HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Nisan 2024 Cuma - 20:23

Büyükşehir’in faaliyet raporuna oy çokluğu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis oturumunda 2023 yılı faaliyet raporunun görüşmeleri gerçekleştirildi. Cumhur İttifakı’nın eleştirilerini yönelttiği mecliste söz alan MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, “İzmirlilerin başı öne eğilmiş şekildedir. Biz İzmirli olarak İzmir'de yürürken gururla kentte dolaştırmak ve alnımız açık şekilde gezdirmek istiyoruz” dedi

Büyükşehir’in faaliyet raporuna oy çokluğu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı olağan meclisinin 2’nci oturumunu gerçekleştirdi.

Kültürpark’ta yer alan meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı. Meclis oturumunda 2023 yılının faaliyet raporu görüşmeleri de gerçekleştirildi.

GÜLER: ÜLKEYE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
CHP adına faaliyet raporuna ilişkin söz alan CHP Grup Sözcüsü Elvin Sönmez Güler, belediyenin 2023 faaliyetleri hakkında rakamsal bilgiler vererek “İzBB, stratejik planının 4. Uygulama yılında da tüm ülkeyi saran enflasyonist etkilerle mücadelesini sürdürmüştür. İzmir bu süreçte ülkedeki ekonomik tablonun etkisiyle sosyal yardıma talepler artmıştır. İzBB her yıl yaptığı bu yardımları 2023 yılında da devam ettirdi. Yaptığımız destekler sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneği olarak devam edecek. Biz İzmir’e hizmet vermeye ve ülkeye örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.

YILDIZ: SOYER AŞKLA BAŞLADI YAPAY ZEKA İLE FİNALLEDİ
AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız faaliyet raporu ile ilgili eleştirilerini dile getirirken, “31 Mart genel seçimlerinde ortay çıkan sonuçtan dolayı CHP grubunu ve sayın başkanı tebrik ediyorum.B u faaliyet raporu Tunç Soyer dönemine ait faaliyet raporudur. 2019 yılında faaliyet raporu ile ilgi söz almış biri olarak o dönemde Aziz Kocaoğlu ile ilgili düşüncelerimizi söylemiştim. Tunç Bey de bizim eleştirilerimize yönelik burada bir garabet var cevap verme yetkisi olmayan birini eleştiriyorsunuz demişti. Oysa biz kesintisiz devam eden bir belediyecilik anlayışını eleştirmiştik.Bugün de Cemil Tugay yüzde 49 oyla şehrin emini olurken bizde şehrin denetleme yetkisini aldık. Biz bu bağlamda yaklaşım ortaya koyarak sayın başkana samimiyetle yol haritası, geçmişte dönemde ortaya konmuş faaliyetleri ve daha doğrusu bir brifing vermek istedik. Sayın Tunç Soyer aşkla başladı yapay zeka ile finalledi. Tunç Bey 2 hedef koydu. Şehrin tüm mahallelerinin köylerinin eşitlenmesi sonra arka sıralar Pagos dedi. Ben bütçe ve tüm faaliyet görüşmelerinde sayın Başkana dedim ki ‘Siz romantik hayalperest ve samimiyetten uzak yönetim anlayışınız var’ Bunu da gerekçelendirmiştim. Finale geldiğimizde söylem ile eylemin tutmadığı 5 yıl geçirdik.Sayın başkana 9 ana başlıkta 144 proje vaat etti, seçim süresince son ana kadar aşkla aday olmayı bekledi ancak yapay zekaya yenildi ancak şehrin her yerini yüzde 87 vaatleri gerçekleştirdim dedi.Ancak ne şehrin refahı arttı ne arka sıradakiler çözüm buldu.

Yeni dönemde şunu temenni ediyorum. CHP grubu her faaliyet raporunda ellerinde ki rapordan ifade ettiler. Ancak önümüzdeki seneki  ve sonraki dönemlerin faaliyet raporlarında gerçekler üzerinden sadece bürokratların sunduğu metinden değil sahayı gezerek gerçekler üzerinden bir sunum yapılsın. Biz yüzde 94 oranında oy birliği ile mecliste geçirdik. 

Bütçede döviz bazında hiçbir azalma yaşanmadığı gibi kaynak kullanma, kentin temel sorunlarını öncülük etme konusunda farklılık vardı.Tunç bey tohumla, çiçekle, böcekle uğraştı. Kente tek bir somut eser ortaya koyamadı.

İzmir trafiği her geçen gün yük almaya devam ediyor. Depremde yapılanları konuştuk. Biz 2019’da ilk grubumuzu oluşturduğumuzda deprem komisyonunu önermiştik kabul gördü ve kuruldu. O gün bir rapordan bahsettik. Bu rapor deprem raporuydu. Rahmetli Piriştina döneminde hazırlatılmış bir dönem. O raporda o gün 9 ilçesini kapsayan rapordu. Rapor içinde bugün her birimizin kullandığı Hilal Kavşağı dediğimiz kavşağın köprü ayağı. Ankara Asfaltından geldiğimizde Zafer Payzın Köprüsü ayağı… Bunların sıvılaşma riskinden bahsediliyor. Geçen  yıllarda büyükşehir belediyemiz tek bir iyileştirme yapmadı. O gün raporu gündeme getirdiğimiz şehirde deprem olmamıştı. O günden bu güne ne yapıldı? Hiçbir iyileştirme yapılmadı. Şehrin problemleri ortak ve net.

Tüm bu çalışmalar içinde büyükşehirin çok değerli Ulaşım Daire Başkanlığı köprü ayaklarının güçlendirilmesi, alternatif yol güzergahı, Mürselpaşa yolunun genişletilmesi... Bir de engelleniyoruz üzerinden siyaset üretildi. umarım bu sizin döneminizde olmaz.Yaklaşık 400 milyon Euro'ya bu kentin trafik problemini çözecek  projeler hazırlanmış. Siz bu kaynağı öncelik yapmazsanız trafik çilesi içinde kalmış İzmir olarak yaşamaya devam edersiniz. AK Parti'nin yönetim anlayışındaki fark bu. Bu kentin öncelikli sorunu ulaşımdır. Öncelik buyken yavaş şehir edaları ile Avrupa'da seyahatler ile bu kent yönetilemedi. 

Bugün İZBETON’da sıkıntıları oluşturanlar hiçbir şey yokmuş gibi dolaşıyorlar. Çift imza aile yapılması gereken işleri tek imza ile yapanlar ne yaptı? Yetki aşımı ile yürütülen süreci tüm kamuoyu biliyor. Büyükşehir Belediyemizin kurumsal kimliği ile oluşturulan çalışma kooperatif mağdurları ortaya çıkaracak dedik. Şu an kooperatif seviyeleri ortada. Bir muhalefetin her şeye karşı olamama anlayışını güden bir anlayışımız var.

Kentsel dönüşüm daire başkanlığı kuruldu. Kooperatifleri kurdurduk, tapuları kooperatiflere devrettik, dünya bankasının mevzuatlarında tapuların vatandaşlarda olması gerekiyor. Sayın Başkanın bu konuda çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Gelin birlikte çalışalım. Bakanlığı 0,69 kredisini kıymetli buluyoruz. Soyer o dönem Dünya Bankası Kredisi fırtınası kopardı.

Opera Binası… Eski tekel binaları 22 bin metrekare kapalı alana sahip. Sanat fabrikası olarak yapıldı. Kim yaptı? Başkanlığımız yaptı. 1 yılda bitirdik. Opera Binamız ne oldu? Opera Binasını yapılması süreci ile ilgili opera yazarları bir eser ortaya koyacak. Çünkü bitmedi. 2015 yılında Karşıyaka Belediyesi’nden 40 milyon Dolar’a burayı satın aldık. Ne yaptık? 140 milyon Dolar’a 2017’de ihale ettik. Şu an yüzde 45 seviyesine geldiği söyleniyor. Yani paranın 70 milyon Doları beton yığınında duruyor. Demirleri erozyona uğramıştır.AK Parti ne yaptı peki? Biz Taksim’deki opera binasını 2021 yılında bitirdik. Ve 2 milyar TL’ye bitirdik. Sizin çöp yaptığınız paraya bitirdik. Bu kentin kentsel dönüşümünü hızlandıralım, ulaşım sorunlarını birlikte çözelim.

Şimdi bir sorunumuz var 25000'lik planlarımız. 2018'de 1/25000'lik planlar yaptık. 5 yıl süre geçtiğimiz Kasım'da doldu. Kentin 1,5 yıl içinde 25 binlik planlar biteceğim diyor sayın başkan bu bizi mutlu etti. Kendisine AK Parti grubu olarak açık çek veriyoruz ve destek olacağımızı belirtiyoruz. Ancak üst ölçekli planlara uyulmalı.

Söylediklerimizin hepsi Cumhur İttifakı olarak size verilmiş birifgtir. Sizde  İZBETON rezaletindeki sorumlulardan hesap sormanızı istiyoruz. Şehrin her yerine dürüst ve samimi başkan pankartını siz aştınız. Şehri eminden talep ediyoruz. İZBETON'da yetki aşımı yapanlar, evrakta sahtecilik yapanlar... Kim sorumluysa  bu kentin İZBETON'unun bu hale getirdi. Dürüst başkandan İZBETON için ne yapacağını merakla bekliyoruz. Tunç Başkan romantik hayalperest dedik ve samimi bulamadığımızı söyledik. Sayın Başkan'ın yanında duran Milletvekili Murat Bey gibi bir çok kişi sizin yanınızda duruyor dikkat edin. Çünkü belediyeyi bu hale getiren onlardır" ifadelerini kullandı.

ALTINKESER: İZMİRLİNİN BAŞI ÖNE EĞDİRİLMİŞTİR
MHP Grup Başkanvekili  Bahadır Altınkeser ise, "Kendi koyduğu hedeflere ulaşamayan bir belediye başarılı mıdır? Raporda projeden başarıdan bahsetmek söz konusu değildir.Burada İzmir'in mağduriyeti vardır. Körfez e3,5 yılda denize gelecek denildi bırakın denize girmeyi körfezin yakınından geçilecek durumda değildir. Trafik sorunu çözülecek dendi her geçen gün artmakta ve çözüm önerisi sunulmamakta. Altyapı sorunu bitecek dendi her yağmur sonrası İzmirli felaket ile karşı karşıyadır. İzmirlilerin başı öne eğilmiş şekildedir. Biz İzmirli olarak İzmir'de yürürken gururla kentte dolaştırmak ve alnımız açık şekilde gezdirmek istiyoruz" dedi. 

BOZTEPE: İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE YANINIZDA OLACAĞIZ
AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe destek olmaya hazır olduklarını belirtirken, “2019 seçimlerinde yüzde 68 oyla CHP bu meclise gelmişti. Biz 54 kişi gelmiştik, CHP ve İYİ Parti grubu 122 kişiyle gelmişti. Bugün sayı değişti. Bunun nedeni siyasi partilerde seçim sistemi.  44 meclis üyesi olarak burada 5 yıl boyunca dilimiz döndüğünce sayın başkana destek olacağız. Bugün faaliyet raporunu görüyoruz. 20 Şubat'ta İzBB Belediye Başkanı ve aday listeleri belli oldu. O gün bu kentteki faaliyet raporu için CHP Genel Başkanı, YDK ve MYK kararını verdi ve siz bunu beceremiyorsunuz dedi ve değişikliğe gitti. Halkın önüne çıktık ve biz yine Türkiye'deki birçok ilde olduğu gibi İzmir'de 2'inci parti olduk ve muhalefet yapmaya devam edeceğiz. Burada kendi partiniz geçersiz oy verdi. Bu kentte geçmişte çok koku yaşanıyordu.Bizde AK Parti grubu olarak tekneler tutarak körfezi gezdik ve son 1,5 yılda bu kette koku biraz azaldı dedik. Biz kette koku varken yetkili arkadaşlar kentte koku yok demişti. Giderayak işe alıyorsunuz insanları ancak onları da mağdur ediyorsun. Bunu da yakıştıramıyorum ben sosyal demokrat düşüncesinde olan belediyelere. İzmir'deki büyük çöp sorunu, koku sorunu ve ulaşım sorunu… Önümüzdeki günlerde sayın başkan yanınızda olacağız. Sizlerle burada 5 yıl en iyi şekilde çalışmayı ve kente hizmet etmeyi umuyoruz. İyi günde kötü günde yanınızda olacağız ancak yanlış gördüğümüz konularda karşınızda olacağız” diye konuştu

ATMACA: ŞARTLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ 
AK Parti sıralarından söz alan Uğur İnan Atmaca, “CHP Grup sözcü kentsel dönüşüm ile ilgili bazı verileri verdi ancak biz bunu eksik olduğunu düşünüyoruz. İzmir'in yapı stoku 903 bin civarında. Bağımsız bölüm olarak 2 milyon 500 bin civarında. Uzmanların ifadesine göre 3’de 2’sinindepreme dirençli olmadığı belirtiliyor. Bu da 1 milyon 700 bin civarında bağımsız birime tekabül ediyor. İzBB’Nin kentsel dönüşüm ile imtihanına bakmak istiyoruz. 6 tane dönüşüm alanımız var ve hedeflenen miktar 33 bin bağımsız bölüm. Bu çok yetersiz bir rakam. 15 yılda İzBB’nin dönüştürdüğü konuk sayısı toplam  bin 150 konut! Bunun nedenlerini araştırmamız gerekiyor. Bunlar ilgili kentsel dönüşüm strateji belgesini ortaya koymamız gerekiyor. Bununla ilgili grubumuz çalışmalarını yapıyor. Aktepe-Emrez toplam 10 bin bağımsız dönüşüm alan. 2012’den bu güne hala bölge planları yapılmış değil. Yürürlükte olan 1980'li yıllardan günümüze gelen gecekondu planları var. Sadece Milli Emlak’tan aldığımız 2 adanın 5 binlik ve binlik planları yapıldı. Bölgenin bütününde bütüncül imar planları yapılmadı. Bugün size kaynak sunsak ve 3’üncü etaba başlayın desek planlar yok. Aktepe Emrez de uzlaşı konusundaki şartların tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Beşikçioğlu, depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi
 
Başkan Tugay'dan 'Köy Enstitüleri' mesajı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aslında 20 Nisan 2024 Cumartesi 10:40

Aslında konuyu özetlemişler: Tunç Başkan romantik hayalperest dedik ve samimi bulamadığımızı söyledik. Sayın Başkan'ın yanında duran Milletvekili Murat Bey gibi bir çok kişi sizin yanınızda duruyor dikkat edin. Çünkü belediyeyi bu hale getiren onlardır.

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRİN KAYBOLAN YILLARI 20 Nisan 2024 Cumartesi 09:12

KAYIP BEŞ SENE DAHA

Yorumu oyla      0      0  
Nepotist 19 Nisan 2024 Cuma 22:03

Sayın Başkan'ın yanında duran Milletvekili Murat Bey gibi bir çok kişi sizin yanınızda duruyor dikkat edin. Çünkü belediyeyi bu hale getiren onlardır.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annelere ulaşım müjdesi: Aylık 60 biniş hediye!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında ...
İzmir’de suya yüzde 25 indirim!
Seçim döneminde vaatleri arasında ‘su indirimi’ olan İzmir Büyükşehir ...
Büyükşehir'den emeklileri sevindiren karar
İhtiyaç sahibi emeklilere verilecek olan Emekli Dayanışma Kart ile su ...
 
Başkan Mutlu’dan Oyuncu Mert Fırat’la Konak turu
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ünlü oyuncu Mert Fırat’la ...
Toplu taşıma 23 Nisan'da ücretsiz!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıldönümünün kutlanacağı ...
Çiğli Belediyesi'nden 'sokak hayvanları' atağı!
Çiğli'nin Harmandalı Bölgesi'ndeki vatandaşların sokak hayvanları ile ...
 
Tarım Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi standına yoğun ilgi
Aydın’da bu yıl 11’ncisi düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda Ve Hayvancılık ...
Bayraklı’da kemer sıkma en üstten başladı… Önal’dan ‘maaş’ feragat kararı!
Yerel seçimler sonrası bir çok belediyede kemer sıkma tedbirleri alınırken, ...
Urla'da faaliyet raporuna şerhli onay!
Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva