HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Haziran 2017 Perşembe - 10:26

Bornova Stadı’nda büyük iftar buluşması

Bornova Belediyesi’nin hayırseverlerin katkıları, Türk Kızılayı Bornova Şubesi’nin işbirliğiyle her gün bir mahallede kurduğu Dostluk Sofrası dün Doğanlar Mahallesi’ndeydi.  Bornova Stadı’nda toplumun değişik kesimlerini biraraya getiren iftar yemeğine Göztepeli futbolcular da katıldı.

Bornova Stadı’nda büyük iftar buluşması

Bornova Belediyesi’nin Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle düzenlediği iftar yemekleri, Doğanlar Mahallesi ile devam etti. Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente kazandırdığı Bornova Stadı’nın otoparkında kurulan Dostluk Sofrası toplumun değişik kesimlerini biraraya getirdi.

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğine İzmir’i Süper Lig’e taşıyan Göztepeli futbolcular da konuk oldu. Kuruluşlarının 92. yılını kutlayan sarı-kırmızılıların Ceo’su Kerem Ertan, golcü oyuncular Adis Yahoviç ve Leo Schwechlen, formasını giydiği dokuzuncu takımla Süper Lig’e çıkma sevinci yaşayarak bir rekora imza atan Murat Akın ile Kaleci Göktuğ Bakırbaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte iftar öncesi vatandaşları selamladı. 

Burada bir konuşma yapan Başkan Atila, Güzelyalı’daki kutlamalar öncesi Bornovalıların yanında olan futbolculara teşekker ederek, “Göztepe’nin İzmir’i Süper Lig’de de en iyi şekilde temsil edeceğine, hatta Avrupa’da Türkiye’yi temsil edeceğine inancımız tam. Doğum günün kutlu olsun Göztepe” diye konuştu.

Doğanlar’daki Dostluk Sofrası’na Doğanlar ve Ümit Mahallesi sakinlerinin yanısıra İzmir Down Sendromlular Derneği üyeleri, Bornova Nevvar Salih İşgören Huzurevi sakinleri, Bornova Kadın Girişimi ve Üretici Kooperatifi üyeleri, amatör kulüplerin sporcuları, derneklerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri ile bürokratları da katıldı.

DOSTLUK SOFRASI HER GÜN BİR MAHALLEDE
Bornova Belediyesi’nin iftar yemekleri bu yıl da hem gönülleri hem sofraları birleştiriyor. Her gün bir mahallede verilen iftar yemekleri sonrası vatandaşlar, Hacivat-Karagöz, İbiş gibi karakterlerin canlandırıldığı geleneksel Ramazan eğlenceleri ile de keyif dolu anlar yaşıyor. Karacaoğlan Mahallesi’nde her gün sabit olarak kurulan iftar sofrası ile birlikte günde 1200 kişi orucunu birlikte açıyor.



İHTİYAÇ SAHİPLERİNE RAMAZAN YARDIMI
İftar yemeklerinin yanı sıra Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi bin aileye hayırseverler aracılığıyla toplanan erzak paketleri ulaştırılıyor. Ayrıca Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz yararlanması için kurduğu Dost Market’ten yararlananlara Ramazan Ayı’na özel ek kredi yüklemesi yapılıyor.

KUTSAL MEKANLARA TEMİZLİK
Bu arada İlçedeki cami, cemevi ve kiliseleri yıl boyunca düzenli olarak temizleyen Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yerine getirmesi için çalışmalarını Ramazan Ayı’nda daha yoğun bir şekilde sürdürüyor. Zabıta ekipleri de aynı dönemde yoğunluğu artan gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.

 
İzmirli ikizler obezite ameliyatıyla yeni bir hayata başladı
 
Flaş! İZBAN kamyona çarptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Piriştina’ya büyük onur
Dijital İletişim Platformu tarafından düzenlenen “İz Bırakanlar Başarı ...
Karşıyaka’da çocuklar yazı eğlenceli geçirecek
Yaz aylarında çocukları hem eğitici hem de eğlenceli aktivitelerle buluşturmayı ...
Kınık'ta şehit yakınları ve gazilere için iftar
Şehit aileleri ve gaziler için Kınık Belediye Başkanlığınca Sakız Adası ...
 
Doğal Yaşam'ın yeni üyesi Nazlı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen Alageyik ...
Gaziemir'de şampiyonlardan muhteşem dans
Belediyenin düzenlediği halk dansları kurslarına katılan kursiyerler 8. ...
Yüzülebilir körfeze doğru: İzmir sularının can simitleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Körfez” filosu, her gün üç devriye ...
 
Macera Parkı’nda sona doğru gelindi
Ödemiş Belediyesi tarafından Türkmen Mahallesinde yapılan Macera Parkı’nda ...
Çeşmealtı Gece Pazarı'nın açılışı için muhteşem konser
Urla Belediyesi'nin büyük ilgi gören pazarlarından Çeşmealtı Gece Pazarı ...
Göztepe taraftarlarından Başkan Pekdaş’a büyük jest!
Göztepe’nin 92. kuruluş yıldönümü Süper Lig coşkusu ile kutlanıyor. Kutlamaların ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva