HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mart 2018 Perşembe - 10:03

Büyükşehir'den açıklama: En ucuz toplu ulaşım bizde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, TÜİK kaynak gösterilerek yapılan "Türkiye'de en pahalı ulaşım İzmir'de" başlıklı haberlere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Büyükşehir den açıklama: En ucuz toplu ulaşım bizde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bazı yayın organlarında "Türkiye'de en pahalı ulaşım İzmir'de" şeklinde yorumlanan TÜİK araştırmasının, otomobil fiyatlarından uçak biletine, akaryakıttan taksi ve yedek parçaya kadar "ulaştırma ana grubu" içindeki pek çok ürün ve hizmetin bileşimini yansıttığı duyurdu. Büyükşehir, 90 dakika içinde sınırsız biniş hakkı tanıyan aktarma sistemiyle birlikte İzmir'in, diğer büyükşehirlere göre "en ucuz toplu ulaşım hizmeti" veren kent olduğunu hatırlattı.

"TÜİK Bölgesel Satınalma Gücü Paritesi (BSGP) 2017" çalışmasının, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Türk Lirası'nın satın alma gücündeki farklılıkların belirlenmesi amacı ile gerçekleştirildiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi, "ulaştırma" ana grubunda en pahalı bölgenin İzmir olmasının, toplu ulaşım ücretleriyle doğrudan bağlantısının bulunmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: 

"TÜİK'in yaptığı çalışmada, kendi açıklamalarında da yer aldığı üzere, ayrıntılı şekilde tanımlanmış ortak mal ve hizmet sepeti kullanılarak bölgesel fiyat düzeyi endeksleri elde edilmiştir. Söz konusu sepette hangi hizmet ve ürünlerin yer aldığının bilinmemesi nedeniyle, ulaştırma ana grubuyla ilgili sonuç, bazı yayın organlarında sadece toplu ulaşımla ilgiliymiş gibi aktarılmak istenmiştir. Oysa 'ulaştırma' ana grubu olarak adlandırılan bu sepette otomobil, motosiklet, bisiklet, araç yedek parça ve ekipmanları, benzin, LPG, mazot, motor yağları, araç tamir-bakım malzeme ve işçilik ücretleri, otopark ücreti, otoyol geçiş ücreti, şehirlerarası otobüs, uçak, taksi, servis ücreti vs. gibi kalemler de yer almaktadır."

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda uyguladığı "90 dakika içinde hiçbir ücret ödemeden sınırsız aktarma imkanı sunan sistem" sayesinde, kentteki toplu ulaşımın diğer büyük kentlere göre çok daha avantajlı olduğunun altını çizdi.

 
Tosun, her şeyi buradan yönetmiş!
 
Başkan Atila’dan esnaf ziyaretleri
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Mart 2018 Perşembe 19:20

Eskisehir e bizim belediye izmir den otobüs gönderdi de yolcu taşınıyor :)!

Yorumu oyla      9      5  
sezo 22 Mart 2018 Perşembe 18:53

Eskişehirin nüfusu 890.000 , İzmirin nüfusu neredeyse 5 milyon be birader! o kartı almasan da olur. bir ucundan diğer ucuna yürümek mümkün.

Yorumu oyla      10      5  
Eskişehir 22 Mart 2018 Perşembe 17:56

Eskişehir’de tek binişlik ulaşım kartları na aktarma hakkı var. Misafirperverlik bu olsa gerek ! Görevliler kartın 45 dk içinde tekrar kullanılabileceği hususunda uyarıda da bulunuyorlar .

Yorumu oyla      10      7  
Uğraşmayın İzmir'le 22 Mart 2018 Perşembe 17:24

Hafta sonu ülkemin en büyük ili İstanbul belediye başkanı 'Yeni metro hatlarını en fazla oy aldığımız yerler yapacağız' ayıptır, yazıktır, bu mubarek kandil günü bunu nasıl zihniyettir.Hem İzmir Ak Partili illere verilen hafif raylı sistem ve metro yatırımları için hazineden yardım vermeyeceksin.İzmir belediyesinin gönderdiği metro projelerini onaylamayacaksın yıllarca bekleteceksin.Herkes kendi kapısının önünde oynasın uğraşmayın İzmir'le. Tuik 2017 yılında enflasyon hesaplama sisteminde gıda ve alkolsüz içeceklerin (enflasyon düşük çıksın diye) ağırlığını düşürdü bamya pahalı diye listeden çıkarttı yerine elzem ihtiyaç stor perdeyi dahil etti ama yinede enflasyon çift hane.İşsizlik yüksek çıkıyor diye hesaplama formülünü değiştirdi ama işsizlik yine çift hane.Tuik bu hesaplamayı yapmış bana inanadırıcı gelmiyor sonuçta İzmir için acaba rakamlar talimatla mı çıkmış enflasyon ve işsizlik hesabı gibi.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 22 Mart 2018 Perşembe 16:17

kenkart almak zor bir şey değil. hem bir dahaki gelişlerinde de kullanırlar. İzmir de ulaşım henüz pahalı değil ancak değişen sistematikler git gide sinir bozucu hale gelmeye başladı. İzmirin üstünde çok fazla oynamamak lazım . cepte görülen şeyler bir anda elinizden gidebilir.

Yorumu oyla      12      6  
Gürkan 22 Mart 2018 Perşembe 15:28

İstanbul' da , Ankara' da 90 dakika yok, şehir dışından gelenlere hiç yok, merkezden uzağa biletler de İzmir'den daha pahalı. Toplu ulaşımdan tut , su hepsi daha pahalı. İnternette fiyatlar yazıyor; okuması yazması olan açıp bakar , ahkam kesmez.

Yorumu oyla      13      7  
Aktarma 22 Mart 2018 Perşembe 12:37

İzmi’in ulaşımda en pahalı olmasının nedeni ; gelen misafirlerimize bilet 35 kartında 90 dk aktarma hakkı verilmemesi ile çevre ilçelere aktarma hakkı verilmemesi olabilir mi ? Çünkü onlar için toplu ulaşım ; aktarma hakları olmadığından her belediye aracına binişte ver para , ver para .

Yorumu oyla      10      13  
Yok artık ! 22 Mart 2018 Perşembe 10:42

Ankara'da tam bilet 2,5 TL ancak tam Ankarakartlarda 75 dakikalık süre içerisinde (istisnai hatlar hariç) en fazla 2 defa transfer imkanı sağlanmıştır, transfer ücreti 1 TL'dir. Aktarma başına 1 TL.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Metrosu'nda son dönemeç!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının ...
Kemalpaşa'da evde bakım hizmeti tam gaz!
Kemalpaşa Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik alanında uygulanan ...
Başkan Akpınar'dan 'stat' için '7 soru'lu açıklama: Bazı art niyetliler...
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Yalı'ya yapılması ...
 
İzmir'de 'ruhu genç' buluşma: Ünlü kantocu sahnede!
Bu yıl 11. kez düzenlenen İleri Yaş Sempozyumu İzmir'de başladı.  Sağlıklı ...
Ödemişli huzurevi sakinlerinden barınak ziyareti
Ödemiş Belediyesi Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi sakinleri, Yaşlılar ...
Selçuk yaza hazırlanıyor
Selçuk Belediyesi yaklaşan turizm sezonu öncesinde kenti yaza hazırlayacak ...
 
Bornova’da 4 yılda yatırım yağmuru!
Bornova Belediyesi, son 4 yılda yaptığı fiziki ve sosyal yatırımlarla ...
İzmir'de ilkbaharın en güzel adresi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin on binlerce ağaç dikerek oluşturduğu İnciraltı ...
Karşıyaka'da fidanlar toprakla buluştu
Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva