HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Kasım 2017 Çarşamba - 10:11

Bornova'da 5 yıldızlı tesis: Geleceğin yıldızları yetişecek

Bornova Belediyesi, çocukların ve gençlerin daha iyi koşullarda spor yapabilmeleri amacıyla hayata geçirdiği projeler kapsamında, Naldöken sahasının ardından Işıkkent sahasını da tamamladı. Bornovalıların Ata Abisi, futbol adamı merhum Ata Albayrak’ın adının verildiği tesis törenle açıldı.

Bornova da 5 yıldızlı tesis: Geleceğin yıldızları yetişecek

Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi gibi tesisleri kente kazandıran Bornova Belediyesi, amatörlere yönelik tesis yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Bornova’nın ilk milli futbolcusu Bahri Altıntabak’ın adının verildiği Naldöken sahasının ardından Işıkkent sakinlerinin yıllardır özlemini çektiği futbol sahası da hizmete açıldı.

Bornovalı futbol adamı merhum Ata Albayrak’ın adının verildiği tesisin açılış töreni; Ata Albayrak’ın Eşi Sebahat Albayrak, Kızı İlayda Korkmaz, Oğlu Atacan Albayrak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, TÜFAD İzmir Şubesi Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Ata Albayrak’ın dostları, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, belediye bürokratları, sporcular ve spor adamlarının katılımıyla gerçekleşti. Ata Albayrak’ın hayatını anlatan belgeselin gösterildiği törende Albayrak Ailesi ve dostları gözyaşlarına hakim olamadı.



BU YATIRIMLAR GELECEĞİMİZ İÇİN
Duygu dolu anların yaşandığı törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 3 gün sonra yani 10 Kasım’da Ata Albayrak’ın doğum günü olduğunu hatırlatarak, “Tüm amacımız Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde aydınlık yarınlara hep birlikte yürümek. Bunun da geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminden geçtiğinin farkındayız. Spora yaptığımız yatırımlar da bu anlamda büyük önem taşıyor. Bu sahada geleceğin Ata Albayrakları, geleceğin Bahri Altıntabakları yetişecek. Tesisimiz Işıkkent’e Bornova’ya ve Türk Sporuna armağan olsun” diye konuştu.


BU BİZİM GURUR GÜNÜMÜZ
Törende Albayrak Ailesi adına konuşan Ata Albayrak’ın oğlu Atacan Albayrak, bugünün kendilerini için gurur dolu bir gün olduğunu belirterek, “Babamın isminin verildiği bu özel günde yanımızda olan tüm dostlarımıza ve bu onuru bizlere yaşatan Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya çok teşekkür ediyorum. Eğer bir gün oğlum olursa Ben de ona ‘Ata’ ismini vereceğim” dedi. 

MUHTARLARDAN BAŞKAN ATİLA’YA TEŞEKKÜR
Işıklar Mahallesi Muhtarı Necati Karabulut ile Egemenlik Mahallesi Muhtarı Osman Kasap ise Bornova Belediyesi’nin son yıllarda yaptığı yatırımlarla Bornova’nın sporda marka kent haline geldiğine dikkat çekerek, başta Başkan Olgun Atila olmak üzere emek veren herkese teşekkür etti. Karabulut ve Kasap Başkan Atila’ya teşekkür plaketi verdi. 



ATATÜRK’Ü ANMA VE SAYGI TURNUVASI
Konuşmaların ardından sahanın açılış kurdelesi hep birlikte kesilirken, 12 takımın katılımıyla gerçekleşen Atatürk’ü Anma ve Saygı Turnuvası’nın açılış maçı da oynandı. Bornova Belediyespor  ile Işıkkentgücü U12 takımılarının mücadelesiyle başlayan turnuva, 11 Kasım Cumartesi günü sona erecek. Maçların, 20 dakikalık, tek devreli eleme usulüne göre oynadığı turnuva, Bornova Belediyespor ve Işıkkentgücü ile birlikte Işıkspor, Pınargücü, Özçamdibi, Altınırmak, Serintepe Kandere, Bornova Yeşilovaspor, Doğanlarspor, Çambidispor ve Bornova Gençlik takımlarının katılımıyla gerçekleşiyor.

ATA ALBAYRAK KİMDİR?
10 Kasım 1956 yılında o zamanki adı Yeni Mahalle olan Kazımdirik Mahallesi’nde Dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bornova’da tamamladıktan sonra çalışma hayatına başladı. Uzun yıllar Tedaş’ta çalıştı ve bu kurumdan emekli oldu. Spora her zaman ilgi duydu. Bornova Altınay ve İlk Adım Spor kulüplerinde futbol oynadı. Bornova Masterler Derneği’ni kurdu. Aliağa Belediyespor ve Bucaspor da idari menajerlik, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde tesis yöneticiliği yaptı. 24 Mart 2014 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ata Albayrak evli ve iki çocuk babasıydı.

 
CHP’nin Meclis Başkan adayı İzmir’den!
 
Ucuz ete talep yağınca kasaplar...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayhan alagöz 8 Kasım 2017 Çarşamba 11:26

bornovanın sevilen abisi ata abi gönüllerdesin belediyenin yapmış oldugu bu tesisle ismin olümsüz olucak emek veren vesile olan herkese teşekürler

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarık Akan Gençliği Altın Kedi ile buluştu
Altın Kedi Filmleri Tarık Akan Gençlik Merkezi salonlarında vizyona girdi.
Konak Belediyesi'nden örnek dayanışma
Konak Belediyesi kardeş belediye olan Kütahya’nın Şaphaye ilçesine ‘çok ...
İzmir, 10 Kasım'da Ata için buluşuyor... Dev bayrak açılacak
İzmirliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79. ...
 
Narlıdere'de imar tartışması: AK Parti'den tepki!
İzmir'in Narlıdere ilçesi Çatalkaya Mahallesi'nde bulunan 5 buçuk dönümlük ...
Başkan Uğurlu vatandaşlarla buluştu
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ...
Foça'da halk toplantısı
İzmir'in Foça ilçesinde, Kaymakamlık tarafından düzenlenen halk toplantıları, ...
 
Ulu önder için Selçuk'ta anlamlı buluşma
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. Yılında Selçuk’ta bir program ...
Buca'da tenis engel tanımıyor
Engelli çocuklar Buca Belediyesi’nin tenis kurslarında kortlarla buluşuyor.
Başkan Pekdaş: Bir ülkede demokrasinin sembolü...
İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği’nin aylık olağan toplantısına ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva