HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2024 Pazar - 16:14

Büyükşehir'den huzurevi hamlesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çeşme'de yaklaşık 29 milyon liralık yatırımla kuracağı “TETUSA Huzurlu Yaşam Merkezi” projesinin temeli atıldı. Törende konuşan Başkan Soyer, “Büyüklerimiz 4 buçuk milyonluk İzmir’in bize emanetidir. Biz onlara sadece saygı duymakla yetinemeyiz. Onların daha iyi bir yaşam sürdürmelerini desteklemek boynumuzun borcudur” dedi.

Büyükşehir den huzurevi hamlesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortağı olduğu TETUSA (Termal Turizm Sağlık Merkezi A.Ş.) kentte artan huzurevi ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir adım attı. Çeşme Alaçatı’da yaklaşık 29 milyon liralık yatırımla kurulacak “TETUSA Huzurlu Yaşam Merkezi”nin temeli atıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Çeşme Belediyesi Başkan Vekili Özay Dinç, siyasi partilerin temsilcileri ile belediye bürokratları katıldı.

“A’dan Z’ye bir yaşam merkezi tasarladık”
Başkan Soyer, projenin devrim niteliğinde olduğunu belirterek, “6 bin 780 metrekarelik devasa bir alanda yükselen bu ahde vefa projesini, ülkemizdeki ve dünyadakilerden ayıran çok değerli bir özelliği var. Tesisimizde yaş almış büyüklerimizin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına, A’dan Z’ye bir yaşam merkezi tasarladık. Merkezimiz sahip olduğu sağlık hizmetleri ve sosyal olanaklarıyla Türkiye’deki en özel tesislerden biri. Tesisimiz aynı zamanda termal ve fizik tedavi olanaklarıyla, sağlık turizmi açısından da bir cazibe merkezi olacak. Yaş almış büyüklerimize doğayla iç içe bir yaşam, konforlu bir tatil imkanı sunan bu örnek projeyi Çeşme ilçemizde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Bir köşeye çekilip çaresizce zamanın geçmesini beklemeyecekler”
Başkan Soyer, “Yaş almış büyüklerimize baktığımızda maziyi görürüz. Hâlbuki onlara yeterince kulak verirsek, her bir büyüğümüzün bir okul olduğunu fark ederek onlara bakabilirsek, istikbalimizi de görebiliriz. Biz İzmir’de yaş almış vatandaşlarımızı geçmişimiz ve geleceğimiz arasında bir köprü olarak görüyoruz. Onlar bu şehrin en kıdemli yurttaşları, İzmir’in hafızasıdır. Bugün temel atma töreninde bir araya geldiğimiz Huzurlu Yaşam Merkezimiz, onlara verdiğimiz değerin en güzel örneği. Burada büyüklerimize bir yuvanın sıcaklığını aratmayacağız. Yaşam merkezimizde havuz, oturma alanları, aktivite alanları, spor alanı, çatı bahçesi ve hobi bahçeleri gibi birçok alan bulunacak. Burada yaş almış vatandaşlarımız bir köşeye çekilip çaresizce zamanın geçmesini beklemeyecek. Aksine hayatın her alanında aktif olacak. Her anlarında huzur ve sağlıkla yaşayacak. Bilgilerini ve deneyimlerini gençlerimize aktarabilecek” diye konuştu.

“Büyüklerimiz bize emanet”
Yaş almış yurttaşlara en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyüklerimiz 4 buçuk milyonluk İzmir’in bize emanetidir. Biz onlara sadece saygı duymakla yetinemeyiz. Onların daha iyi bir yaşam sürdürmelerini desteklemek boynumuzun borcudur. Hepimizin en temel vazifesidir. İzmir’de 5 yıldır bu hassasiyetle, büyüklerimizin talep ve ihtiyaçlarını en önemli rehberimiz olarak görüyoruz. Hasta ve yaş almış vatandaşlarımıza sunduğumuz evde bakım hizmetlerini, şehrimizin 30 ilçesine yaygınlaştırdık. Evde tedaviden, berber hizmetine kadar pek çok alanda kimsesiz, yaşlı veya bakıma muhtaç hemşerilerimizin yanında olduk. Pandemi döneminde, risk grubunda olan 65 yaş üstü büyüklerimizin acil ihtiyaçlarına ve yardım taleplerine anında yanıt verdik. Büyüklerimize belediyemizin hizmetlerine 7-24 ulaşabilecekleri bir hizmet hattı kurduk. Ve bugün, yaş almış İzmirlilere daha iyi bir yaşam sunmak için Huzurlu Yaşam Merkezimizin temelini atıyoruz. Yaşam Merkezimiz büyüklerimize verdiğimiz değerin, onlara duyduğumuz saygının ve gönül borcumuzun bir ifadesi olarak, Çeşme ilçemize çok yakışacak.”

Tesis hakkında
Ege Bölgesi’nin en büyük su parkı işletmesi olan Oasis Aquapark arazisinin üst kotunda inşa edilecek, 8’i süit toplam 54 odanın bulunacağı merkez, 100 kişiye hizmet verecek. 3 katlı huzurevi içerisinde açık havuz, aktivite alanları, açık spor alanı, hobi bahçesi, çatı bahçesi, yürüyüş yolları bulunacak.

 
Kripto hesapları için kimlik ve fotoğraf kararı
 
Heyelan köy yolunu ulaşıma kapattı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atilla Kamar 29 Ocak 2024 Pazartesi 12:50

Aziz Kocaoğlu güzel tesis yapmıştı, Fakat Gürçeşme kapandı. Yani kapasite artmadı. 5 yıldan önce sıra bulmak mümkün değil.

Yorumu oyla      1      1  
öner 28 Ocak 2024 Pazar 19:56

bende büyük bi huzurevi beklerken zengin yaşını almış insanlar için yapılan yaşam merkezi helal olsun paran varsa orayı görürsün gürçeşme gibi huzur evleri lazım

Yorumu oyla      1      1  
Atilla Kamar 28 Ocak 2024 Pazar 19:43

Yıllardır tek adım atılmadı, tek tuğla konulmadı. İzmir de Bakım evi ihtiyacı had safhada. Deprem riski nedeniyle boşaltılan huzur evi ve bakım evleri için hiç çalışma yapılmadı...

Yorumu oyla      2      2  
Sosyal Hizmet Uzmanı 28 Ocak 2024 Pazar 17:30

100 kapasite ne yazık ki İzmir'in huzurevi ihtiyacını karşılamaz. Nerden biliyorsunuz diye sormayın. Özel çalıştığım alan çünkü.

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aday belirsizliğinde sessizliğini bozdu: Soyer'den ültimatom!
Aday belirsizliğinin sürdüğü CHP'de gözler yarın yapılacak MYK ve PM toplantılarında... ...
Karşıyaka'da otizm konuşuldu
Karşıyaka Belediyesi, İzmir Tabip Odası iş birliğinde düzenlediği sağlık ...
Aydın Pehlivan'dan gövde gösterisi: Menemen İzmir'in parlayan yıldızı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı aday tanıtım toplantısında ...
 
Yüzde 60'ı tamam... Buca Onat Tüneli’nde yoğun mesai!
Buca ile Bornova’yı birbirine bağlayacak Onat Tüneli’nde çalışmalar 7 ...
İzmir Kültür Fonunda ödüller sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel yönetimler adına bir ilk olan İzmir ...
Bayındır’ın Başkanı Demirezen’den çarpıcı açıklama: Soyer’den iki yıldır randevu alamadık!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den 2 yıldır randevu alamadıklarını ...
 
Çiğli Tramvayı 2 hafta bedava!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Çiğli Tramvayı’nda ...
Soyer’den gövde gösterisi… Dikkat çeken mesajlar: Benimle direnmeye var mısınız?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Tramvayı’nın açılışında ...
İzmir’in gurur günü… Hoş geldin Çiğli Tramvayı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanan Çiğli Tramvayı'nı hizmete açtı.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva