HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Nisan 2016 Pazartesi - 09:49

Büyükşehir’de yas günü: Azad Fazla’ya veda…

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Karabağlar ve Büyükşehir Meclis Üyesi Azad Fazla için Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törende yakınlarını gözyaşlarını tutamadı. Delican ve Kocaoğlu’ndan duygusal mesajlar geldi.

Büyükşehir’de yas günü: Azad Fazla’ya veda…

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Teşkilatı Cumartesi gecesi gelen haberle sarsıldı.

Büyükşehir ve Karabağlar Meclis Üyesi ve AK Parti grubu sözcüsü Azad Fazla geçirdiği kalp krizi sonucu evinde yaşamını yitirdi. Acı haber Fazla'nın ailesini, yakınlarını ve AK Parti teşkilatını yasa boğdu.

52 yaşında hayatını kaybeden Fazla, için bugün Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.



Belediye önündeki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ın yanı sıra İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, Ali Yiğit, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Delican, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sendikacılar katıldı. Azad Fazla'nın çocukları Furkan ve Elvan Fazla ile babası Cemil Fazla, kardeşleri Lokman, Mehmet ve Yönetim Fazla da taziyeleri kabul etti.

HER İŞİ FAZLASIYLA YAPMASIYLA TANIDIK
Törende konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Bu hüznü sizlerle paylaşmak beni çok duygulandırdı. O nedenle kelimeler boğazıma düğümleniyor. Azad ağabeyi tanıdığımdan beri her zaman saygısıyla, çalışkanlığıyla, soyası gibi verilen her işi fazlasıyla yapmasıyla tanıdık. Allah ondan razı olsun. Ailesine çok büyük bir onur bıraktı. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. İzmir çok büyük bir değerini kaybetti. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.



DÜRÜST BAŞKAN İMAJINI YAKIŞTIRDILARSA…
Delican’dan sonra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, kısa bir konuşma yaptı. Azad Fazla ile ilgili anısını paylaşan Kocaoğlu, “Maalesef Azad Fazla arkadaşımızı kaybettik. Hem İzmir’in hem de ülkemizin çok fazla istifade edebileceği bir yaşta maalesef kaybettik ve ebediyete uğurluyoruz. Bunun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Azad Fazla ile uzun yıllardan bu yana birlikte çalıştık. Eğer bugün İzmir’de Aziz Kocaoğlu’na dürüst başkan imajını yakıştırdılarsa bunun düşüncesi de mimarisi de Azad Fazla’ya aittir. Birgün sabah evden gelirken yolda İzmir Sivil Toplum Platformu imzasıyla ‘dürüst başkan’ yazılı pankart gördüm. Bütün İzmir’i donatmış. Dedim ‘kim bu arkadaş?’  Bir müddet sonra Azad kardeşimi olduğunu öğrendim. Bizde de öyle bir emeği var. İşçi mücadelesinde, siyasi partimizde, bugün AKP’de önemli hizmetler yaptı. Genç yaşta kaybettik. Son derece üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

CAMİDEN UĞURLANDI
Azad Fazla'nın cenazesi, Buca ilçesi Laleli Camii'de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Azad Fazla'nın cenazesi için Laleli Camii'ne siyaset camiası ve yerel yönetimlerden çok sayıda kişi katıldı. AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Sırrı Aydoğan, Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından CHP'li Yüksel Çakmur, AK Parti eski milletvekili Cemil Şeboy, başta olmak üzere İzmir'in siyaset ve yerel yönetimler dünyasında isimler son görevlerini yaptı. Fazla'nın kardeşleri taziyeleri kabul etti. Öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası Fazla'nın cenazesi omuzlarda araca kadar taşındı. Fazla, Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, işlerinin yoğunluğu nedeniyle cenazeye katılamadı. Bakan Yıldırım'ın yerine Başdanışmanı Ömer Sertbaş cenazede hazır bulundu.

FAZLA’NIN YERİNE HANGİ İSİMLER GELDİ?
Karabağlar Belediyesi’nde Fazla’dan boşalan meclis üyeliği koltuğuna İsmail Taş oturacak. Aynı zamanda Büyükşehir Meclis üyesi olan Fazla’nın vefatının ardından bu görev Karabağlar Meclis Üyesi Kadir Tezel’in olacak.

 
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında soğuk rüzgarlar!
 
Yeni HDP İzmir: Yönetime kimler girdi?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C.Erol DURUKAN 25 Nisan 2016 Pazartesi 10:05

RUHUN ŞAD OLSUN..! BÜYÜK DEVRİMCİ... ALLAH GERİDE KALAN KEDERLİ AİLESİNE SABIR VERSİN..! HERZAMAN KALBİMİZDE OLACAKSIN..! SEVGİLİ AZAD AĞABEYİM DEĞERLİ DOSTUM..!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de dünya çocuklarını buluşturan piknik
19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları ...
Çiğli’de miniklerin karne sevinci
Çiğli Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte açtığı bakım ...
Bornova’da hurda araç operasyonu!
Bornova Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan hurda araçlara yönelik ...
 
Buca’nın Mobilyacılar Sitesi nefes aldı!
Buca Belediyesi, Mobilyacılar Sitesi’ne yaptığı ince dokunuş ile esnafın yüzünü güldürdü.
‘Köy Enstitüleri’ APİKAM masasında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
Kıl çadırda bir başkan: Yörüklerin Kocaoğlu coşkusu
Torbalı’daki Yörük Şenliği’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başkan ...
 
20. Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği'ne muhteşem final
Bergama Belediyesi tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası ...
Gaziemir'de barış için dans ettiler
‘Barış için dans’ temasıyla düzenlenen 19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası ...
Gaziemir sokaklarında karnaval havası
Gaziemir’de 19. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva