HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2018 Pazartesi - 18:09

Bornova'da GBT sırasında polis şehit olmuştu: Zanlıdan çarpıcı savunma

İzmir'in Bornova ilçesinde üç ay önce kimlik sorgulaması yapmak isteyen 2 polis memurunu bıçaklayıp birini şehit eden yoklama kaçağı Serhat Ceyhan'ın (21),  ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada "Uyuşturucunun etkisinde olduğu için cinayet işlemesinin mümkün o

Bornova da GBT sırasında polis şehit olmuştu: Zanlıdan çarpıcı savunma

Olay, geçen 6 Mart'ta Kemalpaşa Mahallesi 7055 Sokak’ta meydana geldi. Polis memurları Mehmet Çelik ve Osman Çoban, durumundan şüphelendikleri Serhat Ceyhan’ı sokak arasında durdurup, kimlik sorgulaması yapmak istedi. Yoklama kaçağı olan Ceyhan, kimliğini vermeyince polis memurları gözaltına almak istedi. Bu sırada Serhat Ceyhan, yanındaki bıçağı çekip, polis memurlarına saldırdı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan polis memurları, telsizle yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ile ambulans sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği polis memurlarından Mehmet Çelik, tüm çabalara karşın kurtarılamayarak şehit oldu, Osman Çoban ise ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralı yakalanan ve tdavisinin ardından tutuklanan Ceyhan hakkında, 'Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme' ve 'yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Serhat Ceyhan, olayda yaralanan polis memuru Osman Çoban ve tarafların avukatları katıldı. Savunma yapan sanık Ceyhan, olay anında uyuşturucunun etkisinde olduğu için cinayet işlemesinin mümkün olmadığını öne sürdü. Elinde bıçak olup olmadığını hatırlamadığını söyleyen Ceyhan, "Bende bıçak yakalandığını hatırlamıyorum, bende bıçak yoktu" dedi.

'ZANLININ BİLİNCİ AÇIKTI'
Olayda yaralanan polis memuru Osman Çoban ise sanığın kimlik sorgulaması sırasında sorulara cevap verdiğini ve bilincinin açık olduğunu belirterek, şehit olan arkadaşının asker kaçağı olan Ceyhan'a "15 gün içinde askerlik şubesine gidip yoklamanı yaptırman gerekiyor" dediğini anlattı. Olay anını anlatan Çoban şunları söyledi:

"Bulunduğum yerden 6-7 metre uzaklıkta park halinde bir araç vardı, tok bir metal sesi duydum. Kaputun üzerine bastırırsınız ya, onun gibi bir sesti. Dönüp baktığımda, sanığın kaputun üzerine yatırdığı polis arkadaşım Çelik'in sağ ve sol taraflarına, koltuk altlarına vurduğunu gördüm. Elimdeki tutanağı bırakıp olay yerine gittim. Kendisini omuz kısımlarından tutarak sol tarafa doğru attım. Mehmet Çelik, kaputun üzerinde hareketsiz bir şekilde yatıyordu. Sanık bir anda bana dönerek, elini savurdu. Bıçak darbesiyle sağ yanağımdan ve dilimden yaralandım. Aynı zamanda dişim ve elmacık kemiğimin bazı parçaları kırıldı. Sanığı yeniden ittiğim sırada Çelik'in kaputtan yere düştüğü gördüm. Sanık elindeki bıçağı bu kez, sol gözümle burnumun birleştiği yere salladı. Darbenin etkisiyle göz kasım kesildi, aşırı kanamadan diğer gözümde görmemeye başladı. Bıçağı sanığın elinden alamayacağımı anlayınca silahımı çektim, bana doğru geldiğini görünce de sağ ayağına bir el ateş ettim. Sanık tepki vermeyince Ceyhan'ın vücudunun belli yerlerine ateş ettim. Üzerine gittiğim şahsın göğüs bölgesine oturduğumu, dizimle, bıçak olan eline bastırdığımı ve bıçağı bırakmasını istediğimi hatırlıyorum."

'ÇOK KISA SÜREDE OLDU'
Sanığın uyuşturucu kullanmış olabileceğini, ancak olay anında etkisinde olmadığını söyleyen Çoban, "Olay günü sanık uyuşturucu kullanmış olabilir ancak olay saati itibarıyla uyuşturucunun etkisi geçmişti. Kendisiyle çok rahat iletişim kurduk, bonzai kullanan biri kolunu kaldırmakta zorluk çeker, ancak sanık son derece çevik ve hızlıydı. Ne benimle ne de Mehmet Çelik'le hiçbir tartışması ve diyaloğu olmadı, olay bir anda meydana geldi. Çok kısa bir süreydi. Beni yaralayan ve Mehmet Çelik'i şehit eden şahıs budur. Kelepçeyi de bu şahsa ben taktım. Olay yerinde başka şahıs yoktu" dedi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.(DHA)


 

 
Aydın'da minibüsler çarpıştı: Çok sayıda yaralı var!
 
Bekleyiş bitti: İl dışı atama sonuçları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Haziran 2018 Salı 09:05

Bıçaklarken her türlü delikanlılık taslayan kenar mahalle çocuklarının, hapse düşünce nasıl kıvırdıklarının açık bir kanıtıdır bu haber. Ne oldu delikanlılık? 6 Mart akşamı sen o polisin ailesini ve sevdiklerini düşündün mü? Hayır. Çünkü o an senden delikanlısı yoktu. Nerede kaldı o delikanlılık? Madem delikanlısın, aslan gibi ben yaptım cezama razıyım desene?? Ama yemez...

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı'ndan İzmir'deki o belediyeye soruşturma izni!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve 28 belediye personeli hakkında ...
MİT tırlarının durdurulması davasına yetkisizlik kararı
İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi, Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ...
Sahibinin saldırttığı pitbull, 3 kediyi parçaladı
Antalya Kültür Parkı içinde bir kişi, pitbull cinsi köpeğini parkın içinde ...
 
Servisçilerin eylemine biber gazlı müdahale
Ataşehir'de araçlarına plaka tahdidi isteyen yüzlerce servisçi, eylem ...
Seçim sandıkları için rekor güvenlik!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 Haziran seçimleri ile ilgili açıklamada ...
İzmirli 'Zeytin' bacağını kaybetti: Veteriner kurbanı mı?
İzmir'de, sokaklarda dolaştığı sırada Zehra Al tarafından bulunup, 2 yıldır ...
 
İzmir'de parkta can vermişti: O davada flaş gelişme!
Karabağlar ilçesinde 6 yıl önce parkta oynayan Umut Ceylan'ı (6) tabancayla ...
Buca'da Kadir gecesi huzuru
Buca Belediyesi tüm İslam aleminin en önemli gecelerinden biri olan Kadir ...
Böyle vicdansızlık görülmedi... Evi kundakladı, bebeğini bırakıp kaçtı
Adana'da kendisine para vermeyen annesine kızıp evini kundaklayan cezaevi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva