HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 14:11

Buca'da engelsiz tarım dönemi

Buca Belediyesi’nin “Engelsiz Buca” hedefinde bir adım daha atıldı. Engellilerin toplumsal yaşama katılımına yönelik projelerden “Engelsiz Hobi Bahçeleri”nin 1. Etabı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve engelli vatandaşların katıldığı törenle faaliyete geçti. Engelli vatandaşlar ilk fidelerini dans ederek kutladı.

Buca da engelsiz tarım dönemi

İZMİR - Buca Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan engelli vatandaşları tarımla buluşturacak Engelsiz Hobi Bahçeleri projesinin ilk etabını düzenlenen törenle hizmete açtı. Engelsiz Tarım Uygulamasının hayata geçirildiği Hobi Bahçeleri’ne ilk sebze fidesini engelli hemşerileri ile birlikte diken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bizim attığımız adım, Buca için, engelleri kaldırmak için” dedi.

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gündüz Koçak’ın da katıldığı törende engelli vatandaşlar ilk fidelerini dikerken, bunu dans ederek kutladı.



İKİNCİ ETAP TEMMUZ’DA AÇILIYOR
Buca Gölet Tesisleri’nde 14 dönümlük arazi üzerine kurulacak Engelsiz Hobi Bahçeleri’nin 3 bin metrekare alanda yer alacak birinci etabı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Engelli çocuklar ile yaş sınırı olmaksızın Alzheimer hastalarını kapsayan projenin açılış töreninde konuşan Başkan Piriştina, “Tarımla, doğayla olan ilişkimizi, engelleri kaldırmak adına olan çabalarımızı biz çok önemsiyorduk. Dedik ki Bucamızda, güzel köylerimizde ve burada hareketliliği nasıl sağlarız. Sizlerle tarımı, sizlerle bu güzelliği birlikte nasıl yaşarız diye. Bu öyle bir projenin ürünüdür. Ne mutlu ki bunun ilk etabını açıyoruz. İkinci etabı da Temmuz’un ikinci yarısında hazır olacak” dedi.



“MEYVEYİ VE SEBZEYİ BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ”
Projenin tamamlanması ile 400’ü aşkın engelli vatandaşın tarımla buluşacağını söyleyen Piriştina, “Burada doğanın ve tarımın keyfini çıkartacağız. Meyveyi sebzeyi birlikte ekeceğiz. Bu bizi oldukça heyecanlandırıyor. Şimdi bugün yağan yağmurda buranın ne kadar bereketli ve hayırlı olacağına işaret ediyor. Bugün bir kez daha görüldüğü gibi bizim attığımız adım Buca için, Buca’da ki engellerin kaldırmak içindi. Engelsiz Hobi Bahçelerimiz hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

“EMPATİ YAPTI, BİZİ ANLADI”
Başkan Piriştina’ya, Buca’da engelleri kaldırmaya yönelik hayata geçirdiği projeleri için tüm engelliler adına teşekkür eden Buca Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gündüz Koçak “Buca’da güzel ve ihtisaslı bir engelli mücadelesi var. Bir de buna güzel bir ruh değinildi. Bu bir empatiydi. Sihirli bir dokunuş oldu. Bu dokunuşu Başkanımız Levent Piriştina’ya borçluyuz. Bu mücadelede bizi anladığı için, empati yaptığı için, ben engelli olsam ne isterdim, ben bir engelli ailesi olsam ne yapılmasını isterdim düşüncesi ile hareket ederek, böyle güzel şeyler yapılmaya başlandı” dedi.  

Açılış töreninin ardından Başkan Piriştina ile engelli vatandaşlar projenin ilk tohumunu birlikte attı, domates ve biber fidesi dikti.

Engelli vatandaşlar ile Alzheimer hastalarının el becerilerini geliştirmek, üretime yönlendirerek, toplumsal yaşama katılımlarının sağlanması hedeflenen proje, toplam 14 dönümlük arazi üzerine kurulacak. Engelsiz Hobi Bahçeleri’nden zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ile yaş sınırı olmaksızın tüm Alzheimer hastaları faydalanabilecek. Engelsiz Tarım Uygulaması’na katılacak engelli vatandaşlara ilk olarak belediye tarafından uygulamalı tarımsal eğitim verilecek. Tarımsal eğitimlerini tamamlayan vatandaşlar, Engelsiz Hobi Bahçeleri’nde mevsimlik çiçek ve sebze yetiştirecek.
 

 
Flaş! İstanbul Valiliğinden HDP mitingi açıklaması
 
Bodrum’da dans festivali heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre İl Müdürü'nden çarpıcı yıkım açıklaması
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon ...
İzmir’e su getirecek projede son durum
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından İzmir'de “İzmir İçmesuyu 2. Merhale ...
Metroda kutlama var: Günün en şanslı İzmirlisi!
İzmir’de kent içi ulaşımda raylı sistemin ağırlığı her geçen gün artarken, ...
 
Seferihisar'da 8 dilde barış şarkıları yükseldi
Diyarbakır Sur Belediyesi Çok Dilli Gençlik Korosu, Seferihisar’da 8 dilde barış şarkıları söyledi.
Karabağlar'da kadınlar iş hayatına adım atıyor
Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kadın Emeğini Değerlendirme ...
Sivaslılar'dan Başkan Arslan'a ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği ...
 
Karşıyaka’da atık piller kazandıracak
Çevre ve insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan atık pillerin doğaya ...
Başkan Atilla’dan Serintepe’ye tam destek
U14 Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Bornova Temsilcisi Serintepe ...
Ödemiş'in yaz sezonu başlıyor!
Yaz aylarında gençlerin ve en çocukların tercih ettiği 125. Yıl Kültürpark ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva