HABERLER>GÜNCEL
1 Kasım 2016 Salı - 13:44

Büyükşehir'e mülteci çocukları için 'Süt Kuzusu' çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 200'ün üzerinde imza ile verilen dilekçede Süt Kuzusu Projesi’nden kentteki mülteci çocukların da yararlandırılmasını talep edildi.

Büyükşehir e mülteci çocukları için  Süt Kuzusu  çağrısı

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek uygulamaları arasında yer alan Süt Kuzusu Projesi’nden, mülteci çocukların da faydalandırılması istendi. 200 üzerinde imzayla dernekler, vakıflar, sendikalar, odalar, kent konseyleri 1-5 yaş arasındaki mülteci çocuklara da süt dağıtılmasını talep etti. 

Dilekçeler İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklama ile verildi. Dilekçeyi okuyan Konak Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi, kentte oturan herkesin hemşehri olduğunu belirtilerek “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun Hemşehri Hukuku başlıklı 13. maddesinde belirtildiği gibi her insan ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir. Hemşehrilerin ise belediye idaresinin yardımlarından yararlanma hakları vardır” dedi. 

BM ANLAŞMASINA VE CHP RAPORUNA ATIF
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nden de maddelerin yer aldığı dilekçede CHP’nin konuyla ilgili raporunu hatırlatan Hüsünbeyi, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin "Sınırlar Arasında: İnsanlık Dramından İnsanlık Sınavına" başlıklı raporunda vurgulandığı gibi mülteci bebeklere mama bulmaktaki zorluklar ve annelerin bir kısmının sütünün kesilmesi gibi sorunlar, anne ve bebek ölümlerin artmasına yol açmaktadır. Aynı raporda belediyelerin, mültecilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlarının çözümünde daha aktif rol oynamaları gerektiği belirtilmektedir” diye konuştu.

ONURLU YAŞAM HAKKINA VURGU
Mülteci bebek ve çocuklara süt verilmesinin hayati bir önem taşıdığının önemini vurgulayan Hüsünbeyi  “Hangi ülkeden olursa olsun herkes geldiği ülkede onurlu bir yaşam hakkına sahiptir. Bu durum ulusal ve uluslararası sözleşmeler, yasa, yönetmelik ve mevzuatlarca güvence altına alınmıştır. Sonuç olarak Süt Kuzusu Projesi'ne, ilimiz sınırları içindeki kayıtlı 1- 5 yaş arasındaki mülteci bebek ve çocukların da dahil edilmesini talep ediyoruz” dedi.

200’ÜN ÜZERİNDE KURUM
Dilekçeye imza atan kurumlar arasında DİSK’e, KESK’e, TÜRK İŞ’e bağlı sendikalar, TMOBB’a bağlı odalar, İzmir Barosu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Konak ve Karabağlar Kent Konseyleri, Mülteci Der, Halkların Köprüsü Derneği, Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği, ADD Şubeleri, Toplum Gönüllleri Vakfı, TEGEV, EÇEV, kadın, engelli, yöre, barış, tüketici, sanatçı, hukuk, insan hakları ve çevre dernekleri ile İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Musa Çam ve Müslüm Doğan da bulunuyor.

120 BİN ÇOCUĞA DAĞITILIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzusu Projesi kapsamında kentteki1 ile 5 yaş arasındaki 120 bin çocuğa iki haftada bir  2 litre süt dağıtılıyor. Daha öncede bu konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verilmiş, Büyükşehir Belediyesi bu dilekçeye cevabında Suriyeli mültecilerin MERNİS sisteminde kayıtlı olmadığını belirtmişti. Son düzenlemelerle birlikte artık Suriyeli mültecilerin adres bilgilerine MERNİS sisteminden ulaşılabiliyor. Öte yandan kentte 1 ile 5 yaş arasında kayıtlı 20 bin civarında Suriyeli çocuk olduğu tahmin ediliyor. 

 
'FETÖ elebaşının iadesi 5 yılı bulabilir'
 
Sanatçılardan Cumhuriyet Gazetesi'ne destek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 2 Kasım 2016 Çarşamba 10:59

Diyelimki Büyükşehir yasal sorunları aşıp vermeyi kabul etti. Bu insanların çoğu Türkçe ; personelin de hiçbiri Arapça bilmiyor.Nasıl anlaşacaklar.Ve bu insanların çoğunun adres kaydı yok.Orada burada günlerini geçiriyorlar.Belli bir noktadan teslimat yapılsa yaşanacak kalabalığı izdihamı düşünebiliyormusunuz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürücülere kış bakımı uyarısı
Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücüler, lastik, motor, silecek ve akü ...
FETÖ 'eski paşaya' VIP uçak tahsis etmiş!
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, eski Hava Kuvvetleri ...
Genelkurmay Başkanı Akar'dan Rusya'ya kritik ziyaret
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Rus mevkidaşının davetlisi olarak Rusya'ya gitti.
 
Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum iddiası
Tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın yerine, daha ...
RTÜK'e FETÖ operasyonu: 21 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ...
Fırat Kalkanı raporu: 122 terör hedefi vuruldu
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamırda ...
 
Cumhuriyet operasyonun detayları: Suçlamalar ne?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma ...
Pilotlara FETÖ operasyonunda son durum
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma ...
İzmir’in ciğerini yakan yangının izleri siliniyor
Geçtiğimiz Ağustos ayında Buca Yıldız Mahallesi yakınlarındaki ormanlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva