HABERLER>SPOR
9 Mart 2024 Cumartesi - 13:14

Bodrumlu yüzücü Aysu, Yeni Zelanda yolcusu!

Manş Denizi'ni ve Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçerek önemli başarılara imza atan Bodrumlu açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu, şimdiki hedefini Yeni Zelanda'daki Cook Strait (Boğaz) geçişi olarak belirledi. 2022'de Manş Denizi'ni geçerek bunu başaran en genç Türk sporcu, Kuzey Kanalı'nı geçerek ise bunu başaran ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu ünvanlarını elde eden Aysu, yeni hedefi için 13 Mart'ta Başkent Wellington'a gidecek.

Bodrumlu yüzücü Aysu, Yeni Zelanda yolcusu!

Aysu Türkoğlu, Seven kanallarını 5 sene içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor. 22-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan geçiş, Picton Marina'dan start alacak ve Cook Strait'in güçlü akıntılarına karşı mücadele ederek 27 kilometrelik zorlu bir parkuru kapsayacak. Su sıcaklığının 15-18 derece arasında değişmesi beklenirken, Aysu Türkoğlu ve ekibi bu zorlu şartlara karşı hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl 3 noktada yüzeceğini belirten açık yüzücü Aysu Türkoğlu, "Bir aksilik çıkmazsa inşallah haftaya çarşamba günü Yeni Zelanda’ya gideceğim. 23-27 Mart aralığında havanın müsaitlik verdiği bir günde Cook Strait kanalını geçmek için oraya gideceğim. Geçtiğim takdirde bunu başaran en genç Türk sporcu olacağım" diye konuştu.

"BENİ BEKLEYEN ORKALAR VE VATOZLAR VAR"
Yeni Zelanda'daki parkurun yaklaşık 27 kilometrelik bir mesafe olduğunu belirten Aysu, "Oranın medceziri ve akıntısı farklılık gösterebiliyor. Su sıcaklığı 14-17 derece arasında olacak. Orada beni bekleyen orkalar ve vatozlar gibi çeşitli canlılar var. Onlar her zaman orada ve onları düşünmemeye çalışıp ben yüzüşüme odaklanacağım. Her kanalın kendi içerisinde zorlukları var. Bunun için çok fazla antrenman yaptım bu yüzden içim rahat. Elimden gelen her şeyi yapmış olarak oraya gideceğim. Buzlu ve soğuk su antrenmanları yaptım. Bunun yanı sıra oldukça fazla havuz antrenmanları yaptım. Bazen çift antrenman olan günlerimiz oldu" şeklinde konuştu.

"GÜNDE 4 SAAT ANTRENMAN YAPIYORUM"
Sabah 06.00'da kalkıp havuza gittiğini, 08.00'de antrenmana başladığını belirten genç yüzücü, ,"Sabah 2 saat yüzüp çıkıyorum. Sonra eve ardından okula gidiyorum ve oradan çıkıp tekrar havuza gidiyorum. Günde 4 saati bulan antrenmanlarım oluyor. İnşallah Yeni Zelanda'daki yüzüşüm en kısa sürede tamamlanır. Daha önce 2 kanalı geçtim ve önemli bunları yaparken zevk alabilmek. İnşallah diğer kanallarda da ülkemi güzel bir şekilde temsil ederek, Türk kadının gücünü göstererek orada bayrağımızı tekrar açacağım. Yeni Zelanda'dan sonra eylül ayında Catalina'ya gitmeyi düşünüyorum. Arada Manhattan var. Manathan, Oceans Sevens içinde değil ancak Manş ve Catalina'yı geçmeniz durumunda 'Üçlü Taç' Triple Crown oluyorsunuz. İnşallah bunu da tamamlayacağım ve 2024'ü bu şekilde tamamlayacağız" dedi.

"AYSU'YA GÜVENİMİZ SONSUZ"
Aysu Türkoğlu’nun ablası Aynur Türkoğlu, "Aysu’ya güvenimiz her zaman sonsuz. Bizim için de çok heyecanlı bir durum. İnşallah başarıyla tekrardan geçip gelecek ve her şey yolunda gidecek" diye konuştu. Baba Mustafa Türkoğlu, "Birkaç duyguyu birden yaşıyoruz. Mutluluk, gurur, endişe çünkü her kanalın ayrı ayrı zorluğu var. Yolu açık olsun inşallah her şey gönlünce olur, biz çok mutluyuz. Bu yıl ben eşlik etmeyeceğim, uzun bir yolculuk olacak" dedi. Anne Yurdagül Türkoğlu, "Heyecanlıyız, biz ona inanıyor ve güveniyoruz. Yapacağından eminiz. Anne ve baba duygusu olduğu için o heyecanı hissediyoruz" şeklinde konuştu.

 
Zafer Algöz'ün acı günü!
 
Ünlü aktör onu işaret etti: Yeni 'James Bond' önerisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göz-Göz Süper Lig aşkına!
1'inci Lig'de sezonun son 9 haftasına en yakın rakibinin 7 puan önünde ...
Kaf-Kaf zorlu deplasmanda!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta geçen hafta Silifke Belediyespor'u 2-0 yenerek ...
Altay'ın konuğu Başkent ekibi!
1'inci Lig'de evinde Giresunspor'u 1-0 yendikten sonra geçen hafta deplasmanda ...
 
Altınordu kritik virajda!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta hafta içinde deplasmanda Kırklarelispor'la ...
Beşiktaş'ın toplam borcu açıklandı!
Beşiktaş Divan Kurulu Toplantısı'nda kulübün borcunun 8 milyar 453 milyon ...
Pınar Karşıyaka evinde... Rakip Büyükçekmece!
Basketbol Süper Ligi'nde play-off hattında dördüncü sıradaki yerini koruyan ...
 
Okan Buruk'tan Süper Kupa yanıtı!
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ile oynayacakları ...
UEFA’da 'ilk 10' hedefi büyük oranda garantilendi
UEFA ülke puanı klasmanında sezona 12. basamaktan giriş yapıp 38,1 puanla ...
TVF Başkanı'ndan Eda Erdem'e 'adam gibi adam' övgüsü
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçeli ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva