HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2019 Salı - 11:44

Bomba iddia! Çeşme Havalimanı’ndan vazgeçiliyor mu?

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Çeşme’ye yapılması planlanan ve “35 İzmir, 35 Proje” içerisinde yer alan Ekrem Pakdemirli Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, “Bence bu havalimanı projesi biraz aceleye getirildi. Turizm Bakanımız da o havalimanı orada olmamalı diye düşünüyor” dedi.

Bomba iddia! Çeşme Havalimanı’ndan vazgeçiliyor mu?

EGEDESONSÖZ- Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, SonsözTV yayınına konuk olarak katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Demir, turizm sektörü ve Çeşme turizmi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. “35 İzmir, 35 Proje” kapsamında bulunan Ekrem Pakdemirli Havalimanı’nın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından istenmediğini belirtti.

Çeşme’ye yapılacak havalimanına gönlünün razı olmadığını belirten Demir  “Çeşme’ye Ekrem Pakdemirli Havalimanının yapılması konusunda, 30 dakikalık mesafede kocaman bir havalimanı var. Yapmak kolay ama işletmek zordur. Türkiye’de işletilemeyen çok havalimanı var. Eğitim uçuşlarının da yapılacağını söylediler ama burası eğitim için de uygun bir bölge değil. Bence bu havalimanı projesi biraz aceleye getirildi. Tarifeli uçuş yapılacaksa zaten İzmir var, burası daha çok kaldırır. Geçen gün İzmir’den Münih’e gittim ama uçağın yarısı neredeyse doluydu. Bunun için bu havalimanının burada olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Turizm Bakanımız da o havalimanı orada olmamalı diye düşünüyor. Sonra bize Çeşme’de yatırım istemiyor diyorlar ama biz hiç yatırım istemez miyiz. Biz Çeşme’de daha önemli yatırımlar yapılabileceğini söylüyoruz. Havalimanı yapılacaksa böyle taştan, bir ege havalimanı gibi. Böyle bir San Torini adası gibi. Ben bir mimar tanıyorum bu teklifi sundum umarım bakanımızı ikna edebiliriz” ifadelerini kullandı.

 “TURİZM SEKTÖRÜNE SEÇİMLE DUR DEMEK DOĞRU DEĞİL”
Yenilenecek olan İstanbul seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Demir, “Ben bir STK başkanı olarak siyaset yapmıyorum ama bir vatandaş olarak İstanbul’da yapılanları tasvip etmek mümkün değil. Ben siyaseti hep araç olarak kullanıyorum, siyasi bir görüşüm yok. Ama İstanbul seçimlerinin bu hale gelmesini hiç beğenmedik. Keşke seçimleri geride bıraksaydık ve herkes kendi işine baksaydı. Bu sektöre seçimle dur demek, taş koymak güzel değil. Ben gerçekten bu seçimleri hoş bulmadım, yadırgadım. Olmaması gereken bir seçim olarak düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE TURİZMİNİN ALGI SORUNU VAR”
Türkiye turizminde hizmet olarak hiçbir sorun olmadığını ve misafirperverliğin oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Demir, “Çok sayıda ülkede turizmi araştırıyoruz, Türkiye’nin alternatifinin olmadığını görüyoruz. Bizim tek olumsuz yanımız algı. Türkiye’de baskı var diyorlar, iş insanlarına, medyaya, halka baskı olduğu söylenince turizm bunu sevmiyor. Bu algı doğru mudur yanlış mıdır araştırılabilir ama bunu 5-6 ülke söylüyorsa buna bir bakmamız lazım. Bizi yöneten kişilerin bir dünyaya bakması, değerlendirmesi lazım. Yurt dışına seyehat eden her Türk vatandaşı görüyor ve üzülüyor bunu. Bu algıyı biz kaldırdığımızda, turizm açısından hiçbir sorun yaşamayız” dedi.

“PLAJLARDAKİ ÇADIRLAR ÇEŞME’NİN İMAJINI ZEDELİYOR”
Çeşme’deki otellerde doluluk sorunu olmadığını belirten Demir, “Çeşme turizmi dediğimiz zaman sezonu kısa olduğunu duyuyoruz. Artık nitelikli yatakları olan oteller var Çeşme’de özellikle termal otellerimizde doluluk sorunu yaşamıyoruz. Türkiye’nin ve Çeşme’nin bir doluluk sorunu olacağını düşünmüyoruz. Bayram dolulukları gayet iyi gidiyor, zaten 5 ve 4 yıldızlı otellerimiz çoktan doldu. Butik otellerimizin de doluluğu oldukça yüksek. Geriye çok bir şey kalmıyor, zaten bayram için son haftadayız. Plajları çadırlar gördük, bunun için gelmeyin dedik. Bu yanlış anlaşıldı ama Çeşme’nin imajını zedeliyordu. Bu duyuruyu İtalya’daki destinasyonlar da yapılıyor. Bizim gelmeyin deme sebebimiz dolu olduğumuz ve mağdur olmamaları için dedik” diye konuştu.

“BİZİM GELECEĞİNDEN ENDİŞELENDİĞİMİZ ÜLKEMİZE TURİST GELİR Mİ?”
Bakanlığın açıkladığı turizm hedeflerini de değerlendiren Demir, “Türkiye’de bugün yapılan açıklamalar kısa bir süre sonra değişebiliyor. Türkiye’de yapılan programlama için 5 yıla bakmamız lazım. Türkiye’nin turizm hedefleri İtalya ve İspanya’nın turizm rakamları, bizim bu rakamlara ulaşmak için bir eksiğimiz yok. Güvenliği sağladığımızda bu rakama rahatça ulaşabiliriz. Sokağa çıkıp 10 kişi ile görüşün, insanlar hep bu seçimler ne olacak, Türkiye ne olacak diye konuşuyor. İnsanlar Türkiye’nin geleceğinin iyi olmadığını söylüyor. Bizim geleceğinden endişe duyduğumuz ülkeye turist gelir mi?” dedi.

“EKREM BAŞKANIN BU KADAR ÇALIŞACAĞINA İNANMAMIŞTIK”
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran hakkında da konuşan Demir, “Ekrem Başkanımız aday olduğunda insanlar bu kadar çalışacağına inanmadılar. Buna biz de dahiliz. Ama Ekrem Başkan seçim sürecinde o kadar iyi çalışmalar yaptı ki, insanların beklentisini aştı. Çalışması onu başkanlığa taşıdı, başkan olduktan sonra da çatışmadan uzak durdu, çalışmasına baktı. Ben Kemal Kılıçdaroğlu ile el sıkışırken de bunu hissettim, bir pozitif duygu hissettim. CHP’li politikacılara baktığımızda bir pozitiflik görüyoruz, Ekrem Bey’de bu pozitifliği görüyoruz, bu bir turizmci pozitifliği gibi. Biz ona elimizden geleni yapacağız, belediyenin bir çalışanı gibi olacağız. Çeşme’yi dünyaya sevdirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇEŞME’DE ALT YAPI SORUNU VAR”
Çeşme’de şu anda bazı sorunlar olduğunu söyleyen Demir, “Alt yapı sorunları gibi, asfalt sorunu gibi. Bayramda misafirlerimizi tozlu sokaklarda karşılayacağız gibi görünüyor ama Bayrama kadar biteceğini umuyoruz. Başkanımız da rahatsız bu durumdan. Alt yapıda bir eksikliğimiz söz konusu ama başkanımız da bunun giderilmesi için çalışıyor. Bu durum Tunç Bey’e de iletildi, bakanımıza da iletildi. Bu sorunun en kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum. Ilıca Plajı’nın halka açılmasının ardından orada tuvalet yapılamayacağına ilişkin bir madde vardı ama bakanımıza iletildiğinde sorunu çözdük. Altınkum’da da golf sahası yapılması doğru değildi bakanımız da bu konuda yardımcı oldu ve bu golf alanı iptal edildi. Bakanımız Çeşme’nin bir Türkiye projesi olarak düşünüyoruz. Bakanımız Çeşme’ye çok ciddi bir proje yapıyor. Bakanlığı süresince yapacağı en büyük proje Çeşme olabilir. Bir şey söylediğimizde bakanımız hemen anlıyor, zaten Çeşme’deki paftaları ezberlemiş. Az gülen bakanımız, Ekrem Bey’in konuşması sırasında hep gülümsedi. Kılıçdaroğlu da Çeşme bizim için önemli, Çeşme için gerekli yatırımları yapın diye telkinde bulundu. Biz Çeşme için ne gerekiyorsa, siyaseti bırakıyoruz ve elimizden geleni yapacağız ve bunun için hırsımız var” diye konuştu.

 “ENGİNARI URLA’DA DA ÜRETİRİZ AMA TARİHİ BAŞKA YERE TAŞIYAMAYIZ”
Ildırı’da bir tarih yattığını ifade eden Demir,“Ildırı’daki bu tarih enginar tarlası arasında kalmış. İkisi de güzel ama enginarı Urla’da da üretiriz ama buradaki tarihi başka yere taşıyamayız. Bizim bu tarihi ortaya çıkarmamız gerekiyor. Çeşme’de mesela köyün dibinde mıcır ocağı var. Evet mıcır lazım Çeşme’ye inşaatlar ve yol yapımı için ama bu lokasyonda olmamalı. Benim bu sorun için bir çözüm önerim yok çünkü bu konuda bir eğitimim yok. Ama mesela Avrupa bu sorunu nasıl çözmüş, birkaç kişi gönderip inceletmek lazım. RES’ler konusu var mesela Çeşme’de. İnsanlar neden RES’lere neden bu kadar karşı oldu anlamıyorum. O pervaneler ses yapıyormuş ve kuşlar o pervanelere çarpıyormuş diyorlar. Ben kuşların bu kadar geri zekalı olduğunu düşünmüyorum. Hatta gidip yanlarına kadar baktım hiç kuş ölüsü falan görmedim. RES’leri tartışmaktansa, bence arazisi olan insanlar var o alana yakın. Arazilerinin değeri düşüyor diye yapıyorlar sanki. RES’ten bir uğultu geliyor ama bu uğultu çam uğultusu gibi, öyle rahatsız edecek bir şeyi yok. Prag’dan Viyana’ya gidiyordum orada da gördüm, otoyolun kenarı hep RES ve GES. Doğal olan şeylere bence karşı çıkmayalım, eğer karşı çıkılacaksa da araştırılsın. Çeşme’deki turizm planlarına bakıyoruz, 10 defa iptal edilmiş. 10 defa iptal edilir mi ya bir proje. Bence biraz egolarımızı azaltmamız lazım” dedi.

 
Listede aranan 2 terörist etkisiz hale getirildi
 
Polisin durdurduğu araçta 59 kilo eroin çıktı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kara 29 Mayıs 2019 Çarşamba 08:56

Adnan menderes çeşme arası kaç km ? üstelik yolu otoban. yazık çöpe atılacak kadar çok mu paramız ?

Yorumu oyla      5      5  
Denizkizi Çeşme alacatinin 28 Mayıs 2019 Salı 22:59

Çeşme Alaçatı süper yer benim memleketim... sadece dışardan gelen kişiler hafta sonu ılıca sahilinde denize çadırlarda gelmesini istemiyorum...normal şemsiye yeterli diye düşünüyorum..bizim denizimiz temiz kalsin yarın yine biz gelecegiz ??

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 28 Mayıs 2019 Salı 14:02

nerede boş kalitesiz yatırım plan proje varsa iptal edilmeli kaldırılmalı..

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Listede aranan 2 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, Siirt'in Tillo ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ...
Menemen'de nefes kesen operasyon!
İzmir'in Menemen ilçesinde, dağ yürüyüşü yapan gruptan Mikail Özen (43), ...
Kuzey Irak'a kara ve hava harekatı!
Kuzey Irak'ta, Hakurk bölgesindeki PKK hedeflerine kara ve hava harekatı düzenlendi.
 
Sigara tüketiminde rekor kırıldı
Türkiye'de sigara tüketiminde geçtiğimiz yıl rekor kırıldığı anlaşıldı. ...
Tahliye ediliyor... İzmir'in tarihi değeri 'inşaat' kurbanı!
İzmir'in Alsancak semtinde, özel hastane inşaatı için zemine çakılması ...
İzmir'deki cinayet Diyarbakır'a uzandı!
Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde minibüse düzenlenen silahlı saldırıda iki ...
 
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada, 32'si ...
Eğitim Sen'den İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim Sen üyeleri, Eğitim ...
Yaşlı adamdan 16 gündür haber alınamıyor
Çeşme ilçesinde, kızının evinden alışveriş yapmak için çıkan ve bir daha ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva