HABERLER>EGE
10 Temmuz 2016 Pazar - 14:21

Bodrum'da korkutan yangın kontrol altında

Bodrum'da bugün başlayan ve yaklaşık 7 saat süren yangın, kontrol altına alındı. Yangına üç uçak ile 4 helikopter takviyesi daha yapıldı. Yangında ilk belirlemelere göre 35 hektar makilik, 20 hektar zeytinlik ve tarım arazisinin yanarak kül olduğu ifade edildi.

Bodrum da korkutan yangın kontrol altında

Bodrum'un Dereköy Mahallesi Kavakderesi Piknik Alanı'nda bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Piknikçilerin tam olarak söndürmeden bıraktığı ateşin kuru otları tutuşturmasıyla çıktığı belirlenen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, Dereköy ile İslamhaneleri mahallelerindeki tarım arazilerine de sıçradı. Alevlerin bağ evi ve çiftliklerin yakının kadar gemesi yürekleri ağza getirdi. Alevlere iki söndürme uçağı, iki helikopter, 8 arazöz, 60 orman işçisi, 14 itfaiye aracı ile çevredeki oteller ve inşaatlara ait su tankerleri ve söndürme araçları müdahale etti. 15 hektarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

KOCADON: ZEYTİNLİKLER YANDI
Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, bölgedeki şiddetli olan rüzgar nedeniyle alevlerin hızla yayıldığını belirtip, "Yerleşim yerlerine yaklaştırmamaka için yoğun çaba gösteriliyor. En büyük üzüntümüz, alevlerin sıçradığı zeytinlik alanlarımızın yanması" dedi.

'CENNET OLAN BU YERİ KÜLE ÇEVİRDİLER'
Evi alevlerden son anda kurtarılan, 'Ümit Teyze' olarak tanınan ABD'li tarihçi  68 yaşındaki Holp Holtzman, "Kavakderesi'nde yaklaşık 33 yıldır yaşıyorum. Burası, asıl vatanım oldu. Kuşları, ağaçları, dereleriyle bir cennet olan bu yeri, küle çevirdiler. Evimin kurtulduğuna sevinemiyorum" dedi. Yangının piknikçilerden çıktığını belirten 34 yaşındaki Ahmet Duvar  ise "Burası piknik alanı. Ateş yakıp mangal yapanlar, küllerini tam söndürmeden ayrılmışlar. Rüzgar fazla olunca da yangın çıkmış. Bu kadar büyük bir sorumsuzluk olamaz" diye konuştu.

Halen devam eden yangın Bodrum şehir merkezi ile Ortakent- Yahşi, Konacık, Bitez mahallelerini saatlerce dumanlar altında bıraktı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA RÜZGAR ENGELİ
Bodrum'da piknikçilerin neden olduğu ve yakındaki tarım arazisi ve zeytinliklere de sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahalelere rağmen henüz kontrol altına alınamadı. Alevlerin rüzgar nedeniyle sık sık yön değiştirmesi söndürme çalışmalarını güçleştirdi. Alevlerin tehdit etitği Gürece ve İslamhaneleri mahallerindeki 15 ev önlem amacıyla boşaltıldı. Alevler bazı evlerin bahçelerine kadar girince büyük panik yaşandı.

Yangında ilk belirlemelere göre 2 bin zeytin ağacını, üç ahır ve depoda zarar gördü. Yanan zeytin ağaçlarını söndürmek isterken 5 kişi hafif yaralandı. Dumandan etkilenen 6 kişi de Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alevlerin indiği Bodrum- Turgutreis karayolu da tamamen trafiğe kapatıldı. 

İlçedeki çeşitli firmalara ait iş makinesi ve su tankereri de söndürme çalışmalarına destek için çağırıldı. Şu ana kadar toplam 40 hektar tarım arazisi ile makilik alanın zarar gördüğü bildirildi.

Jandarma, polis ve zabıta ekileri de yangın bölgesinde geniş güvenlik önlemi alıp, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

BODRUM YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Bodrum'da bugün başlayan ve yaklaşık 7 saat süren yangın, kontrol altına alındı. Yangına üç uçak ile 4 helikopter takviyesi daha yapıldı. Yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan Bodrum -Turgutreis karayolu da trafiğe açıldı. Bölgede devam eden soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceği öğrenilirken, Dereköy, İslamhaneleri, Gürece, Ortakent ile Yahşi mahallelerinde ise ekiplerin nöbet tutacağı belirtildi. 

Yangında ilk belirlemelere göre 35 hektar makilik, 20 hektar zeytinlik ve tarım arazisinin yanarak kül olduğu ifade edildi. (dha)

 
Bomba yüklü kamyonla ilgili şok detay!
 
'Askeri casusluk' davasında aranan binbaşı yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmaris'te motosikletli kapkaç!
Marmaris'te, 20 yaşındeki Senem Yıldırım'ın içinde 200 lira para ile kimlik ...
Saman yüklü kamyon alev alev yandı!
Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde saman yüklü kamyon, seyir halindeyken ...
Telefon faturası yüzünden evi terki etti!
Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki bir sitede bekçilik yapan 60 yaşındaki ...
 
Egeli işkadınının markası dünyaya açıldı!
Denizli merkezli faaliyet gösteren işkadını Mukaddes Başkaya'nın plaj ...
Mardin'den Aydın'a bir de yaralı haberi
Mardin'de dün PKK teröristler 5 ton bomba yüklü araçla jandarma karakoluna ...
Muğla'nın turizm cennetlerinde tatilci bereketi
Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı ile Köyceğiz İlçesi'ndeki ...
 
O ülkenin önce güzeli geldi!
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki 5 yıldızlı Sea Light Otel, Türkiye ile ...
Lastikçi dükkanında korkutan yangın
Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, bir akaryakıt istasyonunun yakınında bulunan ...
Şehit ateşi Aydın'ı yaktı!
Mardin'de karakola düzenlenen saldırıda şehit düşen iki askerden jandarma ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva