HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2018 Pazartesi - 10:08

Büyükelçi'nin İzmir tanımı: Türkiye'nin Barcelona'sı

İngiltere'nin yeni Ankara Büyükelçisi Dominick Chillcott, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. İzmir'i Barcelona'ya benzeten konuk diplomat, Atatürk hayranlığını ve İzmir Marşı sevgisini de anlattı.

Büyükelçi nin İzmir tanımı: Türkiye nin Barcelona sı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ocak ayında göreve başlayan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chillcott'u makamında ağırladı. Ziyarette Chillcott'a Konsolos Liz Moriarity, Muavin Konsolos Gill Karataş ve İngiltere İzmir Konsolosluğu Yetkilisi Deniz Kıymaz da eşlik etti.

İzmir'i "Türkiye'nin Barcelona'sı" olarak tanımlayan konuk Büyükelçi, “Barcelona, tüm yıl boyunca hem kültürel hem turizm açısından aktif bir şehir. Ama bana kalırsa İzmir, konum ve güzellik olarak Barcelona’dan daha avantajlı bir kent” şeklinde konuştu.

İzmir’in potansiyelinin çok daha fazla olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu ise “14 sene önce göreve geldiğimizde, işe 'kentimizi nasıl kalkındıracağız' sorusuyla başladık. Bu doğrultuda çalışmalar yaptık. Orada gördük ki, asıl sıçramamız hizmet sektörü ve turizmde olacak. Gerçekten de İzmir, yılın 12 ayında turist alacak bir şehir" dedi.

Ziyaret sonrasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde yer alan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı balmumundan Atatürk heykelini de inceleyen Dominick Chillcott, bu büyük lidere duyduğu hayranlığı dile getirdi. Chillcott, Türkçe'de en sevdiği parçalardan birinin İzmir Marşı olduğunu da sözlerine ekledi.

 
İzmir'in Ekoloji Fuarı'nda 'organik' yarışma
 
Çeşme'de gökyüzü şenlendi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 14 Mayıs 2018 Pazartesi 18:50

Tülay hergün isim değiştiriyor. Ankara'yı gidip gördükten sonra İzmir'i daha çok sevdim.Birde İzmir'deki Irlanda'lılar olmasa.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 14 Mayıs 2018 Pazartesi 15:07

İzmir şehircilik olarak Barcelona ayarına gelmesi kısa ve orta vadede bir hayalken uzun vadede de zor. Türkiye' de Avrupalı gibi bir şehircilik anlayışı yok. Adamların şehirleri cetvelle çizilmiş gibi bizde de tam tersi ANCAK biz daha özgür bir ülkeyiz; yerlere tükürmek orada yasak burada ise serbest :)

Yorumu oyla      9      7  
Tayfun 14 Mayıs 2018 Pazartesi 14:36

50 li 60 lı ve hatta 70 yıllarda hızlı carpık kentleşme İzmir'in tarihi dokusunu maalesef katletti...Peki ,50 li yıllar ülkenin ABD nin yörüngesine girdiği ve uzun yıllar ABD nin yörüngesinde kaldığı yıllar değil miydi? Ne tesadüf o yıllarda ülke hızla tarihini katletmeye başlamış ..Tarihini kaybeden toplumların sonunun ne olduğu aşikar değil mi?

Yorumu oyla      9      6  
Ali Osman 14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:04

Adam işi biliyor.ATATÜRK hayranı ,İzmir hayranı.Yeni tüm iyiliklerin ve güzelliklerin hayranı.Bu dediklerine dünya hayran .Maalesef bizde bile bazlıları kıymetini bilen yok.

Yorumu oyla      11      6  
sezarın hakkı sezara 14 Mayıs 2018 Pazartesi 11:31

GEçmişin fotograflarına baktıgınız zaman bugünün izmiri tarih ve dogasına sahip çıksa ne olur? İzmir barcelona olma şansını 1960 lar da DP nin gelmesi ile kaybetti.o dönem türkiye bugün dahi böyle bir tarih ve doga katliamı görmemiş. adam da şirinlik yapmış işte " İzmir konum ve güzelliklik olarka barcelona dan avantajlı " demiş. Bırak barcelonayı izmirin güzellik olarak atina gibi olması için bile 40 fırın ekmek yememiz lazım. yani bir düşünün yarın öbürgün liman şehir içinden kalksa, körfez bomboş kalır. şehir hatları vapurlarından başka hiç bir şey kalmaz körfezde.barcelona falan daha çooook yolumuz var çok!

Yorumu oyla      14      5  
ümit 14 Mayıs 2018 Pazartesi 11:19

5000 yıllık bir şehirde yaşıyoruz. Hiç Türkiyeye gelmememiş ve Türkiye hakkında bilgisi olmayan birini izmire getir ve bu şehrin 5000 yıllık oldunu söyle.Ne düşünür acaba. İzmir İstanbul denizli gb şehirler şehirken Paris Londra gb şehirler köydü. Şimdiki duruma bak.

Yorumu oyla      10      6  
tülay 14 Mayıs 2018 Pazartesi 11:05

İzmirin sadece sahilinde dolaşıp izmir hakkında yorum yapmayın. Aralara girin; tepecik, toros, gürçeşme, damlacık, karataş üstleri, yeşildere üstleri, kemeraltının araları... çoğunluk yerleşim gecekondudur. Gerçekleri örtmeyin, gerçekleri yazın ki şehrin gelişimine katkı olsun.

Yorumu oyla      14      7  
Tayfun 14 Mayıs 2018 Pazartesi 10:46

izmir limanı , Akdeniz deki en önemli liman kentlerinden biridir; bu tarihte böyleydi bugünde öyledir . Bugünün İzmir'i tarih ve doğasına ciddi sahip çıkıyor ancak yetersiz, bunun daha da artması gerekiyor . Tarihi tüm dokularin ki eski rum evleri dahil ( hangi semt de olursa olsun ) restorasyonu yaşatılması ve günümüz hayatına katılmaları gerekir.Bunları yapmak için çok ciddi bütçeler gerekli ; Büyükşehir Belediyesi elinden geleni yapmaya çalışıyor ama Belediyelerin bu konulara ayırabileceği bütçe sınırlı , Kültür Baklanlığı da maalesef çok küçük bütçeler ayırmakta, bu durumda kent de yaşayan iş dünyasına , tarih-sanat-çevre seven kentlilere ciddi iş düşmekte , bunu hep birlikte başarabiliriz ...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in Ekoloji Fuarı'nda 'organik' yarışma
9. Ekoloji İzmir Fuarı’nda bu yıl ilk kez gerçekleşen “En İyi Organik ...
Bornova’da kiraz bayramı: Üç gün üç gece festival
Bornova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez süresini üç güne çıkardığı 5. Kiraz ...
Balçova, Çanakkale'yi gelincik tarlasına döndürdü
Birer gelincik çiçeği gibi Çanakkale Şehitliği’ni gezen Balçovalı çocuklar ...
 
Büyükşehir'den Ramazan seferberliği: On binlerce aileye ulaşacak
Ramazan ayı öncesinde 40 bin ihtiyaç sahibi aileye erzak yardımı yapan ...
İzmir'in tarihi mekanında anlamlı buluşma
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Anneler Günü dolayısıyla İzmir’in ...
'Arnavut Böreği' Urla’da vatandaşla buluştu
Arnavutların sofrasından eksik olmayan, olmazsa olmaz lezzetleri arasında ...
 
Aydın'da Anneler Günü buluşması
Aydın Büyükşehir Belediyesi annelerin Anneler Günü'nü Aydın'ın dört bir tarafında coşkuyla kutladı.
Selçuk'ta Bahar şenliği ile Anneler Günü bir arada
Selçuk Belediyesi ile Selçuk Efes Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği’nin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aziz Bey’in sözleri 'Da Vinci şifresi' gibi
Mehmet KARABEL yazdı... Aziz Bey’in sözleri 'Da Vinci şifresi' gibi
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva