HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2018 Pazartesi - 17:38

İçişleri Bakanlığı'ndan İzmir'deki o belediyeye soruşturma izni!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve 28 belediye personeli hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla soruşturma izni verildi. Mülkiye müfettişleri, belediyenin tüm sosyal tesisleri başta olmak üzere mal alımlarının yapıldığı BAY-BEL AŞ. ve Spor Kulübünü inceledi.

İçişleri Bakanlığı ndan İzmir deki o belediyeye soruşturma izni!

EGEDESONSÖZ-  İçişleri Bakanlığı’na bağlı Mülkiye Müfettişleri Bayraklı Belediyesi’nde sık sık tartışmalara neden olan belediye şirketi BAY-BEL A.Ş ve Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü’nün yaptığı işlere yönelik inceleme başlattı. Şikayet üzerine yapılan inceleme geçmiş yılları da kapsarken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ başta olmak üzere toplam 64 personelin ifadesi alındı, haklarında ön inceleme yapıldı. Müfettişler uzun süren çalışmanın sonunda üç ana başlık altında hazırladıkları rapordan ikisinde usulsüzlük tespit edemezken bir tanesi hakkında geniş açıklamalı değerlendirme yaptı. Bunun sonucunda Belediye Başkanı Karabağ başta olmak üzere 28 personel hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oluruyla ‘soruşturma izni’ verildi.

Mülkiye müfettişleri, Bayraklı Belediyesi’nin şirketi BAY-BEL A.Ş’nin bir tedarikçi şirket gibi hareket ettiği, kuruluşundan bu yana şirketten yapılan alımlarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili geniş çaplı inceleme yaptı. 

DOĞRUDAN TEMİN MİLYONA ULAŞTI
Yapılan incelemede, BAY-BEL’den 2013 yılında 22 adet ödeme emir belgesiyle 638 bin TL, 2014 yılında 72 adet ödeme emir belgesiyle 1 milyon 282 bin TL, 2015 yılında 163 adet ödeme emir belgesiyle 3 milyon TL, 2016 yılında 162 adet ödeme emir belgesiyle 2 milyon 524 bin TL, 2017 yılının Eylül ayına kadar da 68 adet ödeme emir belgesiyle 1 milyon 83 bin TL’lik mal ve hizmet alımı yapıldığı, buna yönelik belediye kasasından şirkete ödeme yapıldığı, tüm bunların da doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirildiği tespit edildi.

Müfettişler, araştırmanın gerçekleştirildiği tarih aralığına denk gelen zamanda 217 ödeme emir belgesinin karşılığı olan ödemelerin rakamlarının yüksekliğine dikkat çekerken BAY-BEL’in malları alışı ve belediyeye satışı arasında çok ciddi rakam farklarının bulunduğunu vurguladı.

TEKLİF SAHİBİ “TEKLİFİNİ” KABUL ETMEDİ!
Yapılan incelemede, tekliflerin ve piyasa araştırmasının şirket personeli tarafından yapıldığı, tekliflerin belediye tarafından hazırlanarak teklif sahiplerine imzalatılmak istendiği, teklif sahibinin teklifinin kendisine ait olmadığını ileri sürmesi, şirket ile belediye kesilen faturaların birbiriyle uyumsuz olduğu, gerçek piyasa fiyat araştırması yapılmadığı, faturalar arasındaki farkların belediyeye zarara uğrattığı tespitlerini yaptı.

Müfettişler, şirketlerin denetiminin ayrıca yapılacak bir savcılık soruşturmasıyla daha da açığa çıkması gerektiğini rapor ederken, valilikçe görevlendirilen defterdarlık personelinin araştırmasında da aynı sonuçların çıktığını belirtti. Yapılan alımlar için “şaibeli” vurgusu yapılırken tüm işlemlerde üst yöneticilerin yani başkanın da sorumlu olduğunun altı çizildi. Konuyla ilgili ayrıca 5393 sayılı belediye kanununun ‘belediye başkanı’ başlıklı 37 maddesindeki ‘başkanın görev ve sorumlulukları’ listesine atıfta bulunuldu.

ÖNCE ŞİRKETE SONRA BELEDİYEYE
Yine, belediye başkanının yetkileri arasında kendisine ayrılan “temsil ve ağırlama” giderlerinin kullanma yetkisinin başkana bırakıldığı ifade edilirken BAY-BEL şirketinden yapılan alımların ilginç bir şekilde yine temsil, ağırlama, tören giderleri adı altında kalemlerden alındığı vurgulandı.  Belediyenin ihtiyacı olan malzeme ve malı doğrudan kendisinin almasının uygun olacağı fakat bunu yapmak yerine önce şirkete oradan da kendisine alım yapıldığı belirtildi.  Son olarak, BAY-BEL’in piyasadan aldığı mal ve hizmet alımlarının iştigal konusuyla alakasız olduğu da rapora yansıdı.

Müfettiş raporunun ardından Belediye Başkanı Hasan Karabağ başta olmak üzere 64 personel arasından Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Özel Kalem Müdürü Çağla Kadakal, Şef Ulviye Ekiztaş Aslan, Muhasebeci Sakine Akyüz, Ebe Güler Hayırlı, Psikolog Gülhan Ayaz, Sosyolog Onur Yıldız, Grafiker Saniye Tüylü, Bilgisayar İşletmenleri Ayla Düzce ve Ayhan Akgül, Tercüman Cansu İlgen Uçar, Şef Mualla Aytekin, Teknikerler İrem Tortoç, Selin Orhan, Çağdaş Edinsel, Jale Gönüslü Karasu, Veri Hazırlama Kontrol İşletmenleri Varol Aydoğan ve Hakan Günenç, Belediye eski Personeli Çağrı Armağan Elgin, Memur Taner Ergen, Belediye eski Personeli Fatih Çetin ve Ramadan Gezginci, Bilgisayar İşletmeni İsmail Aslan, Koray Gemicioğlu ve Utku Baş, Grafiker Kaan Şahintaş ve Peyzaj Mimarı Gamze Eraslan hakkında soruşturma izni verildi.

Soruşturma izni Bakan Süleyman Soylu tarafından imzalanırken Danıştay 1. Dairesi’nde tarafla için itiraz yolu açık bırakıldı.

Öte yandan, belediye şirketi BAY-BEL A.Ş’nin dışarıda bir şahıs olan Cüneyt Erdoğan tarafından kurulup belediyeye hibe edilmesi ile sosyal tesisler ve restoran/cafelerin belediye tarafından işletilmediği iddialarıyla ilgili de “soruşturma izni verilmemesine” karar verildi.

 
Muğla'yı sağanak yağış vurdu!
 
Aydın'da minibüsler çarpıştı: Çok sayıda yaralı var!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sev?a çelikel 13 Haziran 2018 Çarşamba 09:06

O KADAR HAKSIZ KAZANC ANORMAL ZENGINLIK MAASLA OLMAZ ANCAK BUYUK YOLSUZLUKLA OLUR... BENCE BEDELI ODENMELI

Yorumu oyla      9      5  
mustafa ali 12 Haziran 2018 Salı 12:27

bu her belediyede olan şeyler nedense sadece bayraklının haberi yapılıyor. bayraklıyı seçimle ele geçiremeyeceklerini anlayanlar farklı yollara başvuruyor.

Yorumu oyla      11      5  
mehmet 12 Haziran 2018 Salı 11:43

Cok iyi kılıf hazırlar maşa varken elini uzatmayan bi sattır on binlerce insanı ekmeğinden ızkanlar pazarını kapıttıpta sadece kılıcoğlunu zengin eden ve hala kızı dahi o binada oturur onbinlerin cekinmeden ahını alıyorsa vu adam tehlikeli

Yorumu oyla      9      6  
hürmüz 12 Haziran 2018 Salı 10:54

bu daha neki.

Yorumu oyla      9      6  
Gürdal 11 Haziran 2018 Pazartesi 18:17

suclu kimse gereken cezayı çeksin

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT tırlarının durdurulması davasına yetkisizlik kararı
İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi, Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ...
Sahibinin saldırttığı pitbull, 3 kediyi parçaladı
Antalya Kültür Parkı içinde bir kişi, pitbull cinsi köpeğini parkın içinde ...
Servisçilerin eylemine biber gazlı müdahale
Ataşehir'de araçlarına plaka tahdidi isteyen yüzlerce servisçi, eylem ...
 
Seçim sandıkları için rekor güvenlik!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 Haziran seçimleri ile ilgili açıklamada ...
İzmirli 'Zeytin' bacağını kaybetti: Veteriner kurbanı mı?
İzmir'de, sokaklarda dolaştığı sırada Zehra Al tarafından bulunup, 2 yıldır ...
İzmir'de parkta can vermişti: O davada flaş gelişme!
Karabağlar ilçesinde 6 yıl önce parkta oynayan Umut Ceylan'ı (6) tabancayla ...
 
Buca'da Kadir gecesi huzuru
Buca Belediyesi tüm İslam aleminin en önemli gecelerinden biri olan Kadir ...
Böyle vicdansızlık görülmedi... Evi kundakladı, bebeğini bırakıp kaçtı
Adana'da kendisine para vermeyen annesine kızıp evini kundaklayan cezaevi ...
Dalaman'daki 15 Temmuz sırları ortaya çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin Dalaman Havalimanı’nda suikasttan kıl ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva