HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2018 Çarşamba - 11:38

Büyükşehir'den AK Parti'ye 'şeffaf ihale' salvosu: Kimseye ayrıcalık yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı tarafından ortaya atılan "İhaleleri şeffaf yapmıyorlar" çıkışına yanıt verdi.

Büyükşehir den AK Parti ye  şeffaf ihale  salvosu: Kimseye ayrıcalık yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iddia konusu olan ihalenin mevzuatta tanımlanan şekliyle sonuçlandırıldığını ve Kamu İhale Kurulu tarafından onaylandığını, sadece 9 Eylül kutlamasına aitmiş gibi söylenen rakamın da aslında yıllık ihalenin tamamına ilişkin olduğunu duyurdu.

KİMSEYE AYRICALIK YOK!
Belediye tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kamu İhale Kanunu hükümleri incelendiğinde, idarenin öncelikli görevinin, temel ilkelerle amaçlanan sonucun elde edildiği bir ihale sürecinin gerçekleştirilmesi olduğu görülecektir. İlkelerin ihlali sayılabilecek olguların ortaya çıkması halinde ise, yasal çerçeve içinde gerekli düzeltmelerin yapılması, imkanı yoksa ihalenin iptal edilmesi gerekmektedir. İhale sürecindeki işlem ve eylemler ile idare görevlilerince kullanılan takdirin temel ilkelere uygunluğu, başta KİK olmak üzere, diğer tüm denetim, inceleme ve yargı yetkisi kullanan mercilerce özenle gözetilmektedir.

Bu genel bilgilendirmeden sonra, özellikle altını çizmek istediğimiz husus, sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Daire Başkanlığı'nca yıllık yaklaşık 1,2 milyar TL’lik satın alma sürecinin yönetildiği dev bir sistemin, eleştiri boyutunu aşan ve siyasi nezakete yakışmayan mesnetsiz iddialarla karalanmaya çalışılmasıdır. AKP İl Yöneticisi tarafından ortaya atılan iddialarda kullanılan ifadelerin, ihaleye itiraz eden bir firmanın verdiği dilekçedeki cümlelerle aynı olması da ayrıca düşündürücüdür.

Oysa ihaleler, keyfiyetle değil yasal mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır. Dolayısıyla belirli bir kentin firmalarına ayrıcalık tanıyıp İzmirli firmaların ihale dışı bırakılması söz konusu değildir. 21 F diye tanımlanan pazarlık usulü ihale sistemi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nda tanımlanan bir yöntem olup, ihaleler mevzuatta tanımlandığı şekilde sonuçlandırılmış ve kimseye ayrıcalıklı işlem yapılmamıştır."

İTİRAZI KİK REDDETTİ
"Sadece 9 Eylül kutlamalarına aitmiş gibi söylenen rakamın, aslında yıllık ihalenin tamamına ilişkindir.  Yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek tüm tören, etkinlik, tanıtım ve organizasyonlarda, resmi ve milli bayramlarda peyderpey kullanılmak üzere çıkılan bu hizmet alım ihalesi, açık ihale usulüne göre gerçekleştirilmiştir. Yasal geçerli teklifler değerlendirilerek sonuçlandırılmıştır. İddia sahibi firmanın teklifinin geçersiz olma nedeni, gerekli mali tablolarını sunmamasıdır. Nitekim belirtilen firmanın ilk ihale için ortaya attığı iddialar ve itirazı Kamu İhale Kurulu tarafından reddedilmiş, Belediyemizce alınan ihale kararında mevzuata aykırılık olmadığına karar verilmiştir. Diğer ihale de is e KİK sürecine başvurulmamıştır.

Belediyemiz, Kamu İhale Kanunu'nun ana ilkeleri olan saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenilirlik, gizlilik, kamuoyu denetimi, ihtiyaçların uygun şartlarda-zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılmasını tüm uygulamalarında rehber edinmiştir. Geçmişte yaşanan pek çok olay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki hassasiyetini ve doğruluğunu açıkça kanıtlamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 
Folkart’la fuar coşkusu
 
Mogambo’da caz rüzgarı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 6 Eylül 2018 Perşembe 09:10

İhale kanunu 186 kere değiştiren AKP, acil iş ayağıyla ihale bile yapmadan istediğine iş veren AKP,özelleştirme adı altında türk telekom gibi kurumları peşkeş çekme oyunlarını yapan AKP .Sonra İzmir büyükşehire çamur at geçicen o işleri geçicen.

Yorumu oyla      10      5  
5 Eylül 2018 Çarşamba 19:57

21 f maliyeti belli bir miktarı geçmeyen ihalelerde en az 3 istekli firmayı davet edilerek yapılır.

Yorumu oyla      9      5  
Periskop 5 Eylül 2018 Çarşamba 18:15

Kamu ihale kanununun 21 f maddesi ;özel nitelikli haller için pazarlıkla yapılan ihaledir Bu ihale yönteminde ihaleye istediğiniz üç firmayı davet edersiniz Başkasının bu ihaleye teklif verme hakkı yoktur Adil ve esas olan ihale yöntemi 19. Madde açık ihaledir ki Eşitlik , rekabet, şeffaflık , kamu kaynaklarının doğru kullanımı sağlansın Pazarlık ta şeffaflık yoktur

Yorumu oyla      13      6  
Bornovalı 5 Eylül 2018 Çarşamba 14:07

Neden yurt dışından gelen ve yurt dışına giden yabancı elçilik mensupları vs. mutlaka Kocaoğlunu ve onun nezdinde İzmir Büyük Şehir Belediyesini ziyaret ettiler bu güne kadar. Belediyemizin dürüst çalışması ve parasına sahip çıkması, iyi değerlendirmesi nedeniyle.

Yorumu oyla      16      5  
Komedi 5 Eylül 2018 Çarşamba 13:48

9 Eylül kutlamaları için şu kadar bedelle ihale yaptılar diye açıklama yap ama gerçek bambaşka çıksın.

Yorumu oyla      13      6  
sagduyu 5 Eylül 2018 Çarşamba 12:08

adamlar alışmış adrese teslim ihaleye ,İzmir Belediyesi ni de öyle zannediyorlar...yok hemşerim burası senin bildiğin Belediyelerden değil burası yasalara-hukuka sonuna kadar uyan bir kurum ,yanlış kapıdasın..

Yorumu oyla      25      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta festival coşkusu
49. Selçuk Efes Festivali başladı. Festivalin ilk gününe sayısı 250’yi ...
On binler buluştu: Gündoğdu'da Kurtuluş coşkusu
Konak Belediyesi’nin İzmir’in işgalden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla ...
İzmir üniversitelilere kucak açıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyeleri, sivil toplum ...
 
Buca’nın gurur tablosu!
Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) büyük bir başarıya imza attı.
Karşıyaka, İzmir Fuarı’na hazır
Yenilenen Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın dev maketi ile Evrensel ...
Kent turları zamanı: Bornova sizi çağırıyor
Bornova Belediyesi, köklü bir geçmişe sahip olan  Bornova’nın kültürel ...
 
Seferihisar, Kurtuluş Günü'nde 'efsane'yi ağırlayacak
Türk Pop-Rock Müziğinin efsane grubu Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), 11 Eylül’de ...
Bornova markası vitrinlerde
Coğrafi işaret tescili alınması çalışmaları süren Bornova Misket Üzümü ...
Başkan Kocaoğlu'ndan reçete: Krizin ilacı Atatürk ilkeleri
Yaşanan ekonomik krizde, devleti erozyona uğratan popülist ve hayali projelerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva