HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2016 Salı - 21:19

Büyükşehir’in yenilediği kritik planlara Konak Meclisi’nden ret!

Belediye Meclisi’nde Yeni Kent Merkezi’ni ilgilendiren imar planları meclisten geçmedi. Plan notlarına AK Partili üyelerin yanı sıra 'Yalı Grubu' olarak tanınan CHP’li üyeler de ret oyu kullandı.

Büyükşehir’in yenilediği kritik planlara Konak Meclisi’nden ret!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Oturumda, geçtiğimiz yıl mahkemeye taşınan ve iptal edilen Yeni Kent Merkezi bölgesindeki imar planları masaya yatırıldı.

Süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi mahkemenin iptal kararındaki gerekçelerine uymuş ve Alsancak Liman Arkası-Salhane Bölgesini kapsayan yeni plan notları hazırlamıştı.

Konak Belediye meclisinde tekrar oylanan gündem maddesi CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin toplam 21 oyuyla reddedildi.

Zaman zaman Konak Belediye meclisinde parti içi kararlara itiraz ederek çatlak oluşturan ve kamuoyunda ‘Yalı Grubu’ olarak nitelendirilen CHP’li üyeler, oturum öncesinde gerçekleşen grup toplantısında aldıkları karar sonucunda söz konusu karara itiraz etti.

Oturumda Başkan Pekdaş ile CHP’li Üye Vedat Uğur arasında bir atışma yaşandı. Uğur hukuki bilgilendirmede bulundu. Bunun ardından söz alan Pekdaş, “Eksik biliyorsunuz” dedi ve bürokratlara söz verdi. Uğur ise, “Eksik biliyorsunuz’ diye itham etmeyiniz. Burası belediye meclisi… Eski köye yeni adet getirmeyin. Siz biz istersek bürokratları buraya çağırabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

Süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak Belediyesi’nin aldığı karara uymayıp plan notlarını onaylayacağı belirtildi. Ayrıca Başkan Pekdaş’ın kararı hukuka aykırı gördüğü gerekçesiyle meclise iade edebileceği ya da yargıya taşıyabileceği ifade edildi.



PEKDAŞ’TAN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Öte yandan meclis oturumunda Başkan Sema Pekdaş basın özgürlüğü vurgusu yaptı. Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon üzerinden konuşan Pekdaş, “15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşadık, demokrasiye sahip çıkmak için şehitler verdik. Darbelere en yüksek sesle tepkimizi gösterelim ama basın özgürlüğünü, insan haklarını ve hukuk devletini de göz ardı etmeyelim.  Savunmaları alınmadan insanların görevlerinden uzaklaştırılmaları, basının sesinin susturulması yanlıştır. Bilimsel bir akılla yolumuza devam edersek, insan haklarını gerçekleştiren bir ülke oluruz. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan baskınla, ömrünü FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecilerin tutuklanıyor olması oldukça manidardır. Bu sürecin biran önce son bulmasını, özgür bireyler olarak özgürlükler ülkesinde yaşamak ve özgürlükler ülkesinde çocuklarımızı büyütmeyi temenni ediyorum” dedi.

ŞANLI’DAN ÇİFTE STANDART ÇIKIŞI
Pekdaş’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, geçtiğimiz yıl Yeni Asır Gazetesi’ne yönelik saldırıyı ve 7 Haziran genel seçimlerinden önce o dönem CHP Genel Sekreteri olan Gürsel Tekin’in, “Şimdi de Kılıçdaroğlu için yazıyorlar. Kılıçdaroğlu cam gibidir. Ama Davutoğlu'na AKP'lilere bakın nedene bakarsanız bakın kirliliği görürsünüz. 8-9 Haziran'da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır” açıklamasını örnek gösterdi.

Şanlı, “Basın özgürlüğünden bahsediyorsunuz ama çifte standart yapıyorsunuz. Geçen seneki saldırı sonrası hiçbir şey söylemediniz. Ayrıca sizin Genel Sekreteriniz basın kuruluşlarına el konulacağını kendi söyledi” dedi.

 
Bir efsane daha parkelere veda etti
 
ABD'yi sarsan iddia: Clinton benim babam!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 2 Kasım 2016 Çarşamba 12:46

sn.Kocaoğlu konak belediyesinde "uyumlu çalışabilmesi" için yerel seçimlerde sema pekdaşı aday yapılmasını desteklemişti... hey gidi hey.. konak belediyesi sanki kamu kurumu değilde STK. gibi davranıyor...

Yorumu oyla      11      5  
2 Kasım 2016 Çarşamba 01:04

Niye reddedilmiş ? Sebep nedir ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de açılış zamanı: ‘Beyaz Vadi’de hayat başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Narlıdere Belediyesi tarafından ...
O ilçede ‘tasarruf’ krizi: Başkan’dan tartışma yaratan izin kararı!
Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, bütçede tasarruf sağlamak amacıyla memur ...
Torbalı'da eski başkana vefa
Yazıbaşı Mahallesi’nde 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan ve 5 yıl önce ...
 
Konaklı dahiler başarıya kilitlendi
İzmir’in merkez ilçesi Konak'ın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklar ...
Bornova'da 'Yeşil İklim, Yeşil Ekonomi' çalıştayı
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nce ortak finanse edilen Sivil Toplum ...
Karşıyaka'dan örnek dayanışma: Demirciköy 'düğün' yapacak
Geçtiğimiz yıl Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesine 3 ...
 
İzmir Metrosu dünyaya açılıyor!
Berlin’deki görüşmelerin ardından İzmir’e gelen İsrail heyeti, 34 istasyonlu ...
Ayşe Mayda Spor Tesisleri'ni Kılıçdaroğlu açacak
Temeli 23 Nisan 2016’da atılan Ayşe Mayda Spor Tesisleri tamamlandı. Açılışı ...
'Altın Kedi'ye Buca'da görkemli açılış
Buca’yı yılın 365 günü sanatla buluşturan Buca Belediyesi Kültür ve Sanat ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva