HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2017 Perşembe - 11:48

Bornova Srebrenica'yı unutmadı

Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 22 yıl önce yaşanan ve resmi rakamlara göre 8372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırım kurbanları Bornova’da düzenlenen sergi ve konferans ile anıldı.

Bornova Srebrenica yı unutmadı

Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 22 yıl önce yaşanan ve resmi rakamlara göre 8372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırım kurbanları Bornova’da düzenlenen sergi ve konferans ile anıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’n de gerçekleşen etkinliklerde Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp'in "Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Sergnin ardından düzenlenen “Srebrenica Soykırımının Sessiz Tanıkları” başlıklı konferansın konuşmacısı ise Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü Müdürü Amor Masoviç oldu. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya Balkan ve Boşnak dünyasına gösterdiği destekler için teşekkür belgesi verdi.

Avrupa'da 20’inci yüzyılın son çeyreğinde yaşanmış en büyük insanlık suçu olan Srebrenica Katliamı kurbanları,  Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle anıldı. 8372 kişinin hayatını kaybettiği katliamın 22. yılında Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde  Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp'in "Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Serginin ardından ise “Srebrenica Soykırımının Sessiz Tanıkları” başlıklı konferans düzenlendi. Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü Müdürü Amor Masoviç’in konuşmacı olduğu konferansa Bosna Hersek’li vatandaşlarla birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ve Bornovalılar da katıldı.

ACILAR HİÇ BİTMİYOR
Amor Masoviç, konferansta Bosna Hersek’te yaşanan savaşı, soykırımı ve sonrasında kayıplara ulaşmak için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Srebrenica’da yaşanan acılar dile gelirken, Temmuz 1995’te gerçekleşen soykırımın bitmeyen bir soykırım olduğunu ifade eden Masoviç, “Bir kişiye ait olan ceset parçaları bir kaç farklı toplu mezardan çıkıyor. Ölüleri bile durmadan taşımışlar. Biz 22 yıldır her bulduğumuz kemik parçasında ailelerin kapılarını çalıyoruz. Cesetler tamamlanana kadar daha kaçkez o kapıları çalacağız bilmiyoruz. Bu yüzdende her defasında acılar yenileniyor. Bu bizim için bitmeyen bir soykırım” dedi.

“BİTMEYEN SOYKIRIM”
Avrupa’nın ortasında tarihte görülmeyecek bir insanlık suçu işlendiğini anlatan Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, “Şunu üzülerek söylemek isyerim ki bu suçu işleyenlerden bazıları hala Borna Hersek’te bazı görevlerde bulunuyorlar. Bazıları yargılanırken hapishenede öldü, bazıları ise yargılamada 40 yıl ceza aldı. Katlettikleri kişi sayısını düşündüğünüz zaman ömür boyu hapis cezası alması gerekirdi. Çünkü 40 yıl dediğinizde bir gün çıkabilir oluyor. Batı dünyası bunu bile şehitlerimizden esirgedi ” diyerek duygularını dile getirdi. Şehitleri rahmetle andıklarını da söyleyen Baysak, her yıl anma etkinleri düzenleyen Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya da teşekkür etti.

ANNELERİMİZ KATLİAMI DÜNYAYA KABUL ETTİRDİ
Srebrenica’da 22 yıl önce yaşananların hala herkesin aklında olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle konuştu:  “Bizle bu acıları unutmuyoruz ve unutturmamaya çalışıyoruz. Sadece Srebrenica’da ki değil, Azerbaycan Hocalı’da yaşananlar gibi, Bulgaristan’da Türkan Bebek olayında ki gibi  tüm dünyada yaşanan insanlık katliamlarını lanetliyoruz.  Srebrenica anneleri bu katliamı dünyaya kabul ettirdiler. Onları ellerinden öpüyorum. Tüm dünyaya bir insanlık dersi verdiler” dedi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya Balkan ve Boşnak dünyasına gösterdiği destekler için teşekkür belgesi verdi.

 
Talimat Başkan Batur'dan: Narlıdere'de okullar bakımda
 
Kocasakal çok sert: Atatürk düşmanlarıyla yürümem!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAMZA YAVUZ 6 Temmuz 2017 Perşembe 16:54

İZMİRLİ BOŞNAKLAR DERNEĞİ OLARAK HALKIN PARASI İLE YAPILAN BU ETKİNLİĞİN HAZIRLIK SAFHASINDA HİÇ, UYGULAMASINDA İSE 3 SAAT ÖNCESİ HABER VERİLMESİNİ KINIYORUZ. BİZLER AFRİKALI DEĞİL, BORNOVA''LIYIZ. BU AYRIMCILIK NEDEN? TÜRKİYE''DE SREBRENİCA VE BOSNA HERSEK''E EN ÇOK PROJE YAPAN DERNEK OLARAK SİZLERİ EŞİTLİK VE ADALETE DAVET EDİYORUZ.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Talimat Başkan Batur'dan: Narlıdere'de okullar bakımda
Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, belediye fen işleri ekiplerini, ...
Buca Belediye Meclisi'nde gündem 'Adalet Yürüyüşü'
Buca Belediyesinin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı ...
Tiyatronun yıldızları Karşıyaka’da yetişecek
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, tiyatroya gönül veren ve oyunculuk yapmak ...
 
Gaziemir'in 'yıldızları'nda hedef şampiyonluk
Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun ...
Göztepe taraftarından Başkan Pekdaş'a anlamlı ziyaret
Bu sezon İzmir'i Süper Lig'de temsil edecek olan Göztepe'nin Yalı Taraftar ...
Büyükşehir'den 3 ilçede şebeke harekatı
İZSU Genel Müdürlüğü, alt yapı seferberliğini sürdürdüğü Ödemiş, Kiraz ...
 
Kemalpaşalı miniklerden 'Başkan Ağabey'lerine teşekkür
Kemalpaşa Belediyesi, Örnekköy Fırat Yılmaz Çakıroğlu Bilgi Evi öğrencileri ...
Büyükşehir'den seferberlik: Dev otopark için geri sayım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Alaybey’de yapımına devam ettiği ...
Aydın’ın ada sahillerine ‘temiz’ dokunuş
 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla ada ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva