HABERLER>EGE
19 Ağustos 2015 Çarşamba - 18:02

Bodrum'da sığınmacı çıkmazı

Bodrum'da park ve pazaryerlerinde barınmaya çalışan farklı milletlerden kaçakların ve Suriyeli sığınmacıların hali yürek burkmaya devam ediyor. Çocuklar ise aileleri ile birlikte sığındıkları parklarda oyun oynayarak çocukluğunu yaşıyor.

Bodrum da sığınmacı çıkmazı

MUĞLA - Bodrum'da bazı noktalar, ülkelerindeki iç karışıklıktan ya da olumsuz yaşam koşullarından kaçıp Türkiye'ye sığınan ve daha iyi yaşam umuduyla bir kısmı Avrupa ülkelerine gitmek için fırsat kollayan sığınmacıların ve kaçakların barınma alanı oldu. Şehirlerarası otobüs terminalinde, yakın çevresindeki cadde ve sokaklarda ellerinde ve sırtlarındaki çantalarla gruplar halinde kendilerine yer arayan sığınmacılara sık sık rastlanır hale geldi. Mülteci çocuklardan pek çoğu ilk kez bir oyun parkı görürken kaydıraktan kayıp, salıncağa bindi. Yasal olmayan yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışırken yakalananların yanındaki çocuklara güvenlik güçleri de ayrı bir ilgi gösterdi.
 
TEPKİ GÖSTEREN DE, YARDIM EDEN DE VAR
Sığınmacılara sayıları az da olsa bazı vatandaşlar tepki gösterirken, yiyecek ve gıda yardımında bulunanlar oldu. Yardımlarda da yine çocuklara öncelikli verildi. Aralıklarla yaklaşık 8 yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kaldığını ve 2010 yılında Suriye'ye döndüğü belirten, soyadını vermek istemeyen Ziyad adlı Suriyeli bir sığınmacı "Suriye'ye döndükten sonra olaylar çıktı. Yaralandım. Biri kız iki kardeşim vuruldu öldü. Ailemden birçok insan hayatını kaybetti. Ülkeyi terk etmek zorunda kaldık. Bizim burada yaşadığımız sıkıntı vatandaşları rahatsız ettiğimizdir. Türkiye vatandaşlarından rica ediyoruz, rahatsız ettiğimizden dolayı bizi affetsinler. Ama Suriye'den savaştan dolayı kaçıyoruz. Herhalde Suriye'deki durumu Türkiye'deki kardeşlerimiz biliyorlar. Ölümden kaçıyoruz. Uçaklarla vuruyorlar bizi. Her gün ölüm. Kimimiz evini tarlasını, malını satıp, kimi de bırakıp canını kurtarmak için buraya geldi. Savaş bitsin dünyanın diğer ucunda olsam Suriye'ye dönerim. Çadırın içinde de yaşarım. Herkes Avrupa'ya gidecek. Aramızda doktor, mühendis ve avukatlar var. Benim kırtasiye dükkanım vardı. Herkesin işi vardı bıraktık geldik" dedi.
 
VALİ ÇİÇEK'TEN DÜZENSİZ GÖÇ AÇIKLAMASI
 
Geçen hafta sonu bazı incelemelerde bulunmak üzere Bodrum'a gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, vatandaşın huzur ve güveni için, her zaman vatandaşın yanında olmak istediklerini söyledi. Vali Çiçek, son zamanlarda düzensiz göçlerle ilgili konunun gündeme geldiğini belirterek "Gerekli çalışmayı yapıyoruz. Başka yerlere gitme amacıyla buraya gelmiş olan, Suriyeli ve diğer ülkelerden gelenleri mümkün mertebe buraya gelmemelerini, başka yere gitmelerini, başka ülkeye kaçmalarının mümkün olmayacağını dile getirerek insanı davranışlarla caydırmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar sorunun üstesinden gelinebiliyor. Arkadaşlarımız devamlı onlarla, kaçmak için gelenlere buralar sizin kaçacağınız yerler değil algısını veriyorlar, ikna ediyorlar onlar daha sonra karayolu ile geldikleri tarafa doğru gidiyorlar" dedi.
 
AKIN DEVAM EDİYOR
Farklı milletlerden kaçaklar ile Suriyeli sığınmacı yoğunluğunun yaşandığı ilçede, şehirlerarası otobüslerle gelenler olduğu görüldü. Gün içerisinde ve özellikle akşam saatlerinde sırt çantaları ile otobüslerden inip farklı yönlere doğru giden gruplar dikkat çekmeye devam etti.
 
 

 
Dolar aldı başını gidiyor
 
İzmir’e trafiği felç eden kaza: Her yer bira!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IŞİD suikast grubu lideri Bodrum’dan geçmiş!
Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası'ndan başkent Atina ve Pire'deki kamplara ...
Sarıgöl Ovası beyaza büründü
Manisa'daki Sarıgöl Ovası'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık üzüm bağlarının ...
Bodrum parklarında mülteci harekatı!
Bodrum’da parklarda toplanan Suriyeli, Eritreli ve Etiyopyalı kaçaklar, ...
 
Denizli’de tarih gün yüzünde: Bin 900 yıllık su kanunu!
Denizli’deki Antik Laodikya kentinde 7 yıldan bu yana Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Fethiye’de feci kaza: 9 yaralı
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde otomobille hafif ticari aracın çarpışması ...
Afyon’un yüreği yanıyor: Şehit uzmana veda…
Van’ın Özalp İlçesi'nde temizlediği tabancanın ateş alması sonucu ağır ...
 
Kuafördeki tartışma cinayetle bitti
Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi'nde erkek kuaförü 32 yaşındaki Murat ...
Kahvede gazete kavgası: Tüfekler konuştu, 6 yaralı!
Manisa’nın Turgutlu İlçesi'ndeki bir kahvede aynı gazeteyi okumak isteyen ...
Otomobil çiftlik duvarına çarptı: 2 ölü, 2 yaralı
Manisa’nın Salihli İlçesi'nde yoldan çıkan bir otomobilin, çiftlik duvarına ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva