HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mayıs 2018 Salı - 09:21

Bilim dünyası İzmir’de buluşuyor

30 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Bilimsel Kongresi’ne ev sahipliği yapacak olan fuarizmir, Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği’nin 2023 yılında düzenlenecek olan Genel Kurulu’na da Türkiye adına talip oldu. 

Bilim dünyası İzmir’de buluşuyor

Dünyanın dört bir yanından gelecek bilim insanlarını buluşturacak Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Bilimsel Kongresi, 30 Mayıs’ta fuarizmir’de başlayacak. Kongrede deprem tehlikesi, iklim değişiklikleri, kuraklık, taşkınlar, tsunamiler başta olmak üzere akademik program kapsamında bilgi paylaşımı ve tartışmalar yapılacak. 

Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği’nin (IUGG) Türkiye temsilcisi Harita Genel Komutanlığı, birliğin dört yılda bir yapılan uluslararası toplantısının 2023 yılında düzenlenecek Genel Kurulu’na ev sahipliği yapmak için aday oldu. 2017 yılında gerçekleşen Türkiye Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Olağan Konsey toplantısında Türkiye adına ev sahipliğini yapacak kentin İzmir olması kararı alındı. Adaylık için son tarih olan 2019 yılı öncesinde, Türkiye’nin IUGG kapsamına giren bilimsel potansiyelini ortaya koymak ve başvuru gücünü artırmak amacıyla, 30 Mayıs – 2 Haziran 2018 tarihleri arasında uluslararası katılımlı Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği Bilimsel Kongresi (TUJJBBK) fuarizmir’de düzenlenecek. Çoğunluğu birinci derece deprem riski taşıyan bölgelerden oluşan Türkiye’yi yakından ilgilendiren Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Bilimsel Kongresi’nde deprem tehlikesi, kuvvetli yer hareketleri ve deprem öncesi süreçler başta olmak üzere iklim değişiklikleri, kuraklık, taşkınlar, deniz kaynaklı afetler gibi bilimsel konular masaya yatırılacak. A, B ve C Seminer Salonlarında gerçekleşecek oturumlar, dünyanın dört bir yanından gelecek bilim insanlarını ağırlayacak. 

KOMİSYONLAR İNCELEYECEK 
Türkiye Ulusal Sismoloji ve Arz İçi Fiziği Komisyonu deprem tehlikesi, kuvvetli yer hareketleri, deprem öncesi süreçleri, Türkiye Ulusal Hidroloji Komisyonu su kaynakları, taşkınlar, kuraklık, Türkiye Ulusal Meteoroloji ve Atmosfer Fiziği Komisyonu iklim, iklim değişiklikleri, iklim modellerini, Türkiye Ulusal Oşinografi Komisyonu deniz kaynaklı afetler ile tsunamileri, Türkiye Ulusal Volkanoloji ve Arz İçi Kimyası Komisyonu volkanik hareketleri, Türkiye Ulusal Jeomagnetizm ve Aeronomi Komisyonu manyetik gözlemleri, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu da konum belirleme ve uygulamalarını inceleyecek. 

IUGG PROVASI 
Türkiye’de TUJJB çatısı altında bilimsel komisyonlar tarafından gerçekleştirilen faaliyetler, kongre sayesinde ilk defa ulusal ölçekte ve tüm komisyonların katılımıyla gerçekleştirilecek. TUJJB komisyonlarının tamamının temsil edileceği kongre, IUGG-2023 toplantısının ulusal ölçekte provası niteliğini taşıyacak. Dünyanın her noktasından gelmesi beklenen bilim insanları, İzmir’in potansiyelini görme olanağı bulacak. 

2019’DA MONTREAL’DE 
2015 yılında Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde 26’ncı kez düzenlenen Kongre’ye dünyanın dört bir yanından yaklaşık dört bin bilim insanı geldi. 2019 yılında Kanada’nın Montreal şehrinde düzenlenecek buluşmada Türkiye, Almanya ve Japonya adaylığını koyacak. Kongre sonrasında bir hazırlık dosyası hazırlanacak. Devlet büyüklerinin mesajları, İzmir, fuarizmir, Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği anlatılacak ve bu dosya teslim edilecek. Birlik üyesi 59 ülkenin oylaması sonucu seçilen ülke, 2023 yılında kongrenin düzenleyicisi olacak. 

Oylama sonucunda Türkiye’nin seçilmesi durumunda dünyanın her noktasından bilim insanı İzmir’e gelecek, fuarizmir ev sahipliği yapacak. 

KURULDA KİMLER VAR? 
TUJJB Bilimsel Kongresi’nin düzenleme kurulunda Harita Genel Komutanı ve TUJJB Temsilcisi Kurum Başkanı, İzmir Kongre Başkanı Tuğgeneral Osman Alp, TUJJB Başkan Yardımcısı Dr. Mühendis Albay Mustafa Ata, TUJJB Sekreteri Dr. Mühendis Yarbay Erdinç Sezen, Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Gökhan Göktürkler, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Mevlüt Yetkin ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Z. Gül Şener bulunuyor.

 
Bornova'da asfalt hamlesi: 3 ayda 40 ton!
 
Meral Akşener'den anket açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da asfalt hamlesi: 3 ayda 40 ton!
Bornova Belediyesi, yaz boyunca devam edeceği asfaltlama çalışmalarını ...
Pazar günü Bayındır'da şenlik var!
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi’nde Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi ...
Çiğli'de küçük ustalardan büyük heyecan
Çiğli Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen ...
 
Başkan Soyer: Hedefimiz Seferihisar'ı güneş enerjisiyle aydınlatmak
Son dönemlerde yenilenebilir enerji konusunda yatırımlarını arttıran Seferihisar ...
Bornova Belediyesi'nden çocuklara çevre eğitimi
URBANREC Projesi kapsamında büyük hacimli evsel atıkları ekonomik değeri ...
İZSU faturalarda yeniliğe gitti
Genel Müdürlük aldığı kararla, vatandaşın kullandığı su tutarının ne kadarının ...
 
Buca'da Ramazan dayanışması: Kendileri yapıp kendileri dağıtıyor
Ramazanın bereketi ve paylaşım ruhu Buca’da bir başka yaşanıyor. Buca ...
Bornova'da özel çocuklara özel cafe
Bornova Belediyesi, özel projelerle her kesimden vatandaşa hizmet veriyor. ...
Konak'ta babalar eğitimde: Karneler çocuklardan
Konak Belediyesi bünyesinde çalışan ve 3-11 yaş arası çocuğu bulunan erkek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva