HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Haziran 2016 Perşembe - 06:55

Buca'nın yeni simgesi Kasaplar Meydanı Cumartesi açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tek yatırımla Buca'ya hem iki katlı bir yeraltı otoparkı ve yeni bir meydan, hem de bir "Anı Evi" kazandırdı. Tarihi dokuyla bütünleşerek ilçenin simge mekanlarından biri olacak Kasaplar Meydanı projesi, öngörülen süreden 1,5 ay önce tamamlandı.

Buca nın yeni simgesi Kasaplar Meydanı Cumartesi açılıyor

Kamulaştırmalarla birlikte 12 milyon TL'ye mal olan "Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı", 4 Haziran Cumartesi günü yapılacak törenle hizmete girecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca merkezde “Kasaplar Sokağı” olarak bilinen alanda adeta yeni bir dünya yarattı. Bölgenin tarihi dokusunu bozmadan otopark ihtiyacını gidermek amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, toplam 6.271 m² alanda 150 araç kapasiteli iki katlı yeraltı otoparkı yaptı, otoparkın üst kısmını ise meydan olarak düzenledi. Tören alanı olarak da kullanılacak meydanda mevsim bitkileri, solar gölgelikler, ahşap oturma grupları ve saksı bitkilerini barındıran çevre düzenlemesi yapıldı. Ayrıca, meydan ve çevresinde bulunan; 3 adet tarihi yapı kafeterya, restoran ve "Anı Evi" olarak kullanılmak üzere restore edildi. 20 Nisan 2015 tarihinde yer teslimi yapılan ve 450 günde tamamlanması öngörülen proje, 1,5 ay  önce bitirildi. İş bitim süresi 12 Temmuz olmasına rağmen açılışa hazır hale gelen Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı, 4 Haziran Cumartesi günü törenle hizmete alınacak.

Öncesi-Sonrası

Toplam maliyet 12 milyon TL

"Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı" 5 milyon TL'ye mal oldu. Ayrıca, meydan ve çevresinde bulunan; kafeterya, restoran ve "Anı Evi" olarak kullanılacak 3 adet tarihi yapının restorasyon uygulamasına yaklaşık olarak 1 milyon 700 bin TL harcandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki yıllarda, Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulan yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirmişti. Ayrıca özel mülkiyetlerde de kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin harcadığı toplam para 12 milyon liraya yaklaştı.

Buca'nın yeni simgesi olacak

Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projeyle, 150 araçlık yeraltı otoparkının üst kısmında kalan alan, Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirildi. Platform şeklinde yapılan meydan düzenlemesinde tören alanı ve yeşil alanlar oluşturuldu. Solar gölgelikler, oturma grupları, gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı, kuru kum havuzu, yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşturuldu.

“Göç ve Mübadele Anı Evi”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, meydan ve çevresinde bulunan; kafeterya, restoran ve "Anı Evi" olarak kullanılacak 3 adet tarihi yapıyı da restore ederek ayağa kaldırdı. Bu tarihi binalardan biri “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak hizmet verecek. 111 yıllık tarihi bina, Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenecek.

 
TBMM'deki slogan krizi Buca Meclisi’ne taşındı!
 
Bornova Kiraz Festivali başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 3 Haziran 2016 Cuma 09:25

2016 yılında yeşilsiz ve havuzsuz bir proje ancak bu kadar olabilir.Yaz tatillerinde Marmarise giden bir bürokrat yok muydu?Meydan ve ışıklı müzikli havuzun küçük boyutlusu yapılabilirdi.Birde (trafik akışı için) kasapların önüne ve karşısına park ediş devam edecek mi?

Yorumu oyla      11      5  
2 Haziran 2016 Perşembe 15:59

Buca belediyesinin bucamızda yaptığı işler neler acaba? Yollar Köstebek yuvasından beter.

Yorumu oyla      11      5  
2 Haziran 2016 Perşembe 10:49

Eski mezbelelik binaların yıkılması meydanda ferahlık sağlamış ancak meydan düzenlemesi fazla basit ve niteliksiz olmuş. 3-5 bank ve ağaç koymakla bu işler olmaz. Meydanı komple saran havuz olabilirdi, küçük ahşap köprüler ile meydana girilebilirdi. Medyanın ortasına 360 derece bir bar yapılabilirdi. Burada alkol hariç çeşitli doğal soğuk-sıcak içecekler satılabilirdi. Dut suyu gibi ... doğru düzgün oturma grupları ve üzerine doğru düzgün gölgelik konulabilirdi. Ayrıca şık, klasik ışıklandırma da konulabilirdi. Gölgelik üzerine güneş panelleri konulup elektrik ihtiyacı karşılanabilirdi. Wi-fi olmalıydı. Ayrıca İzmir sıcak bir şehir. Oturma gruplarının üzerine soğuk buhar verebilen sistem de olabilirdi. Yere döşenen taşlar daha iyi olabilirdi. Yani insanlar baktığında çok beton olmuş yerine adamlar yapmış demeli. 😕😯😉

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 2 Haziran 2016 Perşembe 09:57

Meydanın yaz-kış rahatça kullanılabilmesi açısından yağmurdan ve güneşten koruyacak gölgelikler konulmalıydı meydanın beton ağırlıklı olması ise üzücü yeşile biraz daha ağırlık verilebilirdi.

Yorumu oyla      11      5  
hasan durmaz 2 Haziran 2016 Perşembe 09:52

emeği geçen herkeze teşekkür ederim

Yorumu oyla      11      5  
2 Haziran 2016 Perşembe 09:39

Otopark neyse de üst yapıyı kim kullanacak ? Meydan yerine ufak havuzların olduğu , yeşilin, gölgelik ve oturma gruplarının fazla olduğu bir üst yapı olsaydı daha iyi olurdu. Bu şekilde o üst yapı boş kalır. Otopark da dolar mı şüpheli.

Yorumu oyla      11      5  
2 Haziran 2016 Perşembe 08:45

Projede ufak havuzlar da yok muydu ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'deki slogan krizi Buca Meclisi’ne taşındı!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu grup toplantısında dinleyen Buca Gençlik Kolları ...
Karşıyaka Meclisi’nde ‘Gezi’ tartışması!
Haziran ayı ilk oturumunda ‘Gezi Parkı eylemleri’ tartışması yaşandı. ...
Başkan Kocaoğlu'ndan kadınlara 'siyaset' çağrısı
TÜRKONFED, EGİKAD ve BASİFED’in ortaklaşa düzenlediği “Kadının Çok Yönlü ...
 
2 Vali, 2 Başkan, aynı kriz!
Yeni Vali Erol Ayyıldız Aydın’da görev yaptığı sürede kent gündemine uzun ...
Çarpıcı yazı: Ankara-İzmir farkı... Neresi kent, neresi köy?
Konak Belediye Başkan Yardımcısı Şehir Plancısı Eser Atak İzmir’e yönelik ...
Ve Uzundere’de tarih belli oldu: Dönüşüm yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde çalıştığı Uzundere kentsel dönüşüm ...
 
Abdullah Avcı'dan Bornova'nın yeni stadına tam not!
A Milli Futbol Takımı Eski Teknik Direktörü Abdullah Avcı’dan Doğanlar’da ...
Bostanlı’da ‘Ahilik’ kahvaltısı
Ahilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, ...
Bornova'daki 'romatizma' seminerine yoğun ilgi
2003 yılından bu yana yapılan Sağlık Halk Kongresi’ni son iki yıldır Ege ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva