarına göre itirazların ardından sandıklar şekillenirken Millet İttifakı Adayı Tunç Soyer 28 ilçede kendi partisinin belediye başkan adaylarından fazla oy aldı. Cumhur İttifakı Adayı Nihat Zeybekçi ise 15 ilçede kendi partisinin adaylarını geçebildi.

Büyükşehir seçiminin röntgeni: Soyer 28, Zeybekci 15 ilçede kendi adaylarını geçti!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimin ardından açılan sandık sonuçlarına göre isimler netleşirken seçim kurullarına yapılan itirazlar ise sürüyor. İlçe ve İl Seçim Kurulları’nın henüz mazbata dağıtımına başlamadığı İzmir’de  sonuçlar şekilleniyor. Millet İttifakı Adayı Tunç Soyer’in yüzde 58, Cumhur İttifakı Adayı Nihat Zeybekci’nin yüzde 39 oy aldığı İzmir’de AK Parti, 2014 yerel seçim sonuçlarına göre kazandığı Kemalpaşa, Menderes ve Torbalı’yı kaybederken Bayındır ve Bergama ilçelerini kazandı. İtiraz süreçleri devam ederken Büyükşehir adaylarının ilçelerde aldığı oylar da netleşti.

Seçim Kurulu’nun sandık birleştirme tutanaklarına göre Tunç Soyer, İzmir’in 30 ilçesinde büyük başarı gösterdi. Soyer, kendi partisinin adaylarının 28’inin önüne geçti. Soyer, sadece Menderes’te CHP’li Mustafa Kayalar ile Ödemiş’te Mehmet Eriş’in önüne geçemedi. Geriye kalan tüm ilçelerde, ilçe belediye başkan adaylarından daha fazla oy aldı.

Cumhur İttifakı Adayı Nihat Zeybekci ise 30 ilçenin 15’inde ilçe belediye başkan adaylarından daha fazla oy aldı. Zeybekci,  Balçova, Bayraklı, Bergama, Bornova, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kiraz, Konak, Narlıdere, Ödemiş, Tire ve Urla’da partisinin gösterdiği adayların önüne geçti.

Sandık sonuçlarına göre Zeybekci, Kemalpaşa’da seçimi kaybeden AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan 3 bin 300 oy fazla aldı. Resmi olmayan rakamlara göre rakibi CHP’li Rıdvan Karakayalı’ya sadece 199 oyla koltuğu kaptıran AK Partili Uğurlu’ya AK Parti ve MHP’den oy gelmemiş oldu. Eski Kemalpaşa Belediye Başkanı Saadet Partili Mehmet Özudoğru da ilçede yüzde 8 oranla 6 binin üzerinden oy alınca seçim CHP’nin lehine döndü.

Büyükşehir Adayları Soyer ve Zeybekci arasında değerlendirme yapıldığında ise farklı sonuçlar ortaya çıktı. Soyer, 26 ilçede Zeybekci’yi geçerken Zeybekci sadece Bayındır, Bergama, Kiraz ve Kemalpaşa’da Soyer’in önüne geçti. CHP’nin seçimi kazandığı Kemalpaşa’da Zeybekci hem AK Partili ilçe Adayı Uğurlu’dan hem de Soyer’den daha fazla oy aldı.

Seferihisar’da 10 yıl başkanlık yaptıktan sonra Büyükşehir’e aday gösterilen Soyer kendi ilçesinde 16 bin 136 oy alırken CHP’nin adayı ve başkanlık koltuğuna oturan isim İsmail Yetişkin ise 14 bin 978 oy aldı.

Öte yandan, 2014 yerel seçimlerine ve sandık sonuçlarına göre Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım İzmir’de sadece Kiraz, Kemalpaşa ve Kınık’ta Aziz Kocaoğlu’nu geçebilmişti.

 
MHP İl Başkanı Şahin'den 'fire' yanıtı: Bir kaçağın olduğunu...
 
Antalya Hayvanat Bahçesi'nden firar: 'Kurt' kaçtı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mazlum mu? 2 Nisan 2019 Salı 20:15

Soyer mi mazlum? Yapmayın allah aşkına, mübarek kandil gecesi. Bir CHPli olarak hiç bir şeyin iftira olmadığını biliyorum. Ve tüm CHPliler de Soyer’in Seferihisar’da yaptığı yanlışların farkında. Yani ortada mazlum falan yok. Kazanan mazlum sandığınız değil, CHP oldu.

Yorumu oyla      5      6  
Nurizade 2 Nisan 2019 Salı 16:54

Bizim halkımız her zaman mazlumun yanındadır. Hatta atasözümüz der ki "alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste." diye. AKP''li yöneticiler ve adayları sayın Soyere çok açık olarak yalan beyanlarla hakarete varan saldırıda bulundular. İzmir hakkında başta RTE olmak üzere haksız şekilde yalan ve hakarette bulundular. Vatandaşlarımız da mazlum gördüklerinin yanında yer aldılar.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İl Başkanı Şahin'den 'fire' yanıtı: Bir kaçağın olduğunu...
Şahin, "İttifak oylarının dağılımına bakıldığında fire olduğunu düşünüyor ...
AK Parti İstanbul'dan itirazlar için yeni açıklama
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak yaptığı açıklamada, yaklaşık ...
Merak edilen sonuçlar çıktı: Soyer 26 ilçede 1 numara!
Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir’de Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde ...
 
Sandık raporu: İzmir'in meclis dağılımı nasıl oluştu?
İzmir'de belediye meclis üyeliği seçimlerinde, ilginç sonuçlar ortaya çıktı.
Meral Akşener'in sağ kolu istifa etti
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partideki görevinden istifa etti.
TBMM, 9 Nisan'da mesai başlıyor
TBMM, 31 Mart yerel seçimler sonrası 9 Nisan Salı günü mesaisine başlayacak. ...
 
Fatih YAPAR yazdı... İzmir aşkına!
Fatih YAPAR yazdı... İzmir aşkına!
Rekortmen başkan Engin’den ilk icraat: Makam aracı artık yok!
Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre CHP’nin Türkiye rekoruyla Narlıdere’nin ...
Ankara'da ve İstanbul'da tüm ilçelerde itiraz!
AK Parti, İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etme kararı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva