HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Haziran 2012 Pazar - 10:27

Büyükşehir'i bu kez de Karabağlar yaktı!

Narlıdere ve Bornova'da yapılan plan değişikliği nedeniyle haklarında soruşturma izni verilen İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri bu kez Karabağlar'dan gelen inceleme ile sarsıldı.

Büyükşehir i bu kez de Karabağlar yaktı!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 130 kişinin yargılandığı tarihi davanın 5 Temmuz'da gerçekleştirilecek ikinci duruşma süreci ile ilgili hazırlıklar devam ederken yeni bir soruşturma daha başlatıldı. Ankara'dan gelen iki mülkiye müfettişi Karabağlar'da gerçekleştirilen imar plan tadilatı, çalışmalar ve alanın kararlan nedeniyle savunma istedi.

Daha önce 12 farklı konuda araştırma ve inceleme yapan müfettişler Karabağlar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nde farklı imar konularını içeren teknik kararlarla ilgili 140 kişiyi ifadeye çağırdı. Müfettişler Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün en önemli projelerinde biri olan Karafatma Dağı Rekreasyon Alanı'nı mercek altına aldı. Daha önce imar planlarında 'park ve yeşil alan' olarak görünen bölgenin 'rekreasyon alanı' olarak kayıtlara geçtiğini, rekreasyon alanlarında bulunan yüzde 3'lük yapılaşma hakkı koşulunun kullanılarak çay bahçesi yapıldığını belirtti. Çay bahçesi ve inşaatlarının yeşil alanın dokusunu bozduğunu böylece imar kanununu muhalefet edildiği vurgulandı.

Belediye Kara Fatma Dağı'nın yanında tesisinin bulunduğu Uğur Mumcu Parkı'nın kiralanması ve yapılan düzenlemelerde soruldu. Yine Nazım Hikmet Parkı'nda kurulan çay bahçesi ile ilgili maddenin yer aldığı soruşturma listesinde Vatan Mahallesi imar planları, Uzundere'de bulunan bir akaryakıt istasyonu alanı gibi maddeler eklendi.

BÜYÜKŞEHİR DE DAHİL
Tamamı Karabağlar'da gerçekleştirilen düzenleme ve imar plan tadilatları nedeniyle yapılan 'teknik' soruşturma nedeniyle Karabağlar'ın ayrılarak ilce olduğu Konak'tan da plana imza atan kişiler ifadeye çağrıldı. Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ, ilgili müdürler başta olmak üzere Büyükşehir'de bu dönem kararların altında imzası bulunan diğer belediye başkanları da işleme dahil edildi. Bazı belediye başkanlarına meclise katıldığı toplantı sayısına göre soruşturmaya konu madde giderken bazılarına ise sekize kadar konu soruldu. Listede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yer aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler soruşturmayı tamamladıktan ve ifadeleri aldıktan sonra rapor hazırlayarak konuyu bakanlığa taşıyacak. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in soruşturma izni vermesinin ardından ismi geçenler savcılığa davet edilebilecek. Öte yandan hakkında soruşturma izni verilen kişilerin iptal için Danıştay'a gitme hakları da bulunuyor.

ARTIK GASP AŞAMASINA GELDİ

Karabağlar'da ardı ardına devam eden soruşturma ve inceleme nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, bu kez de Büyükşehir meclis üyelerinin soruşturulmasına ve ifadeye çağrılmasına tepki gösterdi. Konuların çok basit ve ciddiyeti olmadığını belirten Kürüm, "Şimdi beni park ve rekreasyon alanları nedeniyle ifadeye çağırdılar. Niye?. Çünkü ben vatandaşıma yaşanabilir, gezebileceği, dinlenebileceği alanlar yaptım. Karafatma Dağı'nın taşını Uzundere'de kullanarak tasarruf ettim. Belediyeyi kar ettirmeme rağmen soruşturma geçiriyorum. Bana 'sen yeşil ve park alanını rekreasyon alanı yapamazsın' diyorlar. Ben bu kararı alırken Büyükşehir Belediyesi'nden onay aldım. Meclisten geçti. Rekreasyon alanında yüzde 3 oranında çay bahçesi ve dinlenme alanı yapma imkanımız var. Şu anda parkta yüzde 2 oranında bile yapılaşma yok. Ben yine de yargılanıyorum. Birçok kişinin zamanı, emeği gidiyor. Böyle baskı kuruluyor. Soruşturma ve incelemeler artık gasp aşamasına geldi" ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Haziran 2012 Çarşamba 13:31

BU İŞTE HEMŞEHRİ ÇIKARI VAR

Yorumu oyla      15      5  
serkan soydan 25 Haziran 2012 Pazartesi 09:40

Murat ileri doğru söylemiş. Burda marketin yerini alacaklarmış. Koca Karabağlar da başka yer bulamadılarmı. Bu işte bir iş var.

Yorumu oyla      18      6  
25 Haziran 2012 Pazartesi 09:01

bırakın da başkanımız çalışsın.köstek deyil destek olalım

Yorumu oyla      14      14  
murat ileri 24 Haziran 2012 Pazar 14:33

Karabağlar ı denetleyen müfettişler yanlış yere bakıyorlar. Burda alışveriş merkezini satın alacaklar. Bence buraya bakmalılar.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yeşil mucize: Kent ormanı
İnciraltı’ndaki Kent Ormanı, dikilen binlerce fidanın büyümesiyle oksijen ...
500 yıllık Pınarbaşı Hamamı aslına dönüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metruk durumdaki tarihi Pınarbaşı Hamamı’nı ...
Büyükşehir’den kaçak baz istasyonlarına geçit yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Kanunu’na aykırı yapılan kaçak baz istasyonlarının ...
 
Karşıyaka “verimli enerji” kullanımında kararlı
Dünyada sera gazı salımını azaltmaya yönelik olarak Avrupa Birliği destekleriyle ...
Avrupa’nın sağlıklı şehirleri İzmir’de buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelecek yıl gerçekleştirilecek “Avrupa Sağlıklı ...
Başkan Sındır esnafın yanında
Çamdibi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikri Ürkmez, kendisini ...
 
İlk Konkart simge isim Ayşe Mayda’ya
Konak Belediyesi’nin devrim yaratan hizmeti Konkart projesi uygulanmaya ...
Büyükşehir’e şok! İzmir plansız kaldı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun uğraşlar sonunda tamamlanan ...
Karaburun’da asırlara meydan okuyan gelenek
Karaburun Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva