HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ocak 2018 Çarşamba - 10:42

Bornovalı çocuklar 'Yenilenebilir Enerji' kampında

Bornovalı çocuklar yarıyıl tatilini, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen bilim etkinlikleriyle geçiriyor. Yenilenebilir Enerji teması ile gerçekleşen Bilim Kampı etkinlikleri 4 gün sürecek.

Bornovalı çocuklar  Yenilenebilir Enerji  kampında

Bornova Belediyesi çocuklar için hazırladığı etkinliklerle yarıyıl tatilindeki öğrencilerin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Bilim Kampına katılan çocuklar Yenilenebilir Enerji konusunda eğitim alırken, eğlenerek öğrenmenin de tadına varıyor. 2 Şubat tarihine kadar devam edecek olan Bilim Kamp’nda Fizik, Astronomi, Kimya, Robot Bilim, Biyoloji ve Fosil Bilim alanlarında eğitim veriliyor.

 

KAMP SONRASI SERTİFİKA VERİLECEK
11-14 yaş arası 60 çocuğun katıldığı uygulamalı atölyelerde öğrenciler, Biodizel Üretimi, Güneş Fırını Yapımı, Güneş Pillerinin Yapısı, Fosil Yakıtlarının Özellikleri ile Ekolojik Kent Tasrımı ve Gezi konularında çalışmalar yapıyor. 4 günlük kamp sonunda sertifika alacak öğrenciler, enerji kaynaklarıyla çalışan bir kent tasarlayarak sunum da yapacaklar.

Amaçlarının yarıyıl tatilindeki çocukların zamanlarını güzel bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yıl boyunca devam eden kurslarımızın yanında tatil için de çocuklara renkli aktiviteler sunuyoruz. Bilim kampına katılan öğrenciler buradaki çalışmalarıla hem eğlenceli zaman geçiriyor. Hem de öğrenmenin keyfini yaşıyor”dedi.  YENİLENEBİLİR ENERJİ KAMPI 
Bornovalı çocuklar yarıyıl tatilini, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen bilim etkinlikleriyle geçiriyor. Yenilenebilir Enerji teması ile gerçekleşen Bilim Kampı etkinlikleri 4 gün sürecek. 
Bornova Belediyesi çocuklar için hazırladığı etkinliklerle yarıyıl tatilindeki öğrencilerin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Bilim Kampına katılan çocuklar Yenilenebilir Enerji konusunda eğitim alırken, eğlenerek öğrenmenin de tadına varıyor. 2 Şubat tarihine kadar devam edecek olan Bilim Kamp’nda Fizik, Astronomi, Kimya, Robot Bilim, Biyoloji ve Fosil Bilim alanlarında eğitim veriliyor.11-14 yaş arası 60 çocuğun katıldığı uygulamalı atölyelerde öğrenciler, Biodizel Üretimi, Güneş Fırını Yapımı, Güneş Pillerinin Yapısı, Fosil Yakıtlarının Özellikleri ile Ekolojik Kent Tasrımı ve Gezi konularında çalışmalar yapıyor. 4 günlük kamp sonunda sertifika alacak öğrenciler, enerji kaynaklarıyla çalışan bir kent tasarlayarak sunum da yapacaklar.

Amaçlarının yarıyıl tatilindeki çocukların zamanlarını güzel bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yıl boyunca devam eden kurslarımızın yanında tatil için de çocuklara renkli aktiviteler sunuyoruz. Bilim kampına katılan öğrenciler buradaki çalışmalarıla hem eğlenceli zaman geçiriyor. Hem de öğrenmenin keyfini yaşıyor”dedi.  

 
Reyhanlı'dan acı haber: Daha 17'sindeydi...
 
İzmir'in balığı New York yolcusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'ya 'en lezzetli' ödül
Mandal Ajans tarafından hazırlanan İzmir’in ve Türkiye’nin ilk videolu ...
Konaklı miniklerin kar keyfi
Konak Belediyesi’nin yarıyıl tatiline çıkan öğrenciler için Spil Dağı ...
Kiraz Belediyesi’nden esnafa büyük kolaylık
Kiraz'da işyeri açan ve gerekli evraklarını tamamlayan esnafın ruhsatı ...
 
Kent Konseyleri Kadın Meclisleri, Karabağlar'da buluştu
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği, Karabağlar Kent Konseyi ...
Bornova'da okullara bakım: Siz tatile, biz tadilata!
Bornova Belediyesi, yarıyıl tatilinde ilçedeki okullarda yaptığı tadilat ...
Büyükşehir'den Türkiye'de ilk: 'Tasarım fabrikası' yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası bünyesinde, bu kez proje ...
 
Tire'de muhtarları sevindiren karar!
Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, "Hizmet binası olmayan muhtarlarımıza ...
Kınık Beleldiyesi'nden muhtarlara seminer
Kınık Belediye Başkanlığı Kınık ilçesinde görev yapan muhtarlara 27-29 ...
Bornova'da 'ortak akıl buluşmaları' tam gaz
Bornova’da “Ortak Akıl” ilkesiyle devam eden mahalle buluşmaları devam ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva