HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Eylül 2014 Salı - 09:50

Bornova’da '5 yıldızlı' kurban satış alanı

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te kurduğu kurban satış ve kesim alanı modern koşullarda hizmet vermeye başladı. İzmir’in tüm ilçelerine hitap edecek büyüklükteki alanda bu yıl randevulu kurban kesim sistemine geçildi. Tüm hijyenik koşulların sağlandığı kurban satış ve kesim alanında kafeteryadan, öğlen yemeğine, besiciler için tuvalet ve banyodan mescit ve ışıklandırmaya kadar her şey düşünüldü.

Bornova’da  5 yıldızlı  kurban satış alanı

Bornova Belediyesi, vatandaşların kurban bayramını huzur içinde kutlaması için gereken tüm önlemleri aldı. Bayram süresince herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli planlamaları yapan Bornova Belediyesi, kurbanlık alışverişinin ve kesiminin sağlıklı bir ortamda yapılması için de düzenlemelerini yaptı.
 
Işıkkent’teki Dökümcüler Sitesi’nin karşısında kurulan 220 standlı Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde satışlar başladı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen besiciler sağlıklı bir ortamda hayvanlarını barındırma imkanına kavuşurken, vatandaşların sorunsuz bir şekilde alışverişlerini yapmaları için de tüm altyapı hizmetleri tamamlandı. Kurban Satış ve Kesim Alanı’nın tamamı ışıklandırılırken, yemekhane, kafeterya, market, tuvalet, banyo ve mescit hizmet vermeye başladı. Satıştaki hayvanların veteriner kontrolleri de Bornova Belediyesi tarafından yapıldı.
 
RANDEVULU SİSTEME GEÇİLDİ
Bornova Belediyesi, kurbanlıklarını alan vatandaşların kesim aşamasında sorun yaşamaması ve yığılmaların önlenmesi amacıyla randevulu sisteme geçti. Bu yıl kesim kapasitesini yüzde yüz artırarak 10 büyükbaş, 20 küçükbaş hayvanın aynı anda işlemlerinin yapılabileceği kesimhane kuruldu. Kurban Kesim Kayıt Ofisi’nde bayram öncesi satın aldıkları hayvanları için randevu alan vatandaşlar istedikleri gün ve saatte kesimlerini gerçekleştirebilecekler.
 
HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDEN ÜCRETSİZ SERVİS
Vatandaşların Kurban Satış ve Kesim Alanı’na rahatlıkla ulaşabilmeleri için Bornova Belediyesi tarafından ücretsiz servisler de tahsis edildi. Hükümet Konağı önünden ve Işıkkent’teki alandan karşılıklı olarak hareket edecek servisler Kurban Bayramı’na kadar hizmet verecek. Servisler Hükümet Konağı önünden 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 saatlerinde hareket edecek. Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 18.00 saatlerinde kalkacak.
 
YOL ASFALTLANDI
Işıkkent’teki Kurban Kesim ve Satış Alanı’ndaki düzenlemeler kapsamında alana ulaşımın sağlandığı yol da asfaltlandı. Bornova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğindeki çalışma kapsamında kamyoncular Sitesi’nin karşısından alana giden yol yenilendi.
 
ALTYAPI YATIRIMLARI YAPILDI
Hem besicilerin hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışverişlerini yapabilmeleri için tüm düzenlemeleri yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kurban bayramında vatandaşlarımızın dini vecibelelerini yerine getirirken sorun yaşamaması için altyapı hizmetlerini ihtiyaçları karşılayacak şekilde planlayıp tamamladık. Alanımızda satışlar başladı. Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Kocaoğlu’ndan bomba açıklamalar: 6 aydır arıyorum…
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Meclis Toplantısı'nda ...
Uğurlu'dan Aquapark selfiesi
Kemalpaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ...
Karabağlar Alzheimer'ı unutmadı
Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Alzheimer Derneği ...
 
Büyükşehir’de ahilik buluşması: Başkan’dan önemli mesajlar
27. Ahilik Haftası nedeniyle esnaf ve sanatkar temsilcileriyle bir araya ...
Karşıyaka'dan 10 bin öğrenciye diş temizlik seti
Eğitim öğretim sezonunun açılması ile birlikte öğrencilere yönelik bilgilendirme ...
Konak’ta DİSK zirvesi: Pekdaş’tan ‘taşeronla mücadeleye’ tam destek
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yapılacak dev miting öncesi DİSK’e ...
 
İzmir'de ateş savaşçılarının gurur günü
İzmir’de İtfaiye Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle ...
Selçuk'un geri dönüşüm tesisi açılıyor
Selçuk geri dönüşüm tesisi kazanıyor. Doğa için olduğu kadar ekonomi için ...
Karşıyaka’ya çöp tesisine ‘komşu’dan tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da yapacağı Katı Atık ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva