HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2017 Çarşamba - 09:05

Büyükşehir'den çocuklara 'üçü bir arada' eğlence

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarıyıl tatilindeki çocukları birbirinden güzel üç animasyon filmi ile buluşturuyor: Küçük Prens, Kuzular Firarda ve Heidi..

Büyükşehir den çocuklara  üçü bir arada  eğlence

Yarıyıl tatilindeki çocukları hem eğlendirici hem de eğitici ve öğretici filmlerle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında; Buca’da, Bayındır’da, Ödemiş’te, Karabağlar’da, Seferihisar’da ve Konak’ta başlattığı ücretsiz sinema gösterileriyle büyük beğeni topluyor.

“Küçük Prens” çok seviliyor

Gösterime giren  ilk film,  Antoine de Saint-Exupery'nin unutulmaz çocuk klasiği “Küçük Prens”in animasyon filmi. Yönetmenliğini Mark Osborne'nin üstlendiği film, Türkçe ublajlı olarak gösteriliyor. Annesi tarafından artık yetişkinlerin dünyasına hazırlanan, çocukluktan çıkmak üzere olan kız, tuhaf ancak iyi yürekli bir adam olan komşuları Pilot ile tanışınca her şey değişir. Pilot, bir zamanlar tanıdığı Küçük Prens aracılığıyla girdiği ve her şeyin mümkün olduğu dünyanın kapılarını kıza da açar.

108 dakika süren “Küçük Prens”in ilk gösterimleri 25 Ocak saat 11:00 ve 27  Ocak 14:00'de Sosyal Yaşam Kampüsü Buca Çocuk ve Gençlik Merkez'inde olacak. Film 3 Şubat 11:00'de ve 4 Şubat 14:00'de İzmir Sanat Büyük Salon, 30 Ocak saat 14.00’te Ödemiş Belediyesi Kültür Merkez, 31 Ocak’ta  İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu ve 1 Şubat saat 14:00'de ise Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde çocuklarla buluşacak. 


Kuzular firar ederse..


Mark Burton ve  Richard Starzak'ın birlikte yönettiği aile komedisi olan “Kuzular Firarda”, 85 dakikalık bir animasyon filmi. Türkçe Dublajlı olan filmin konusu ise şöyle: Çiftlik hayatından iyice sıkılan Shaun ve arkadaşları, bir gün zekice bir planla çiftlikten kaçarlar. Ancak umduklarından çok daha fazlasıyla karşılaşacaklardır. Kontrolden çıkan karavanla birlikte büyük şehrin karmaşasına katılan kahramanlarımız, sahiplerini bulmaya çalışırken unutmayacakları maceralar yaşarlar.

Kuzular Firarda, 25 Ocak saat 14:00'de ve 26 Ocak saat 11:00'de Sosyal Yaşam Kampüsü Buca Çocuk ve Gençlik Merkez'inde, 30 Ocak saat 14:00'de Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezi TOKİ'de, 31 Ocak 14:00'de  Ödemiş Belediyesi Kültür Merkez'inde, 14 Şubat saat 14:00'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salon'unda, 3 Şubat saat 14:00 ve 5 Şubat saat 11:00'de ise İzmir Sanat Kültürpark'da gösterime girecek.

Herkesin sevdiği bir karakter: Heidi

Aile ve macera filmi olan “Heidi” ile çocuklar, Clara ve Heidi'nin farklı hayatlar yaşamalarına rağmen arkadaşlıkların birçok şeyi değiştirebileceğine taniklık edecekler. Alain Gsponer’ın gerçek hayattan esinlenerek yönettiği 111 dakikalık filmde, 8 yaşında İsviçreli yetim bir kız çocuğu olan Heidi’yi teyzesi, dağ evinde yaşayan dedesine bırakır. Daha sonrasında teyzesi Heidi’yi Frankfurt’ta varlıklı Sesemann ailesinin evlerinde yaşaması için dedesinden ayırır. Heidi, Sesemann ailesinin yanında korunaklı bir şekilde tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan Clara’ya refakatçilik yapar. Her zaman için dedesini ve dağ evindeki yaşantısını özleyen Heidi, mutsuzluğuna rağmen her durumun olabileceğince en iyisi olmasını sağlar.

Heidi’nin gösterim programı ise şöyle: 26 Ocak saat 14:00'de ve 27 Ocak 11:00’de Sosyal Yaşam Kampüsü Buca Çocuk ve Gençlik Merkezi, 1 Şubat 14:00'de  Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi, 2 Şubat saat 14:00'de  İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu ve Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezi TOKİ, 4 Şubat saat 11:00 ve 5 Şubat saat 14:00'de  İzmir Sanat Kültürpark..

 
Urla yolcusu vapurla buluşuyor
 
İzmir ulaşımı bu merkezden yönetilecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla yolcusu vapurla buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça ve Mordoğan’dan sonra Urla ve Güzelbahçe’ye ...
İzmir'in o ilçesinde 17 gün sular kesilecek
İZSU, Karabağlar Gülyaka Mahallesi’nde eski branşman hatlarının yenilenmesi ...
Uğur Mumcu için Narlıdere'de anma
24 yıl önce aracına yerleştirilen bir bomba ile katledilen, Türk basınının ...
 
Karabağlar Mumcu'yu özlemle andı
Aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu katledilen Gazeteci-Yazar Uğur ...
Uğur Mumcu Foça'da anıldı
Hain bir suikast sonucu 24 Ocak 1993 yılında hayatını kaybeden usta Gazeteci-Yazar ...
Bayraklı'da belediye tapularına şerh geldi, inşaatlar durdu!
Bayraklı Belediyesi’nin taşınmazlarına tapuda şerh konulunca ilçede inşaat ...
 
Güzelbahçeliler Mumcu’yu unutmadı
Uğradığı suikast sonucu aramızdan ayrılan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün ...
Çiğli Uğur Mumcu'yu andı
Evinin önünde uğradığı bombalı suikastle yaşamını yitiren Araştırmacı ...
Kınık’ta doğalgaz için bir önemli adım daha
İzmir'in Kınık ilçesinde yapımı devam eden doğalgaz çalışmalarında bir adım daha atıldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva