HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2016 Perşembe - 11:27

Bornovalı muhtarlardan 'Yeni Kültürpark'a tam destek

Bornovalı muhtarlar Yeni Kültürpark Projesi’ni çok beğendi, İzmir Büyükşehir Beledeyesi’ne tam destek verdi.

Bornovalı muhtarlardan  Yeni Kültürpark a tam destek

Projenin tanıtım parkurunu gezen ve yetkililerden detaylı bilgi alan muhtarlar, emek veren herkese teşekkür etti. Muhtarlar adına konuşan Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Erkan Güler, Fuar’daki ağaçların kesileceği yönündeki endişelerin yersiz olduğunu, tam aksine yeşil dokunun daha da artacağını ifade etti.

Bornovalı muhtarlardan Yeni Kültürpark Projesi’ne tam destek geldi. Muhtarlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Fuar içinde bulunan Pakistan Pavyonu’nda kurduğu tanıtım parkurunda projeyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Kültürpark’ın geleceğine ilişkin tanıtım filmlerini izledi. Önizleme çalışmaları, maketleri ve görselleri inceledi.

Aziz Başkana teşekkür ettiler
İnceleme sonrası bir açıklama yapan Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Erkan Güler, Fuar’daki ağaçların kesileceği yönündeki endişelerin yersiz olduğunu, tam aksine yeşil dokunun daha da artacağını ifade etti. Yetkililerden projeyle ilgili detayla bilgiler aldıklarını belirten Güler, “Doğal dokunun arttırılarak korunacağı çok açık. Bunun yanısıra lunaparkın gençler için daha cazip hale getirileceğini, gölün mavi bir görünüme kavuşacağını, paraşüt kulesinin de modernize edileceğini gördük.  Bu anlamda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere bu güzel projenin hazırlanmasında emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Projenin detaylarında neler var?
Daha az bina ve daha çok yeşil konseptiyle ele alınacak yeni Kültürpark'ta yaklaşık 21 bin metrekare daha yeşil alan yaratılacak. Alanda gençlere yönelik aktif spor alanları (yürüyüş, bisiklet yolları, pilates-yoga alanları, kaykay, skateboart pistleri, mini golf, tenis, açık voleybol, basketbol sahaları) bulunacak. Taslağa göre daha önce yıkım kararı alınmış, izinsiz ekler, işlev dışı kalmış alanlar yıkılarak yeşil alana kazandırılacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi'nin yerine üzeri açık bir amfitiyatro yapılacak. Mevcut holler kaldırılarak yerine toplam 17 bin metrekarelik iki adet sergi salonu yapılacak. Ayrıca tüm açık ve kapalı alanların ve etkinlik alanlarının, spor ve oyun alanlarının engellilerin kullanımına uygun tasarlanması öngörülüyor.

Kültürpark'ın trafikten arındırılması için yeni düzenlemeler yapılması, alan çevresindeki duvarların korunması ve yeni yaya kapılarının açılması da yapılması düşünülen çalışmalar arasında. Öngörülen çalışmalar arasında Ada, Göl ve Dağ gazinoları ile ve Golf Kafe'nin yeniden ele alınması, eklentilerinden temizlenmesi, özgünlüğü korunacak şekilde yeniden tasarlanarak yeme içme işlevlerinin kalitesinin yükseltilmesi de yer alıyor. Yine taslak çalışmaya göre, mevcut İZFAŞ Genel Müdürlüğü binası restore edilerek anı evine dönüştürülecek. Fuar Evlendirme Dairesi de yerini koruyacak. Açık Hava Tiyatrosu yenilenecek. Alandaki gölün ise büyütülerek işlevlerinin artırılması düşünülüyor. Lunapark'ın da revize edilerek çocuk ve gençlere yönelik eğlence merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. Hollerin yerinde oluşturulacak fuar ve sergi kompleksi yeşil çatılı olacak. İzmir Sanat korunacak. Tenis Kulübü yaşamaya devam edecek. Değerli ağaçlar korunacak, yeşil doku artırılacak. Gül bahçesi orijinal haline sadık kalarak güzelleştirilecek. Yanına seralar yapılacak. Güneş enerjisi pillerinden elde edilecek enerji şebekeye verilecek. Evcil hayvanların gezdirileceği bölümler olacak.

 
'Foça Fokları' gözlem altında!
 
Denizi olmayan kentten 15 ülkeye balık ihracatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Foça Fokları' gözlem altında!
9 Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ve Foça ...
Karşıyaka'da 'ayın konukları' belli oldu
Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği “Ayın Konuğu” etkinliklerinde, ...
Buca Belediyesi'nden istihdam köprüsü
İşçi arayan firmalar ile işbirliği yapan Buca Belediyesi Toplumsal İletişim ...
 
Çiğli'de muhtarlar gününe özel buluşma
Çiğli’de görev yapan muhtarlar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın ...
Konak'ta muhtarlara 19 Ekim sürprizi
Konak Belediyesi, demokrasinin çekirdeği olan muhtarların ’19 Ekim Muhtarlar ...
Geleceğin plancıları İzmir'i seçti!
Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son ...
 
İZSU'dan o ilçede 5.5 milyonluk altyapı harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 5.5 milyon liralık yatırımla ...
Başkan Soyer dünyaya anlattı: Yoksulluk nasıl azalır?
Seferihisar Belediye Başkanı ve SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, ...
Büyükşehir'den üreticiye 'bal gibi' destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan Bergama Kıranlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva